Skinnklänning

Spanar precis in H&M's webrea och hittade den här "skinn"klänningen, men nu undrar jag förstås om någon av er läsare vet hur den ser ut i verkligheten? Skrynklig och plastig? Eller jättefin och mjuk? Syns det väl att det är fejkskinn osv. Help me! :)

Sunny


Konstigt nog har solen skinit 2 dagar i rad här i Bergen som det oftast regnar i. Det tackar vi för! :)

Har precis kommit till hotellrummet efter arbetsdagen, ska få i mig lite middag och sen ska det pluggas och bloggas lite mera! 

3xGinaTricot

Längesen som busen jag handlade något på GinaTricot (förutom deras basic linnen då som jag tycker är bra), har varit en liten downperiod och inte så mycket som har fallit mig i smaken, men nu så börjar det ta sig uppåt igen. Tre snygga saker hittade jag idag som jag tycker ni ska ta en extra titt på.

Stilren klänning som passar finfint på söndagsmiddag, julbord med släkt och familj eller hos svärföräldrarna. Sådant går hem. Hotta upp med klackar och smycken.

Tassles i form av ett halsband kan till och med "icke-pråliga" jag tycka är snyggt!

Den här raringen finns i svart med svarta paljetter och är jättefin! Supersnyggt under exempelvis en kavaj.

Hello from Bergen



Har precis checkat in på hotellet i Bergen och nu är det dags att krascha i säng. Hoppas att ni alla haft en mysig första advent!

Drömjulklappen?


Ett par Louboutin's varje månad i ett helt år skulle i alla fall jag se som en drömjulklapp - och helt orimlig - tror inte det finns en enda människa på denna jord som tycker att jag varit så snäll att jag förtjänar en hundratusenkronors present.... Men idén är ju bra... Net-a-Porter såklart.

Today's



Idag har jag varit på årets första julbord tillsammans med pojkvännens vänner och spelat lite bowling. Nu håller jag på att packa, flyget går 23:40 ikväll och hoppas nu att bilresan går bra utan olyckor i vägkaoset som råder och att planet går i tid.

Stövlar Acne Pistols, wet-look jeans Lindex, skjorta H&M, halsbandsur Vintage by Fé, örhängen Forever 21, armband och ring H&M, silverring & silverarmband Efva Attling.

Craving

Ankelbootsen växer och växer i mina ögon, känns så otroligt användbara, och jag har ju mina Grace-boots från Hope men är grymt sugen på de här brun/beige från Acne också.

Today's




Ankelboots med teddyfoder Carin Wester, leggings Zoul/MQ, linne GinaTricot, kofta H&M, halsband Glitter. Utomhus är det Woolrich-jackan som gäller, väska Mulberry Mabel.

Adventsstrutar


Här ser ni mina fina glitterstrutar som jag köpte under veckan.

Har precis ätit frukost, färska frallor från bageriet på hörnet, och nu ska jag ta en långdusch, tvätta håret, måla naglarna och bara njuta av att jag är ledig! :) Apropå hårtvätt måste jag säga att håret (efter brazilian blowout) håller sig fräschare, jag har inte behövt använda torrschampo på hela veckan då det inte har tappat volym eller känts fett. Normalt brukar jag nog ha i det 2-3 gånger i veckan annars. Bra där. OCH håret måste inte bli rakt, visst blir det slätt efter behandlingen, men det finns ju inget som hindrar att man lockar det som vanligt!

Ska även hämta ett H&M-paket idag - kan det vara den blekrosa klänningen?

Ett plagg

När jag kom till Bergen idag sprang jag som hastigast in på H&M för att se om det fanns något kvar av Lanvin-kollektionen och till min stora förvåning hängde HELA kollektionen där, skor smycken, väskan - rubbet! Så jag tog mig en rejäl runda, klämde och kände på allt och faktiskt är jag glad att jag inte lyckades klicka hem något! Kvaliteten kändes sådär på vissa saker och kollektionen tyckte jag var svårburen med för mycket rysch pysch, grälla färger och en salig mix. Det var dock ett plagg som fick följa med mig hem och det var den klassiska Lanvin T-shirten med ansiktet, den kommer att bli snygg under en kavaj, eller bäras lite mer som på modellen.


Vad tycker ni om kollektionen? Ni som har klämt och känt?

TFNC


Ni tittar just nu på mitt senaste klänningköp från TFNC. Marinblått och julbord, det kommer bli hur bra som helst.

