Sweden here I come

Nu är det dags att resa hem till Sverige, och skönt med helg för den delen! ♥

Ilse Jacobsen

I Oslo spatserar de flesta runt i gummistövlar från Ilse Jacobsen just nu, och det är ju visserligen inte så konstigt, har varit regnrekord här *plask* . Har kollat in dem lite närmare och de är riktigt fina och dessutom fodrade! Perfekt för vinterslask! Finns att köpas hos eshoes i alla möjliga olika färger som lyser upp i regnrusket, från 599:- DKK. I området runt Oslo kan de köpas på Ski storsenter eller Sandvika Storsenter och i Sverige har de butik i Malmö.

image142

image141
Bilder: Ilse Jacobsen

Spanade in..

Spanade in bikerjackan i skinnimitation från H&M idag och den såg faktiskt inte så illa ut! Annars kan ju skinnimitationer lätt göra det. Om jag ska köpa en bikerjacka så kanske det blir den, dels för priset (498:-) och dels för att det inte kommer att bli ngt jag använder jätteofta så det är värt att spendera flera tusen på. Men definitivt ett plagg jag skulle vilja ha i garderoben för att tuffa till min vanliga outfit ibland! Dock ingen vardagsjacka. Supersnyggt på andra är det i varje fall!
image140
Den skulle passa perfekt med mina boots från Rodebjer....

Lyx VS Budget

Hysterin om Grace-bootsen från Hope har varit stor och de är nästan slutsålda överallt. Men det finns billigare varianter om plånboken ekar tom, bl.a från La Redoute.
image139

H&M against AIDS

H&M har bett ett antal kända artister om hjälp med att designa kläder för att stödja kampen mot AIDS. Bland annat detta finfina linne designat av Rufus Wainwright. Hela kollektionen består enbart av kläder gjorda i 100% organisk bomull. 25% av intäkterna går till att öka medvetandet om HIV/AIDS och dess spridning. Vill man veta mer kan man läsa det här. Superbra idé tycker jag, fler kedjor borde göra så! Sen måste jag även säga det att jag hellre betalar 25% mer  för att kläderna som produceras åt alla våra kedjor inte ska vara sydda av barnarbetare, eller fabriker som betalar ut slavlöner, har ohälsosam arbetsmiljö och/eller mördande långa arbetsdagar. Vad tycker ni?
image138
Bild: H&M

Bättre bild

Insåg att varken skorna eller mina prickiga strumpor syntes direkt bra på outfitbilderna, så här kommer en närbild:image137

Torsdag

image135image136
♥ T-shirt med tryck CUBUS
♥ Kjol H&M
♥ Ribbade grå strumpbyxor H&M
♥ Prickiga knästrumpor H&M
♥ Skoletter Fly London
♥ Örhängen H&M
♥ Klocka Jacob&Co
♥ Cashmere kofta La Redoute
♥ Svart lackbälte Saddler

Over and out

Nu ska jag hoppa i säng, blir alltid så sent, dålig vana! Men som tur är behöver jag inte gå upp förrän 9 imorgon. Sweet! :)

All you need is love...eller ett halsband

LOVE halsband från A. V Max reas ut på Kyss Johanna för 250:- Perfekt Valentine present!

Hotellbokning

Detta hotell ska vi bo på under semestern i Mars. Längtar redan, så himla fint med designade rum!

image134

Jag har shoppat...

Detta blev det på min runda idag:


               1.                  2.                         3.                          4.


            5.                       6.

1. Svart vippig kjol med fickor från H&M. Är egentligen lite för stor (38:a) men det var den enda som fanns kvar och verkade inte direkt svår att sy in litegrann eller eventuellt ett skärp runt midjan, så den fick följa med.
2. Silverfärgade hjärthängen från H&M. Så söta och fint när de är så stora, då behöver man nästan inga andra smycken!
3. Långt halsband med olika hjärtan från H&M. Gillar det mönstrade bäst!
4. Ögonbindel i rosa siden med svart spets från Mique. Passar perfekt på flygresan, eller om man bara ska ta en liten powernap mitt på dagen!
5. T-shirt med tryck från CUBUS. Har spanat på lite olika T-shirts med tryck men inte funnit så många ute i butik och de jag har funnit har inte varit av intresse, men denna tyckte jag var jättesöt med det metallicrosa hjärtat.
6. Stickad klänning från CUBUS. Härligt skön vardagsklännning som går att matcha med det mesta, fint fall hade den också.

Nu återstår en lila eller röd vippig kjol och ett smalt rött eller lila bälte så är lyckan gjord!

Shoppingrunda

Har hunnit med en liten shoppingrunda hos de större kedjorna nu på kvällen. Typiskt nog hade jag inga batterier i kameran så jag kunde visa mina fynd  (som vanligt *suck*) men den ligger på laddning nu så det kommer alldeles strax. :)

Live Green

Jag har precis beställt ett supersött halsband från Live Green. Dessutom har jag skänkt 25:- till ett nytt äppelträd i Indien och Nepal i och med mitt köp! Halsbandet är gjort av silver- och guldpläterad nickelfri metall tillsammans med en halvädelsten i form av ett hjärta och en swarowskikristall. Kostar 249:- (+frakt 20:-) . Passa på att stödja alla fattiga familjer genom att skapa arbetsmöjligheter och en bättre miljö!
image120
Bild: Live Green

Trevligare prislapp

Denna Lanvin-kopia måste jag ju villigt erkänna har en mycket trevligare prislapp än den "riktiga" och faktiskt tycker jag att ha rosetten i ryggen är snyggare än att ha den på framsidan. Men sen är det ju det där med att köpa en så uppenbar kopia...kalla mig skadad :) Men den kommer nog att hamna i min shoppingbag iaf, och skulle jag ångra mig är det just det, priset 260:- , man inte behöver gråta över. Jag hade tänkt att beställa från Asos idag men så får jag se att den T-shirten med neontryck som jag ville ha är slut/inte finns där längre. :( För när man handlar är det ju lika bra att handla ordentligt!

