Påfyllning i basgarderoben

Igår fyllde jag på basgarderoben med en vit classic pocket tee från T by Alexander Wang.



Haffade den på Vanessa i Stavanger som väl är värt ett besök om ni befinner er i Stavanger någon gång! Allt från Diane von Furstenberg, Acne, Seven, Mulberry, Burberry, Helmut Lang etc.

Enkla bas-T-shirts är givna i garderoben, (precis som linnen) helst en svart, vit, grå och kanske en i en trendfärg som man kan byta ut varje år.

Tycker man att T by Alexander Wang är lite väl pricey, har Caroline Blomst designat egna bas-T-shirts och linnen för GinaTricot till bargain prices! Goodie huh? :) Linnena ska jag verkligen spana in! :)



Övriga plagg som bör finnas i en bra basgarderob är:

- Jeans (som passar din form) i en ljus och en mörk tvätt samt svart. (utöka med slitningar och andra färger efter hand).

- Kostymbyxor/chinos i en smickrande modell med snygg fall som passar både på jobbmöte och avslappnat snygga till vardags med en enkel T-shirt (undvik alltför "blanka" varianter som lätt blir svåra att matcha till vardags).

- Kavaj - satsa på en klassisk som sitter snyggt och är lagom (varken lång eller kort) i längden (ca höften) i svart, vitt, beige eller mörkblått. Utöka därefter med andra färger och modeller.

- En vit skjorta som kan matchas i oändlighet. Fortsätt med svart och sen andra färger. Vill man utöka i sommar - köp en transparent!

- Koftor och tröjor i sköna material som kashmir och alpaca, som håller säsong efter säsong.

- The LBD. En Hervé Léger går till allt, men som tur är finns det billigare och snygga varianter. En svart klänning kan alltid ändras med enkla medel som nya accessoarer, clutch eller kanske klackar och ingen lägger märke till att du har samma klänning. Odödlig.

- En snygg kappa som är smickrande för figuren och passar till fest, jobb och vardag.

- Skinnjackan har blivit ett basplagg på senare år och då pratar vi om Mc-jackan med dragkedjor och tuffa detaljer.

- En blus, finare topp eller linne som enkelt matchas med jeans/kostymbyxor och klackar för en snabb partylook eller finare jobblook. 

- Snygga och passande underkläder! Dubbla bröst är ett No-No och var försiktig med alltför mycket push-up... och kom ihåg att rött passar bäst under vita kläder om man inte vill att de ska synas. 


Jag lägger gärna lite extra pengar på mina basplagg bara för att om jag hittar något som sitter bra och är klassiskt, vill jag att det ska hålla så länge som möjligt. ♥


Kommentarer :

#1: Elin Kling

Jag älskar T by Alexander Wang tischerna!!

Tack så mycket för "utmaningen" :) Är du också från Arvika? KUL!

Kram Elin

skriven
#2: Kristin

Bra tips!



på tal om LBD och Mr Hervé så såg jag att FCUK skapat snyggaste klänningarna i den stilen. Såg den i helgen i snygg mellanblå färg med gul kant som var så rackarns snygg. Tyget var otroligt stabild och "kraftigt" för att hålla alla kurvor på plats. Passar till alla fina fester. Plus för att det fanns flera utan djupa uringningar så att de även passar på t.ex. dop och bröllop. Kolla här bara:

http://www.frenchconnection.com/product/Woman+Collections+Dresses/71HG7/Ribbon+Knits+Dress.htm

http://www.frenchconnection.com/product/Woman+Collections+Dresses/71LB6/Spotlight+Knit+Cap+Sleeve+Dress.htm

http://usa.frenchconnection.com/product/woman+Collections+dresses/71HE7/RIBBON+KNITS+SLEEVELESS+DRESS.htm

skriven
#3: Veronica

Elin: javisst :) kram!



Kristin: superbra tips!! Favoriten är den skimriga rosa!! :)

skriven

Kommentera inlägget här :