Oh no!


Typiskt. Bye, bye min halvfulla CLEAN Fresh Laundry. Min favoritdoft och följeslagare.

Wine dispenser

Har landat i Stavanger och checkat in på hotellet för ca en timme sen, det går så himla smidigt att flyga med SAS, bara att boarda med fingeravtryck och komma till flygplatsen 20 minuter innan takeoff. Då blir det lite som att åka buss eller tåg, inga väntetider osv. Tummen upp.

Spanade förresten på en sådan här snygg och cool wine dispenser till Bag-in-box vinet på mässan under helgen. Den skulle passa finfint på köksbänken när det kommer gäste!. Bra present att ge bort är det också. Kommer från danska Fiduz och finns i många olika färger. Priset i butik ligger på ca 1000-1200:-/st. 

Sista dagen


Mässan lider mot sitt slut, om två och en halv timme är det över för den här gången. Då ska vi plocka ner montern och sen packa alla order som kommit. Det har varit en hektisk helg med många middagar och mycket utgång, långa mässdagar kombinerat med kanske 4-5 timmars sömn i snitt per dygn. Ska bli skönt att få vila ut en sväng imorgon innan jag flyger till Stavanger för mer jobb. Riktigt ledig blir jag inte förrän på torsdag kväll.

Hoppas att ni haft en trevlig helg!

New


Här på mässan finns det en juvelerare som jag alltid brukar köpa smycken av. Och den här gången lät han mig designa mitt eget armband och sen gjorde han jobbet. Resultatet ser ni här, lite dålig bild på webcamen, men bättre bilder kommer. En tjock silverlänk med hjärtberlocker i olika storlekar i guld och silver.

Även älsklingen blir bortskämd med ett par nya manschettknappar i silver, guld och onyxer.

Night out


Har precis tagit en snabbdusch efter en lång mässdag. Nu bär det ut i vimlet, först middag och sen drinkar! :)

Wish


De här skulle gärna få landa i min postlåda... Snygg träklack, perfekt färg på skinnet och häftiga, lite cowboyinspirerade spännen.

Chi



Igår åt vi på en jättemysig och snyggt inredd kinarestaurang med bra mat! Ett tips till alla er som kanske kommer till Lilleström någon gång, lägg Chi på minnet.

Up and running


Mässan har dragit igång och det här är vår utsikt, interiör, presentartiklar och pynt - högt och lågt! :) Tog en vända igår och favoriten bland montrarna är nog Lisbeth Dahl's, tjejigt romantisk så att det skriker om det.

Avbrott


Igår kom min underbara lillebror och gav mig ett skönt avbrott i alla mässbestyr med en latte och en brownie. Yummie.

Höstinspiration från mässa


Två trender från höstmässan vad gäller inredning är de här, inspireras, det gör jag! :) Jag gillar att blanda metalliska effekter med runda och stilrena möbler i sobra färger.

Sweet sin är en trend som på ytan är delikat, feminin och romantisk, men det underliggande hårda temat skapar en överraskande twist. Färgerna er svarta och feminina.


Färger: Vitt och beige kombinerat med mycket grått och svart.
Accentfärg är limegult.

Interiör: Mjuka former blandas med råa, mörka detaljer.

Tryck och mönster: Punkinspiration, spindelnät, svarta tecknade linjer, taggtråd och transparenta effekter.

Material: Läder, nitar, kedjor, säkerhetsnålar, keramik - porslin med råa detaljer, papperstunna textilier, stål, lackad metall, marmor.

Nyckelord: Puder, pasteller, skirt med råa detaljer.

Soft metal utmanar vår vanliga uppfattning av metall. Metaller förknippas ofta med lyx och glamour, men det metalliska uttrycket i soft metal har mjukgjorts för att uttrycka en form av budgetlyx.


Färger:
Koppar, guld, silver tillsammans med nyanser i brunt och svart.
Accentfärger är vinrött och senapsgult.

Interiör: Med böjda, avrundade linjer i ren metall eller metalliska textilier.

Tryck och mönster: Metallinspirerat, finish och ytor med metallisk struktur.

Material: Koppar, silver, guld, (matt -blank) metallmix, glas, polerade ytor.

