Frisörschampo

Jag använder alltid frisörschampoo och de flesta stylingprodukter jag använder inhandlas faktiskt också hos frisören. Men det fanns en tid då jag också hade billiga schampon, ända tills den dag min kompis Linda som är utbildad frisör förklarade varför jag skulle välja frisörschampo istället. Så här förklarar hon det:

"All schampo innehåller tensider, det är just det som är den huvudsakliga ingrediensen i schampot som tvättar håret rent. Tensidern som används till butiksschampo" kostar ca 100:-/litern medans tensidern till frisörschamporna kostar ca. 10 000:-/litern. Tillsammans med "butikstensiderna" blandas även fräscha doftämnen för att locka konsumenterna. Diskmedel innehåller samma tensider. Den enda skillanden är att det inte luktar lika gott. Butikstensidern innehåller dessutom för mycket tvål och tvättar håret alldeles för rent så att den naturliga fettproduktionen rubbas och håret torkas ut vilket resulterar i att hårstråna blir sprödare."

Ingen höjdare för håret med andra ord. Visst är det dyrt men väldigt mycket drygare och jag behöver inte tvätta håret alls lika ofta längre. Ett bra mått för att veta om håret är rent när man använder frisörschampo: Lödder = rent. Oftast brukar jag behöva tvätta håret 2 ggr för att få bort stylingprodukter och rengöra håret på djupet. Avsluta alltid med balsam, men bara i topparna (inte rötterna, för det tynger ner håret och gör att det ser fetare ut fortare). Mitt favoritmärke är Redken och just nu använder jag Clear Moisture men det finns en uppsjö av bra märken. Man får helt enkelt prova sig fram med hjälp av sin frisör att hitta det schampo och balsam som passar just ditt hår bäst.


image214image215
Bild: Redken

Kommentera inlägget här :