Bilder: Asos 
Bild på T-shirt jag ville ha:

Men det finns en liknande med neonfärger:

Fast om det ska stå LOVE LOVE LOVE på den vill jag hellre ha Luella's Love T-shirt. Komplicerat?!? :D 

Onsdag

Idag blir det jobb. In och ut ur bilen hela dagen till kunder kräver sköna kläder.
image113

♥ Basic vitt linne Marwin/JC
♥ Söt kofta Bik Bok
♥ Grå Jeans H&M
♥ Tygskor Le Coq Sportif
♥ Halsband Accessorize
♥ Pärlörhängen

Miu Miu

Superfin blus från Miu Miu hittade jag på Net-a-porter idag. Hur vacker som helst och väldigt snyggt matchat med svart axelbandslös klänning. Kärlek vid första ögonkastet!image110

Förvaring

Behöver skoförvaring, behöver en Walk-in Closet... Underbart vore det att ha ett helt eget rum med bara skor,  väskor och kläder med en jättestor spegel på väggen så att man kunde stå och prova där samtidigt. Vill ha! Just nu består min garderob av 4 delar, 1/4 hemma hos A, 1/4 hemma hos mamma och pappa, 1/4 på vinden och 1/4 i Oslo. Börjar bli lite jobbigt när man inser att just den klänningen som skulle passat alldeles perfekt inte är där jag befinner mig just då. Men det kommer, en dag har jag också en prinsessliknande garderob... :) Tills dess får jag nöja mig med prinsesskrokar från Blå Elefant.
image109

Bikergirl

Gillar den lite tuffa stilen som kommer mycket nu framöver, men tror inte jag skulle kunna gå hela vägen med både boots, skinnjacka och nitar på en gång, har egentligen en lite snällare stil, men man ska aldrig säga aldrig! :) Inspiration är det i varje fall!
 image108

Frey Wille

Tycker det är så fint med stela armband och Frey Wille kan ha de finaste på marknaden tycker jag. Så fint att ha många på rad, men tyvärr är de dyra och kostar ett antal tusenlappar styck. Men man kan köpa ett och blanda upp med andra märken som är lite billigare. Finns i både smala och breda modeller och många olika mönster!

image105
Bilder: Frey Wille

Finally

Är äntligen klar med städningen nu! Tagit hela dagen men nu är varenda vrå ren! Känns alltid skönt efteråt när man kan njuta av att det luktar gott och att det inte finns några dammråttor kvar. Får hoppa in i duschen snart, är smutsig hela jag! :)

Visningar

De senaste visningarna från Sthlm Fashion Week kan ni se på Elle!
Acne's visning var det ingen tvekan om vilka klädesplagg som var hetast, naturligtvis var Mc-jackan given, men även bulliga kjolar i knälängd och kostymbyxor i varierande längder. De långa stickade tröjorna och koftorna hänger också kvar i höst.
Liselotte Westerlunds visning var det också bulliga kjolar och axelbandslösa klänningar samt knästrumpor i nylon.

Denna bild liknar den outfit jag bar på vårt julbord senast, men jag hade ett stort rött sidenband med rosett i midjan och små röda rosetter på sidan av knästrumporna.
Känns skönt att man kan ha det även i höst! Me like! image104
image103
Bild: Elle.se från Liselotte Westerlunds visning

Tisdag

Oh well det är städdag...roligare än så här blir det inte!
image102

♣ Rosa linne Marwin/JC
♣ Vitt oversize linne Eve/JC
♣ Svart kofta In Wear
♣ Mörkblå jeans Squin H&M
♣ Blommiga stövlar Viking

Frukost

För första gången på hela veckan äter jag frukost, brukar alltid ha det så stressigt om mornarna att det inte hinns med, men idag blir det skogsbärsyoghurt och müsli. Borde verkligen äta det oftare!

Zzznark

Nu blir det kudden efter en lång dag, och lika lång blir den med all säkerhet imorgon också. Imorgon ska det storstädas! Mmm....jag vet att det låter superkul (jippie) ...men ibland måste det bara göras. Jag och A ska hjälpas åt så att det åtminstone går lite snabbare. Nu ska jag sova mycket på kort tid som min pappa brukar säga. Godnatt!

Utlåtande om filmen

Ni som tänkt se filmen The Hamiltons LÄS INTE DET HÄR!




Filmen var verkligen ingen höjdare, hade hoppats på en mer verklighetstrogen film. Hade hellre sett att de mördade folk för att göra organdonationer för att tjäna pengar på det, eller att de faktiskt bara var sjuka i huvudet...men vampyrer...big no no! Slutet var också dåligt ska tilläggas. Filmen får bara ++ av mig. Vad tycker ni som sett den?

The Hamiltons

Nu blir det äntligen filmmys, blev inget igår. The Hamiltons står på agendan, thriller/rysare, får se om den är bra. SF Anytime är guld när man inte orkar dra och hyra film, bara att välja och vraka och sen betala med kort! Priserna på filmerna varierar, allt från 1:- till 55:-
Ha en fortsatt trevlig kväll! Kram ♥

Another bikini...