Marchesa

Spela videon på den HÄR sidan. Detta är magi kära vänner.

Idag sitter jag ovanligt nog inte på flygplatsen utan faktiskt på hotellrummet, reser inte hem förrän imorgon kväll, så imorgon blir det jobb, jobb och jobb. :) För att se det från den ljusa sidan så jobbar jag bara en och en halv vecka till innan jag tar julledigt. Apropå jul har jag shoppat tre strutar idag i vitt glitter som jag tänkte ha värmeljus under - svårt att förklara, men ni får se bilder under helgen. Himla fina i alla fall. :)

RTW - every day

Jag älskar kashmir och det är i princip de enda koftorna jag använder mig av på vintern. Visst är det skönt att mysa i fjällstugan eller hemma för den delen med en stor kabelstickad variant, men hur praktiskt är det när man ska ha jacka över osv? Anyways är jag på jakt efter en längre variant à la Stella McCartney, för honestly, hur inspirerande och vardagschic är inte den här outfiten? För det nordiska klimatet skulle jag addera ett par skinnbyxor och inomhus skulle jag satsa på en lite oversized kavaj.

Bild: Style.com

American Fashion Designers at Home

Den här boken ska jag hoppa in och beställa nästa gång jag går förbi en bokhandel. Grym inspiration från Donna Karan och 115 andra amerikanska designers på hur man kan inreda sitt hem och få en sneak in i hur det ser ut hemma hos dem. En perfekt bok att ha framme för allmän beskådning på exempelvis soffbordet.

Behöver massor av inspiration nu när jag och darlingen har bestämt oss för att göra en total makeover på lägenheten och skapa ett hem tillsammans och det tror jag att den här boken kan lyckas med, spana bara in bilderna här nedan så förstår ni vad jag menar - amazing.







Milly’s Michelle Smith’s living room.


A guest house in Donna Karan’s Parrot Cay home


Wants & Needs


Jag kan se 1000 olika anledningar till att de här skulle sitta på mina fötter på alla julfester....och många fester därefter också såklart...

Nummer ett: De är lägre än de flest klackar jag har - dvs mindre ont i fötterna och mindre tjat om att jag har ont i fötterna... ;)

Nummer två: Den perfekta modellen som passar till allt...jo jag vet att jag säger det om mycket men de här ÄR verkligen den perfekta modellen.

Nummer tre: Jag har inga pumps i svart mocka sen innan...det borde vara anledning nog va? ;)

Nummer fyra: De finns kvar i storlek 36...


........

Nummer ettusen: De har röda sulor signerade Louboutin.


Ja ni fattar va?

Today's



Just nu sitter jag på färjan mellan Stavanger och Tau, passar på att läsa mail, plugga lite och bjussa på dagens enkla men ack så praktiska outfit! :)

Gummistövlar (fodrade!) Ilse Jacobsen, svarta jeans H&M, tunika Day Birger et Mikkelsen och ring GinaTricot.

(Ska bli bättre på att visa mina outfits igen, då jag vet att många av er gärna vill se dem)

I had it all


Jag hade allt i min fina lilla shoppingbag; väskan, halsbandet med pärlor, solglasögonen samt de 2 T-shirtsen men när jag kommer till check out blir det ERROR när jag ska logga in... Har fortfarande inte kunnat logga in - typiskt. Behöver jag säga att allt är Sold Out nu?? Nä, tänkte väl det.

Hoppas att ni alla hade bättre tur än mig! :) Nu blir det frulle och sen jobb!

Dan före dopparedan


Imorgon är det dags, laddar ni? :)

Accessoarshopping!



Snygga accessoarer som kommer passa perfekt till julborden/partyna framöver. Ros och armband från H&M och ring från GinaTricot.

Damier


Jag kommer satsa på en Louis Vuitton Neverfull i Damier Canvas istället för det klassiska monogrammet.

Nu ska jag ta tag i pluggandet ett par timmar, men vi hörs senare! :)

Sängkamrat


Ikväll ska Alexa Chung och Brittiska ELLE natta mig, och det tackar jag för. Batteriladdning som heter duga inför en ny vecka med massor av jobb. Sov gott! :)

Today's




Söndagens sköna mys & flygoutfit. Har landat för ungefär en timme sen och nu är jag incheckad på hotellet här i Bryne strax utanför Stavanger.