Nyckelord: Modern glamour, dekorerade ytor, vardagspaljetter, kristall, minimalism, belysning, guldtapeter, rustning.

Mässa

Nu åker jag strax till Oslo/Lilleström för att medverka på den norska motsvarigheten till Formex (dvs. interiör, presentartiklar, smycken och papper). Mässan börjar på torsdag, men innan dess blir det byggande av monter osv. Ska försöka hinna uppdatera bloggen så mycket jag kan och har möjlighet till! :)

Uppdaterat i höstgarderoben


Snyggaste skjortan i höst är gjord av olika material, som den här från Lindex i både sidenmaterial och genomskinligt meshmaterial. Snygga kontraster som hottar upp en annars "snäll" skjorta. Valde en storlek större för att göra den lite mer oversized. Matcha kommer jag att göra med det smala flätade läderskärpet (nedan) och ett par svarta skinntights.

Snyggt, tunt, flätat läderskärp från Lindex. Perfekt till koftor, skjortor eller i kostymbyxan.

Illustrationer

Är det något jag verkligen gillar i konstväg så är det Cassandra Rhodins illustrationer i vattenfärg. Hennes nya kollektion består av en djurtolkning och är i begränsade upplagor och signerade. Mina favoriter från den kollektionen är de här tre:

Du kan köpa dem på cassandrarhodin.com

Snart ska jag luncha med darlingen och efter det ska vi gå och få oss nya pass inför USA-resan i oktober.

Söndagsmys


Nu ska vi ha söndagsmys, jag och darlingen. Första gången sen jag började jobba eftersom jag alltid åkt till Oslo redan på söndagseftermiddagar. Se en film, äta ostbågar och bara njuta av att jag är ledig även imorgon! :)

Spana in mina söta små vaser som jag köpte i lördags, och de blir ju hundra gånger finare med coola snittblommor som dessa.

New in

Under veckan har det droppat in ett par paket, bl.a med den efterlängtade klänningen från Tiger.

Underbart vacker är klänningen från Tiger och den passade perfekt (tog en strl 38, fast jag normalt är en 36:a, eftersom Tiger oftast är lite små i storlekarna).



Gudinneklänningen från French Connection var lika fin i verkligheten.



Två tunikor, en i grålila och en likadan i svart från Pulz. Snygga vardagskläder!


Mysig kofta i 100% bomull från Atlas Design. Jag gillar den lite annorlunda modellen med en längre del bak och snygga knappar i trä.

Louboutin's

Här kommer blider på mina snygga skor som jag köpte förra helgen. Supersköna och passar till det mesta! Love.



It's major


Otroligt vacker klänning från Day Birger et Mikkelsen helt i siden. Matchat med skinnjacka och tuffa boots kan den bli hur cool som helst och den kan lika lätt bli en flickedröm med fina klackar och  smalt bälte i midjan... Som Rachel Zoe skulle ha sagt; I die.

Truly black

Har varit ute och powerwalkat efter jobbet och sen blev det en sväng i ett köpcenter här i Kristiansand. Shoppade ett par nya svarta jeans eftersom älsklingen råkat tvätta mina gamla i typ 60 grader och de var inte ens en tillstymmelse till svarta efteråt. ;) Men vad gör det när man kan fynda snyggingar på H&M för 199:-?

Återanvändning

Det pratas mycket om att modet går långsammare nu och det ger tillfälle att återanvända många plagg från förra hösten. Visst går det alltid att använda klassiker år efter år, men nu är det mer stillastående på nyhetsfronten än någonsin, vilket gör de flesta plånböcker glada. Har inventerat min garderob (i huvudet på mitt hotellrum) och kommit fram till mina Re-uses:

- Skinnbyxor från H&M
- Skinnshorts från GinaTricot
- Ankelbootsen med päls inuti från Carin Wester
- Fuskpälsjacka från Cubus
- Beige trenchcoat från Laura Clement
- Kashmirkoftorna från Juicy Couture, La Redoute och Zara
- Cerise kappa från Bruuns Bazaar
- Pälskrage från H&M
- Skinnjacka från C-girl
- Skinnstövlar Pistols från Acne
- UGG's
- Gummistövlar från Ilse Jacobsen
- Lackade boots från Rodebjer
- Spetsklänningar i svart & vitt från Elise Ryan
- Allt av volanger, chiffong och transparenta plagg.
- Platåankelboots i mocka från Topshop
- Lårhöga stövlar från Novita och Topshop
- Svart scarf med blommor på från Lindex, leopardmönstrad scarf och zebrarandig scarf, båda från H&M
- Rutig skjorta från H&M
- Angorastickad tröja med paljetter på axlar i ljusgrått från H&M
- Jeansskjorta från Zoul
- Lackleggings från Chicy och American Apparel
- Statement-smycken från Bl.a Maloa

Mina nyckelord för hösten är; Nude, kamel, svart, päls, skinn, spets, chiffong, cerise, militärgrön, grått, paljetter, metalliskt, djurmönstrat, transparens, stickat, mocka.

Röda sulor


Igår checkade jag, grabben och ett vänpar in på Karl Johan i Oslo för en miniweekend med shopping på bogstadveien, rosé på Olivia's, middag på Bölgen og Moi och drinkar på Aker Brygge.



Ett par röda sulor signerade Christian Louboutin följde med mig tillbaka till hotellet. En bild på hur de ser ut får ni se till helgen då jag kommer hem igen (hann inte förut innan jag skulle resa till Kristiansand). Har precis checkat in på hotellet och fick ett rum med havsutsikt - jättefint!

Höstklick...


Medan min bror klickade hem lite nya kläder från Morris passade jag på att få med dessa tre höstplagg på samma beställning från Sid and Sally. En snygg och lite annorlunda kofta från Atlas och två tunikor från Pulz.

Mer resande...

Jag vaknade tidigt på min lediga dag...eller vaknade och vaknade, har sovit som skrot och det känns som om jag knappt fått en blund på hela natten :( Sitter och spanar på nya resväskor för att få tiden att gå. Från och med augusti har jag fått lite nya arbetsuppgifter på mitt jobb, vilket innebär mycket fler resor, dvs ca 2 flygresor i veckan och då fungerar min superstora väska från Samsonite mindre bra. Skulle behöva en mindre, kanske runt 60 cm, ingen cabinbag utan aningens större, för den ska ändå checkas in. Den här från Rimowa gillar jag, men helst skulle jag se att den fanns i svart eller eventuellt champagne. Gillade att den var lite annorlunda än de andra Rimowaväskorna och framförallt lättare! En superlätt resväska med fyra hjul av bra kvalitet är kraven.

Höst


Parkasen som ska värma mig kalla höstdagar är en liknande variant av den här från H&M, fast utan luva och eventuellt ofodrad. Kruxet är att jag inte hittat den än... Men i takt med att butikerna fyller på med höstvaror tror jag att en mängd av butiker kommer att ha olika modeller av just den här parkasen. Snyggast matchar man med Hunter-stövlar eller converse.

Not in swedish...

Väntar fortfarande på leveransen av min volangklänning från Tiger of Sweden som jag beställde för ca en och en halv vecka sen och idag mailade jag dem om det kanske var så att den försvunnit på vägen eller inte blivit skickad alls.

Det här var svaret jag fick:


Hmmm... någon mer än jag som trodde att Tiger of Sweden's webshop åtminstone kunde svara sina svenska kunder på svenska... Okej att det ägs av danskarna, men visst skickas väl varorna från Sverige?

Anyways, drog ett mail på engelska också. Hoppas klänningen kommer snart!

På rea


Jag har precis klickat hem denna klänning från French Connection på Sid and Sally's rea. Somrig I know, men jag hoppas att det kommer några fina kvällar till, annars kommer den passa bra på semesterresan. :)

Kvällens




Igår blev det hamnfest igen och The Ark var huvudattraktionen! Riktigt bra! Har aldrig blivit besviken på deras konserter - det är alltid röj! :)

Träklackar Chanel, jeans H&M, linne Koola Anna, jacka Sisters, clutch Dixie, halsband Rebecca, ring Cavalli.


Ola Salo in action.