Nelly har fått in lite fler bikinis och jag gillar denna för att den är sådär ärtigt grön, skulle definitivt göra sig snyggt mot solbrännan och lysa upp på stranden bland alla svarta basic bikinis. Är bara 2 månader kvar tills solen skiner på mig igen! Var meningen att det skulle bli en resa till Bali/Indonesien nu under julen men det hanns inte med, fick mersmak när jag och A var i Thailand förra julen! Men ska inte klaga egentligen, är bara 3 månader sen jag kom hem från en veckas solsemester.
image96

Aimage98 tycker jag ska köpa vit bikini, men är lite tveksam, snyggt om man är riktigt brun men tyvärr har jag inte berikats med så mycket pigment att jag blir chokladbrun. Eller en mönstrad eventuellt. Vi kom iaf fram till att det är väldigt svårt, inget ser ju bra ut på en kropp som är blek, vitt gör att man endera ser röd ut eller genomskinlig, svart gör en också blek och en grön är uppseendeväckande och gör att alla kollar på ens bleka ben. Frågan är vilket som är bäst? Pest eller kolera? Måste bestämma mig snart i vilket fall som helst.

Lipgloss

Lipglosset jag använder till vardags är från Clarins och kostar ca 155:-. Bra lipgloss som håller, inte för kladdigt, luktar gott, fina färger och inte alltför dyrt för att användas många ggr per dag. Nu på vintern brukar jag även smörja på Elizabeth Arden Eight Hour Cream innanjag lägger mig för att undvika spruckna och nariga läppar.
image95

Vardagsmake

Jag har en ganska naturlig sminkning till vardags, och detta är produkterna som finns i min sminkväska just nu:
image93
1. I.d Bare escentuals foundation light. Den bästa foundation jag någonsin provat och ger verkligen en porslinshy!
2. Kabukiborste I.d. Används för att lägga på foundation.
3. I.d Bare Escentuals Rouge i färgen Dusk. ger en perfekt glöd åt kinderna.
4. Helena rubinstein Magic Concealer. Döljer finnar och andra blemmor exemplariskt.
5. Ögonskugga från Make up store i färgen Touch. Naturligt cremevit färg med lite skiftningar.
6. Yves Saint Laurent radiant touch. Helt klart bäst under ögonen för att dölja mörka ringar.
7. Mascara Virtuôse från Lancôme. Böjer fransarna till höjden, passar både vardag och fest beroende på hur många lager du väljer att lägga.
8. Under min ögonskugga lägger jag alltid en primer för att ögonskuggan ska hålla hela dagen och inte lägga sig i veck, från Make up store

Måndag

image92

♥ Vitt basic linne Marwin/JC
♥ Mönstrat rosa linne Monki
♥ Svart kofta In Wear
♥ Mörkblå jeans Squin H&M
♥ Boots Rodebjer
♥ Örhängen Catwalk

Stockholm Fashion Week

Idag började Stockholm Fashion Week och de designers som hade visning idag var: Acne, Liselotte Westerlund, Sandra Backlund, Carin Wester, Rodebjer och Filippa K. Väntar spänt på bilder från visningarna! Speciellt Rodebjer & Acne.

För er som undrar när de andra modeveckorna är så har ni full koll nu!

Stockholm28 jan - 3 februari
 New York 1 - 8 februari
 London10-15 februari
 Milano16-23 februari
 Paris 24 februari - 2 mars
 Köpenhamn6-10 mars

Inspiration

Snart är det Elle gala och om jag hade varit bjuden skulle jag ha burit denna outfit:image91
image90
Bilder: Net-a-porter

Voss Water

Madonna's (och många andra kändisars) exklusiva favoritvatten lade jag beslag på igår.  Voss vatten kan bara köpas på den exklusiva matvarubutiken Jacob's i Oslo och kostar 50:- flaskan. Inte för att vattnet smakar något speciellt (som vanligt kranvatten), men grymt läcker flaska och kul att den tappas i Voss i Norge och har blivit det vatten alla Hollywoodkändisar vill ha.
image86
Bild: VG

Juicy movie

Nej, nu åker juicy dressen på, och förhoppningsvis en film också, om A orkar titta med mig :) Natti natti!

Färg

Oj vilken färg jag hittade på detta nagellack från EssieBlush. Helt underbart fint! 
          image84
               Bild: Blush.se


Sen älskar jag nagellacken från Lancôme, det är det nagellack som håller absolut längst på mina naglar! Har ganska mjuka naglar och det gör att lacket flagnar extra fort, men med Lancôme's superlack håller mina naglar i minst 4 dagar!  En favorit är en röd färg jag fick av A (No 104).

Söndag

image83

Befinner mig på vårt lager på jobbet, därav bakgrunden :)

♣ Ballongklänning Vero Moda
♣ Svart lackskärp Saddler
♣ Plommonlila strumpbyxor Lindex
♣ Lång Cashmere kofta La Redoute
♣ Svarta skinnstövlar Bronx
♣ Örhängen Pilgrim
♣ Armband A V Max och Pilgrim
Rött nagellack Lancôme nr 104

Nathalie Schuterman

Imorgon drar rean på Natalie Schuterman (70% i hela butiken!!) igång! Love it! ♥ Ni missar väl inte ni som kan?

Slut

Nu är mässan slut och jag är helt slut! Har precis käkat pizza och funderar på kudden, kanske film, så skönt att slappna av med det innan man somnar. En dagens outfit ska ni få iaf...om än lite sent. :)

Lanvin

Dessa söta T-shirts och linne har Lanvin kommit ut med nyligen, Så fina med alla detaljer och tecknandet är delikat! Me like! Finns hos My Theresa  från 219 Euro.


 

Chanel 2.55

Chanel 2.55 väskan har jag trånat efter länge och den känns ännu mer rätt nu när det quiltade mönstret kommer tillbaka i modevärlden. Man kan fynda denna väsklegend på nätet på olika auktionssajter,men se upp för fejk! 90% av alla väskor som säljs på exempelvis tradera är fejk, så gå inte på slogan "Ny och oanvänd Chanel 2.55 med utropspris 1:-!"  Skulle nog vilja påstå att en bättre begagnad kostar runt 5000:- eller mer.

Har man inte råd med en sådan lyxväska, finns det mycket quiltade väskor i alla möjliga färger i butikerna just nu. Annars funkar ju Marc Jacobs Quilted Stam Bag alldeles utmärkt!

image78

Äntligen hemma

Har nu kommit hem från fotbollscupen, en delad tredjeplats blev det, men ska vidare till Oslo ikväll så dagen är inte riktigt över ännu. *Suck* Det blir till att pimpla kaffe på vägen för att inte somna. Fick ett tips om att tugga tuggummi är bra också. 

Måste verkligen klippa mig snart nu, men tid måste finnas också, ser ut som svinto och helt hopplöst att försöka reda ut. Det värsta är att jag vill behålla mitt långa hår och om jag går till frisören kommer hon bara att säga nåt i stil med: "Oj vad slitet det är! Här måste jag ta bort mellan 5 och 10 cm för att få bort det slitna!" Och 5-10cm är mycket hår! Känner mig nästan alltid lurad när jag går därifrån och ändå använder jag frisörschampoo och balsam (Redken) varje gång jag tvättar håret och det ska vara sååå mycket bättre! Det kanske det är men ur en helt annan synvinkel förmodligen, man tycker att det borde ge ett starkare hår så att hårtopparna inte lika lätt klyver sig, men ändå klipper frisören lika mycket varje gång oavsett vilket schampoo jag använder. Irriterande.

Fotboll

Nu är det läggdags för min del! Ska upp kl 06:00 för att laga havregrynsgröt, allt för att vara laddad inför en fotbollscup imorgon! Ska bli jättekul och har fått ledigt från jobbet också! Wish me luck! Ciao!

Fredag

image74
♣ Vitt basic linne Marwin/JC
♣ Vitt ribbat linne i farfarsmodell med knäppning Soft Grey
♣ Ballongkjol Sisters Point
♣ Strumpbyxor Falke
♣ Knästrumpor i mörkgrått och organisk bomull H&M
♣ Röda stövletter Bianco
♣ Cashmere kofta Juicy Couture
♣ Örhängen Catwalk
♣ Halsband Snö of Sweden
♣ Klocka Jacob&Co
♣ Svart lackskärp ovanpå kjol Saddler

Marc Jacobs

Dessa söta PR-prylar från Marc Jacobs budade jag hem från tradera. En fickspegel i form av ett guldhjärta och en penna i form av ett läppstift. Himla fint att ha i partyväskan!

image73

Myshörna

Denna lilla myshörna blev det i vår monter till slut, gillar de olika färgerna och mönstrena på kuddarna, att det inte ser matchat ut fastän det ändå är riktigt snyggt ihop.
image72

Torsdagens outfit

Här kommer en lite försenad bild på min outfit i torsdags.
image71

♣ Klänning Day Birger et Mikkelsen
♣ Strumpbyxor Falke
♣ Knästrumpor med rosetter Bik Bok
♣ Ankelboots Rodebjer
♣ Pärlörhängen
♣ Armband A V Max
♣ Ring Pilgrim
♣ Klocka Guess
♣ Halsband gjort själv.

Skorna!

Här kommer bild på mina ankelboots från Rodebjer som inhandlades på rea! En söt dustbag fick man med också!
image68

John Blund

Nu blir det john blund för min del efter en härlig middag på Dinner och en nattsläckare på Barfly. Godnatt!

Lyx VS Budget

Armbandet från CC Skye har jag kikat länge på men jag har redan en variant sedan tidigare fast aningen tunnare, så det har varit min anledning till att inte köpa. Men nu finns det ju riktigt bra budgetvarianter också, här får ni en av dem:

image64 
Ovan: CC Skye armband i 18 karats guldplätering från KyssJohanna 2250:-
Nedan: Armband från Asos i guldfärgad metall och läderimitation 144,50:-
image66

High waisted

Dessa oversize shorts med hög midja föll jag för från Asos. Så enkelt, så snyggt:

image63

BZR

Såg även 2 jättefina korta utsvängda kavajer på min lilla tur. Den ena från BZR (1699:- NOK)och den andra från Bruuns Bazar (2499:- NOK). Vill ha! Så fint till min vippiga kjol och mina Rodebjer boots. Hittade även en liknande budgetvariant från Ellos som visas nedan. Inte riktigt bestämt mig för vem som är snyggast än, men det lutar åt BZR för den var grå och den andra var svart, känns fräschare med grått, men å andra sidan funkar svart jämt!   

image62

Shopping

Tog en sväng förbi Byporten Shoppingcenter innan jag åkte hem och hittade dessa fantastiska örhängen. Mycket glitter för lite pengar!

image61

Hermès

Detta Hermès armband skulle jag inte tacka nej till! Finns liknande från A V Max/Kyssjohanna och Asos (utan H:et självklart) om man inte vill punga ut de 3600 som armbandet kostar:

image60

Blommor & Bin

Den här tee'n från Asos med texten "Love is the drug" tycker jag är riktigt somrig och fin med skarpa färger. Perfekt till kjol med hög midja, strumpbyxor och skoletter och en kort kavaj. Piffar upp!

image58

Denna nyinkomna blommiga klänning är inte heller fel! Gillar att den är kort och har söta puffärmar. Jag skulle däremot byta ut skärpet mot ett lackskärp i svart eller någon annan matchande färg.

image59

Klart

Nu är äntligen alla inköp klara och mässförberedelserna också. Jag kommer visa bilder på hur det blev. Pratade med mamma idag och hon ska sända kabeln till mig så att jag kan lägga in bilder igen. Förhoppningsvis kommer den på fredag!