Kvällens outfit



Igår var vi på hamnfesten och rockade till bl.a The Baseballs. Wow, vilka höftrörelser grabbarna  hade! ;)

Klackar Chapnlle, leggings Lindex, tunika H&M, clutch YSL, ring H&M, örhängen Nelly.


Vi hade perfekt utsikt från Vip-tältet.

If...

Om jag inte hade sparat mig inför resan till USA i höst, hade jag slagit till på den HÄR. Inte gold hardware och inte silver hardware, vilket gör att den passar till båda. En klassiker som aldrig går ur tiden.

Snart ska jag bege mig hemåt, jo jag har jobbat idag också. :) Så fort jag kommer hem är det bara att svida om till hamnfesten! :)

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Emma!


What is your current obsession?
 Yankee Candles 
Coffee or tea? Kaffe med mjölk eller latte
Heels or flats? Heels - anytime, anywhere.
What's for dinner?  Älskar god mat! Vilken rätt det är spelar mindre roll.
What was the last thing you bought? Klänning från Tiger of Sweden med fina volanger. 
What is your favourite piece of clothing in your own wardrobe? Min skinnjacka som jag använder nästan dagligen - till allt! Snygg modell, supermjukt skinn och lätt!
What is your favourite ice cream flavour? Äter nästan aldrig glass, men om, är kolasås ett måste!
Which language do you want to learn? Flera! Franska, spanska, italienska. Pluggat franska i 5 år men har nästan glömt bort allt! 
What is your favourite colour? Marinblått, lila, nude, svart & vitt.  
What is your dream job? Who knows? Något som inspirerar mig dagligen med möjlighet att utvecklas kontinuerligt. Relativt nöjd med mitt jobb i dagsläget, mycket resor, många kontakter och väldigt omväxlande.
What book are you currently reading? Ingen just nu. 
Describe your personal style? Blandat med många olika stilar, både dyrt och budget! 
What inspires you? Catwalks, modeller backstage, folk på stan och modetidningar. 
What is your favourite fruit? Jordgubbar
Do you collect something? Näää...inte vad jag vet...damm?!? ;)
How many times do you press the snooze button before you get up? Many!! Snoozar säkert en halvtimme - 40 minuter med femminuters intervaller. Pojkvännen håller på att bli vansinnig, tur att jag bor på hotell fyra nätter i veckan... ;)
What is your favourite smell? Flera, men just nu är det nya Armani parfymen Acqua di Gioia.
What is your guilty TV pleasure? Hollywoodfruar
What is your dream designer item of the moment? En Hemès Birkin.

Semester & jobb

Oj oj, tiden bara springer iväg och jag har inte gjort ett inlägg på över en vecka!! I allafall är det en ofrivillig paus och tur är väl det ;) haha! Men nu ska allt vara på banan igen! :) Förra veckan var jag nämligen på en liten minisemester till Danmark, Göteborg och Stenungsund (jättehärligt att bara få njuta av ledighet!) och denna veckan har jag rivstartat på jobbet i Oslo! Har precis checkat in på hotellet och snart blir det lite mat! Bjuder på lite bilder från semestern så länge! :)

Vi började med en färjetur till Fredrikshavn!


Vi bodde på det nya äventyrsbadet The Reef! Riktigt stort med många pooler, simulerad åska med stora vågor, lugna perioder med fågelkvitter, ångbastu, jacuzzi, trädäck med pooler utomhus...ja det mesta inom vattenland man kan tänka sig och allt var inspirerat av karibien.



Fredrikshavn är en mysig stad och vi spenderade 2 nätter där.






Vi glassade oss på den dunderfina stranden i Fredrikshavn. 90 planterade palmer, kritvit sand och jättelånggrunt! Man tror att man befinner sig runt medelhavet!



Vi åt på en fin sushirestaurang en av kvällarna...och ja...jag råkade nog bränna mig lite på stranden... :)



I loungen på The Reef i väntan på att resa vidare mot Göteborg.


Vi möttes av ett regnigt Göteborg, men utsikten från Gothia Towers kan man inte klaga på i alla fall.





Vi avslutade semestern på Stenugsbaden Yacht Club med fint rum, middag och vin.