Kuddinköp

Ska strax iväg och köpa prydnadskuddar till montern och hade tänkt mig något i stil med orange/rött och svart, orientaliskt vore inte fel. Ni får se senare vad resultatet blev!

Upp och hoppa

Vaknade ändå och var ganska pigg i morse ( i alla fall när jag kom upp) vilket är ovanligt! Så nu blir det jobb, jobb och jobb.

Dessa ballerinaskor från Jonak/La Redoute tycker jag är lite kul, ser nästan ut som lite silversvarta "gubbskor" fast det är ballerina, lite luddigt men förstår ni?

image57




Och har ni inte tygskor från förra sommaren har EDEIS/La Redoute ett par till jättebra pris 189:-  Jag personligen fortsätter slita på mina beigevita tygskor från Le Coq Sportif. :)
image56

Wok

Det blev Home delivery idag, kycklingwok från Spice, bättre än Mc Donalds i alla fall! Blir fort väldigt onyttig mat när man jobbar sent och inte hinner eller orkar laga nåt. Nån som känner igen sig? :)  Huu, vill inte ens tänka på hur många snabbmatstallrikar det kommer att bli under kommande veckan.

image54

Trött

Gud vad jag är trött nu! Ska stoppa i mig lite mat, ta en dusch och sen krypa till kojs. Har jobbat sedan 7 imorse fram till nu. Ganska saftig dag! Men förhoppningsvis blir det mindre att göra imorgon eftersom vi gjorde mer idag. Ser fram emot när mässan börjar (torsdag) för då kan man gå och kika på alla andras montrar och se deras Spring News före de kommer ut i butik. Mässan består till största delen av smycken, interiör och presentartiklar, vilket passar mig perfekt! :)

Franklin Marshall

Såg en jättefin T-shirt på Urban i Oslo City idag från Franklin Marshall. Hittade ingen bild på den men den var vit med rosa velour tryck, får se om den köps under veckan. Annars har Amplified många snygga T-shirts med tryck. Eller varför inte göra sitt eget tryck? Finns en uppsjö av företag som trycker T-shirts, bl.a hos Spreadshirt kan du trycka både bilder och text och dessutom få dem inom 48 timmar. Kul present till någon man tycker om!

Glömsk

Hjälp!! Jag har glömt överföringskabeln mellan kameran och datan hemma i Sverige! Så det ser ut som att  det inte blir några bilder idag. Ska se om den kanske går att skickas till Oslo, men det tar nog ett par dagar. Typiskt!

Efva Attling

Väntar för fullt på min Efva Attling ring som jag fick i julklapp som tyvärr var för stor. Var och beställde min storlek i mellandagarna, men den har fortfarande inte kommit. :(  Dåligt, hur många veckor ska man behöva vänta? Det är ju ingen Hermès Birkin vi snackar om... Någon annan som också väntar på sitt smycke från Efva Attling?

Fullt upp

Har haft fullt upp hela dagen med allt som ska ordnas till mässan och mer blir det senare ikväll, dåligt med inlägg av den enkla anledningen!

Var inne och kollade om Rodebjer bootsen fanns kvar på rea i min storlek idag och det gjorde de!!! Wihiiiee! Så jag visar bild på dem lite senare!

Lyx VS Budget. En till...

image53
Fina ankelboots! Louboutin skorna finns hos Net-a-Porter och de andra hos Asos

L'Occitane

Tycker L'Occitane's produkter har så fina förpackningar, perfekt att ha på gästtoaletten.Jag vill oftast att flaskor och burkar med produkter ska stå i badrumsskåpet och inte högt och lågt överallt, men dessa är så fina att ha framme! Perfekt när man kan köpa allt i samma färg/modell så att allting matchar. Skulle passa perfekt i A's badrum då hans inredning går i svart, vitt och olivgrönt/grönt. Kanske skulle överraska... :) Dessa (Shower cream, Schampoo och tvål) finns hos Strawberrynet

image52

No 7

Det skulle vara riktigt intressant att veta om denna mirakelkräm är så bra som det sägs. Någon som provat? Jag har ju inte direkt några rynkor än så det är inte till mig utan till mamma. A ska köpa den till sin mamma, så jag väntar spänt på resultatet! Finns att köpa på Eleven för 295 riksdaler.

image51

Utomhus

Tänkte jag skulle visa min kappa som jag fyndade jättebilligt (399:- på rea) från Cubus! Ser inte alls sådär billig ut som många budgetkappor kan göra, vilket gjorde att den fick följa med mig hem. Min Mulberry Bayswater är naturligtvis en favorit och hänger på armen ofta.

image50

Söndag

image49

♣ Oversized tee Stradivarius
♣ Kofta BEST/La Redoute
♣ Strumpbyxor i Merinoull Falke
♣ Knästrumpor Vila
♣ Skinnstövlar Bronx
♣ Armband A V Max

Budget VS Lyx

image48
Gladiatorsandaler är något som hänger kvar sedan förra sommaren och har du inte hunnit införskaffa några ännu får du här två alternativ, en för den tunnare plånboken och en för den lite tjockare. Den billigare varianten kommer från La Redoute och den dyrare kommer från  Net-a-Porter . Jag kommer att använda mina till nästan allt i sommar, till klänning, kjol, shorts, tunikor...

Hemma

Det blev ingen fotboll för mig idag, har alldeles för ont i halsen, hostar och är snuvig, (alltså värre än igår) så jag får snällt stanna hemma fast det skriker i kroppen efter att få vara med! Jag vill, jag vill, jag vill! Och veta att man kanske ställer till det för de andra är verkligen inte kul. :( Jag hejar på er här hemifrån!

Oh la la redoute

Har kollat igenom La Redoute katalogen en gång till och plockat ut några guldkorn som jag gillar:

image46

♥ Kortärmad kavaj känns helt rätt över klänningen i sommar (nu är det lite kallt, men det går utmärkt att ha exempelvis en svart polotröja under klänningen och kavajen) Från Tipster 279:-
♥ Storblommiga/blommiga klänningar kommer bli sommarens måste enligt mig och denna passar ju bra även för den här årstiden med strumpbyxor under. Pris: 159:-
♥ Lila krokomönstrat bälte att sätta i midjan utanpå klänningen, eller varför inte utanpå både klänning och kavaj? Pris: 119:-
♥ Svart väska i getnappa med spänne i trä. Härligt långt axelband! Från La redoute Création 599:-
♥ Bärnstensfärgat armband. Från Laura Clément 119:-
♥ Knästrumpor Active Wear 89:-

   Pumps i svart lack från Mellow Yellow 699:-

I den här outfiten är man redo för det mesta...jobb, släktmiddag, fika, afterwork, date...you name it!

Musballerina

Kan det bli så mycket sötare än så här? Ballerinaskor med möss i silver från Marc by Marc Jacobs, kan bli dina för 2995:-  hos MrsH  Lite svårt att hitta många användningsområden, men söta är de definitivt!  

image45
Bild: mrsh.se

Myslördag

Nu har mysdressen åkt på. Ska hjälpa mamma och pappa att komma igång med deras träningsmaskin och sen hade mamma även köpt en våg där man kan mäta muskelmassa och fett osv. Det ska bli spännande att se för sådant har man ju absolut ingen aning om!

image44

♣ Velourdress Juicy Couture i färgen English Rose (som jag fick av älsklingen i julklapp!)

Utsliten

Är helt slut efter dagens matcher (bara 3!) , måste vila, äta, sova bra och kurera mig från min långdragna förkylning (har nästan ingen röst idag)  så jag orkar vara pigg på SM i Futsal imorgon. Kanske inte borde spela med tanke på att jag egentligen är sjuk och alla skräckhistorier man hör hela tiden, men ska dricka lite honungsvatten och se hur det känns.

bikini

Har väntat länge på att Nelly ska få in badmodet, med tanke på att det är en utlandssemester på G och är naturligtvis sugen på något nytt! Gillar denna från L*Space, ser att storlekarna börjar tryta redan, slut i Large exempelvis, men vet inte om jag ska ha is i magen och vänta på att alla modeller ska komma in. Vill se Vitamin A's nya kollektion också! Är iaf helt inne på en bandeau modell och ni anar inte vad svårt det är att hitta sådana som sitter snyggt. Det verkar som att bikiniskaparna tror att alla tjejer har silikonbröst, för vilka kan ha en bandeau modell utan fyllda kupor och stöd utan att få platta och hängiga bröst? Ytterst få modeller som har fyllning i kuporna, men både L*Space och Vitamin A har det.

image42
Bild: Nelly.se

ångest

Såg så fina ankelboots på rea när jag var i stan igår från Rodebjer. Ångrar att jag inte köpte dem, men är inte det typiskt att det alltid ska vara så? Förhoppningsvis (om jag har tur) försvinner de inte.

Sova

Nä nu måste jag hoppa i säng, ska upp kl 7 imorgon och spela fotbollscup! Godnatt!

Kvällsoutfit

Jag och A var bjudna på middag till hans pappa med sambo idag, och detta fick jag kasta på mig i ett nafs då vi var ganska stressade, med det blev en ganska söt outfit ändå. Tyvärr är ljuset så dåligt, ska försöka hitta en bättre plats att ta kort på.

image41

♣ Vitt linne Marwin
Rosa kofta Part Two
Ballongkjol Sisters Point
Svarta strumpbyxor H&M
♣ Prickiga knästrumpor med rosett H&M
Svart lackbälte Saddler

Inhandlat

Har varit på stan och handlat lite idag, detta fick bl.a följa med mig hem:
image38

♣ Rosa kofta från Part Two

image39

♣ Mönstrat linne Monki

image40

♣ Svart kappa i A-modell H&M

Sen fick även ett smalt svart bälte i lack och knästrumpor i organisk bomull följa med!

Fredag

image37

♣ Ballongklänning Vero Moda
Svarta strumpbyxor H&M
Kashmirkofta La Redoute
Kalvskinnsstövlar Fornarina
Halsband med hjärta Accessorize
Pärlörhängen

La Redoute

Kom hem igår och såg att La Redoute katalogen kommit! Hann bara bläddra igenom den lite snabbt men blev lite besviken, inte så många saker jag ville ha... :( Men några godsaker hittar man ju alltid!

Mer stövlar åt folket

Det har öppnat en sko-outlet på nätet, där jag hittade ett par jättefina stövlar från Betty Blue rejält nedsatta i äkta skinn! Ta er en titt!

image36
Bild: Sko-outlet.se

Tgit

Thank god it's thursday! Fördelen med att jobba i Norge  är att  jag slutar torsdagar, så ikväll börjar min helg! Ska iväg och träna senare men känner mig fortfarande lite krasslig så vi får se hur det blir med det.


I helgen blir det fika med vänner, en runda på stan, spela lite fotboll och framförallt vila upp mig så att jag blir frisk snart!

Lush

Fick ett så mysigt och fint paket från min pojkväns föräldrar i höstas innehållande showercreme, badbomb och tvål, allt i min favoritfärg rosa! Det är först nu som jag börjat använda produkterna och de är underbara, speciellt showercremen som doftar bubbelgum! Allt finns att köpa på Lush Dessutom är det mesta miljövänligt framtaget och de testar inte på djur, bra där!

image35

Vill ha

Tre saker jag skulle vilja ha nu:

♥ Bylsig randig kort kjol.
♥ Röd lackväska i Chanel-modell
♥ Ormarmband med strasstenar.

Allt från Asos.

image34
Till detta skulle jag ha svarta strumpbyxor, röda lackpumps, svart polotröja, samt ett svart tunt skärp ovanpå kjolen. Det tror jag skulle bli riktigt läckert.

Heels

Net-a-porter har ju som bekant rea och dessa fina heels från Brian Atwood är det 20% på. Ganska likt Christian Louboutin's foxtrot modell som jag aldrig hann inhandla förrän de var slut överallt! Då kan de här bli ett substitut.
image33
Bild: Net-a-porter

Underbara Örhängen

Dessa vintagesnygga hängen från Julie Sandlau skulle gärna få ligga i mitt smyckeskrin nu. Finns hos Kyss Johanna för 1795:-

image32
Bild:KyssJohanna

Bilkö

Har som vanligt suttit i bilkö en timme hem från jobbet. Men å andra sidan får man se det positivt, jag är ju faktiskt "bara" i Olso och inte New York eller London. 

Nu blir det lite mat och sen tänkte jag visa lite fina saker jag hittat. :) 

Jobb

Varför är man så trött när klockan ringer? Inte bara ibland, utan alltid, spelar ingen roll hur många timmar man sovit....jaja det är bara att bita i det sura äpplet. :)

Läggdags

Det har varit läggdags för länge sedan, men har suttit och knåpat med bakgrundsbilder och alla andra inställningar till bloggen, inte helt enkelt, borde finnas en manual för stilmallarna och hur man ändrar. Övning ger färdighet hoppas jag. Godnatt!

BH

Snygga underkläder är något jag alltid är sugen på, som t ex den här Bh:n från By CapriceNelly Tyvärr fanns inte trosorna kvar i samma modell, men det går ju enkelt att matcha med svart.

image22

Ny mobil?

Nu kommer den igen...efter Dolce & Gabbana's Motorola och Prada's LG...den nya designtelefonen från Giorgio Armani och Samsung. Visst är den snygg, men blev besviken senast på Pradas mobil, tyckte den var plastig och dessutom knappt några funktioner alls, mest bara dyr. Denna lilla svarta går på ca 7995:- utan abonnemang och vi får hoppas att samsung tänkt till lite mer än sina kollegor. Jag vill ha en jätteflashig telefon både tekniskt och visuellt!
Finns att köpa på www.telenor.se
image21
Bild:samsung.com

Marc Jacobs

Hos Veckorevyn och Ebbas blogg kan man vara med och tävla om en jättesöt Marc Jacobs väska. Klart jag ska vara med och vinna. :) 

http://www.veckorevyn.se/mode-shopping/ebbas-blogg/2008/01/14/vinn-designervaskor-pa-vec/index.xml

Paus

Har tagit lite paus medan mina konstverk torkar... :)

Spanat in katalogen från H&M och detta föll jag för:

Ljusblå lång skjorta/blus 198:-
Svart lång skjorta/blus 249:-
Svarta Espadrillos med klack 149:-
Armband 59,50:-

image19

Kreativ

Har suttit hela eftermiddagen med inbjudningar till en mässa och jag får nog sitta några kvällar också. Jag hatar opersonliga inbjudningar, trist vitt A4 ark med Times New Roman, så därför har jag införskaffat snyggt tjockare papper i lattefärg (stilrent, passar alla) och glitterlim i olika färger och typsnittet blir snirklig skrivstil. Glitterlimmet används till att göra figurer på den färdiga inbjudan, ex hjärtan, stjärnor, blad, moln, blommor osv. Inte helt så personligt som mina födelsedagsinbjudningar skulle vara, men det får duga med tanke på att det är ca 750 inbjudningar som ska ut....
image16

image17

Stövlar

Hittade dessa stövlar från Ellos på rea under lunchen. Jättefin modell och superbilliga, men brukar vara lite skeptisk till stövlar som är av syntetskinn, inte lika hållbart. Men däremot är ju 199:- inget att sörja över om de bara skulle hålla några månader. Tyckte de i Indigoblått var fina, men användningsområdet sjunker något. De finns i svart och brunt också. Kolla in på www.ellos.se

image15
Bild: Ellos.se

Däremot ska tilläggas att jag och halva Sverige fastnade för lackpumpsen i syntetskinn från Ellos och de har ju fungerat galant! De är också på rea nu, endast 99:- nästan gratis med andra ord!

Sorry

Sorry for misleading... Bacon Blues heter ju danskarnas hamburgare på Mc Donalds.Punkt.

Lunch

Nu blir det strax lunch, och som vanligast är man nyttigast i stan...jo det blir McDonalds...
Här i Oslo kör de med danskarnas favoritburgare nu: Blue cheese och den kan inte rekommenderas...tacka vet jag Big Tasty bacon... :)

image14

Cremer

Måste snart köpa ny ansiktscreme, min rosenkräm från Dr Hauschka håller på att ta slut och är sugen på något nytt. Inte för att den inte var bra (för det var den verkligen!) men tröttnar lite på doften efter ett tag. Funderar på att prova Ole Henriksen, eller ska man köra det gamla säkra kortet Dermalogica? Svårt. Fast Ole Henriksen kan ju knappast vara dåligt när halva kändisvärlden använder det. Dessa finns att köpa på www.blush.se

 image13
Bild: Blush.se

Film

Nu blir det filmmys med A (härligt!) och sen kudden. Godnatt!

Klippdags

Måste verkligen göra något åt mina långa hårtestar och kluvna toppar. För just nu är det mest platt....ja...just det platt, ingen frisyr alls och ingen volym. Buhu.... Brukar gå på Toni&Guy på Bogstadveien i Oslo som jag tycker är riktigt bra....riktigt dyra också för den delen.....men det sämsta med dem är väntetiden på ca 6-8 veckor innan man får sig ett klipp, så man borde ju ha bokat ny tid när man var där senast....men så långt tänker man ju inte. Sen är jag sugen på att kanske färga eller slinga.

Borde vaxa benen också....

Mat och stövlar

Vrålhungrig! Sitter och väntar på A att han ska komma och laga mat till mig! :)
 
I väntans tider har jag hittat dessa underbara skapelser från Christian Lacroix for La Redoute. Jättefina nu i vår! Har ett par svarta med vita blommor på från Viking (finns hos www.have2have.se), men de känns lite för mörka till vår och sommaren. Dessa darlings kommer med säkerhet stå i min garderob inom en snar framtid! På alla vårnyheter lämnar La Redoute 100:- rabatt också.
image12
Bild: La Redoute

Back in Oslo

Tillbaka i Oslo och ännu en ny arbetsvecka. Måste bota förkylning också. Sängdags med andra ord, blir tidigt upp imorgon. Ciao!

Anna Sui

Den här söta tuben med bodylotion fick jag av min prins A igår efter att han hade varit en runda på stan. Doftar jättegott och jätteläääääänge. Har dessutom parfymen från Anna Sui så det passade perfekt! Tack rara!

image11

Förkyld

Vaknade i morse med bultande huvud och halsont. Usch vad jag hatar att vara sjuk, men snälla A har bryggt mig honungsvatten med ingefära och pysslat om, så nu känns det lite bättre iaf.
Men kvällen igår var jättetrevlig med hockey, vin och ostbricka, riktigt skön lördag!

Hockey

Nu blir det hockey och en liten outfit till den. Väldigt enkel men lite uppklädd iaf.
image10

♦ Oversized top Blanco
♦ Halsband Snö of Sweden
Jeans Rock & Republic
♦ Klocka Jacob&Co

Utomhus blir det svart A-linjeformad kappa och svarta stövlar med klack.

REA

Det är just nu rea på Net-a-porter Kenneth Jay Lane smycken(och massa annat). Var en hel del somriga färger på de klassiska halsbanden, så varför inte passa på inför sommaren? Jag fastnade för det här till 60% rea:
image9
Bild: Net-a-porter.com
Eller kanske den här: http://www.net-a-porter.com/product/26881
Senast jag handlade ett smycke från KJL var det ekollonet (det bruna med gröna bladet), och det har varit en trogen följeslagare under hösten.

Hallonrött

Hallonrött känns helt rätt nu efter en tung höst med mycket djupa röda nyanser. Blir lite fräschare och en klarare färg som påminner  om att sommaren är på väg. Min favorit är denna från Essie i färgen E-nuff is E-nuff. Finns att köpa för 110:- på www.blush.se 

 image8              
Bild: Blush.se                                               

Min IPOD

En av mina absolut bästa julklappar måste ändå vara min IPOD. Den hänger alltid med, var lite skeptisk först, sitter inte på en buss och pendlar dagligen eller så, men nu har jag helt ändrat mig, har den på mig ofta ofta ofta och vilken partyhöjare, bara plugga in hos kompisen och köra! Tack bro för den fina julklappen!

image7

Träning

Nu bär det snart av till träning, ska försöka vara hurtig så här på lördagseftermiddagen innan det blir en massa godis och chips ikväll framför tv:n.

Lördag

image6

♦ Långt linne med paljetter Cubus
Kofta Day Birger et Mikkelsen
Lackleggings American Apparel
Knästrumpor med rosetter Bik Bok

Apropå cupcakes...

image3
Finfina muffinsformar om man vill liva upp vintermörkret med lite mys och framförallt om man har tid att baka. =)
Finns i flera olika mönster, multirandigt, zebraränder med rosor, leopardmönster mfl. Kommer från
Kala:s Får:m. Finns att köpa på Designtorget eller på www.inreda.com

Cupcakes

image1
Supersöta lipgloss från Urban Outfitters. 6 pack för 220;-
Jag smälter direkt för de här godingarna, älskar cupcakes nuförtiden!
Älskade även trosorna från Juicy Couture som kom i (riktiga!)muffinsformar:

image2

Efter många om...

Jag har grubblat länge på om jag skulle börja blogga och nu har steget äntligen tagits!
Jag kommer skriva om mitt liv och (på begäran) min kära vän garderoben som alltid lyckas vara överfull (hmm...) =)

Enjoy!

Välkommen till min nya blogg!