Kofta Atlas Design, leopardmönstrad topp H&M, bälte Lindex, leggings med skinnlappar H&M Trend, örhängen Forever21, leopardring Cavalli, fuskpälskrage H&M, skor UGG.

White


Den här lilla asken fungerar som en trollerilåda de dagar det blir mycket kaffedrickande eller rödvin. En minut på toaletten med ett stick som gnuggas mot tänderna och vips så blir leendet vitt igen. Smart.

Igår hade jag en jättebra och mysig dag tillsammans med bästa kompisen, vi lunchade, fikade, pratade en massa och gick på bio :) Skulle egentligen ha sett Lyckan, kärleken och meningen med livet med Julia Roberts men den hade tydligen slutat gå...så det blev hämnden med Mikael Persbrandt istället. Väldigt hemsk film, sorglig men bra.

Beautiful Blogger Award


Jag har fått en utmärkelse och utmaning från JETS. Tack så mycket! :)

Som vinnare ska man kopiera in bilden i sin blogg och skriva 7 saker om sig själv. Sen ska man skicka vidare awarden till sju personer.

1. Jag äger inte ett enda par vanliga mjukisbyxor - bara dressar från Juicy Couture och det är det mest relaxed man någonsin kan se mig i hemma.

2. Jag älskar Super Mario Bros och när det kom ut ett nytt spel på Nintendo Wii blev jag överlycklig!

3. Jag får panik av prydnadssaker à la mormor.

4. Jag äter nästan aldrig godis och får aldrig sockersug.

5. Jag är ingen hushållsmänniska och avskyr att städa, så när det blir dags för mig och pojkvännen att flytta ihop betalar jag gladeligen för städhjälp, för att slippa tjatet om att jag aldrig hjälper till. Det handlar egentligen inte om lathet utan att jag mest prioriterar annat före så att det aldrig blir gjort.

6. Jag tycker barnafödande är bland det läskigaste som finns och helst hade jag sett att killar kunde ha fått uppgiften.

7. Jag oroar mig ständigt över hur mitt liv ska se ut om tio år och vad jag vill göra när jag blir "stor".


Jag utmanar alla er läsare att skriva sju saker om er själva, endera i er egen blogg eller bland kommentarerna. Vore himla kul att få veta lite mer om er! :) 

Brazilian Blowout



Himla svårt att få med på bild hur blankt och fint det blev! Det är så mjukt att jag inte kan sluta ta på det! :) Har uppklippt hår, men när jag drar fingrarna igenom håret känner jag inte en enda hårtopp - helt slätt är det! 

Hela behandlingen tog nästan tre timmar, då man först tvättar det 2 ggr med ett djuprengörande schampo, varpå man penslar i själva "medlet". Sen torkar man det och plattar det - läääänge och omsorgsfullt, innan det är dags att tvätta det igen och lägga i en kur innan det tills sist blåses och fönas.

Jag är himla nöjd med resultatet och det ska bli spännande att se hur det reagerar på fukt, föning och hur länge det håller (det ska hålla upp till tolv veckor). Ska försöka ta lite bättre bilder imorgon, så att ni kan se hur det verkligen glänser om håret! Har en känsla av att detta kan bli grymt beroendeframkallande... ;)


Schampo som lämpar sig till behandlingen fick jag med på köpet.

Roses are pink...



När jag kom hem igår väntade de här superfina rosa rosorna på mig. Tack hjärtat! ♥

Sola Lufthavn


Flyg-outfiten är enkel men skön, converse, svarta jeans, vit tunika, skinnjacka och missonihalsduk.

Sitter just nu på flygplatsen i Stavanger, kl 21:15 går mitt flyg till Oslo. Sen är det helg! :) Har blivit riktigt bortskämd med vädret här på vestlandet, 10 plus och sol har det varit i 3 dagar nu! Antar att köldhålan Gardermoen kommer att bjuda på 10 minus istället, bara att skrapa rutor och tina upp min stackars bil som stått där sedan i söndags.

Imorgon ska jag alltså till frisören och göra Brazilian Blowout. Är ni nyfikna på resultatet - kika in imorgon eftermiddag :)

Trevlig kväll! :)

Hourglass


På Sephora i New York fick jag testa det nya sminkmärket Hourglass och den duktiga makeup artisten som sminkade mig har sminkat både Madonna och Gisele Bündchen - inte illa. ;)

Resultatet? I loved it! Min hy har inte sett så frisk och klar ut på länge! Jag fick lyster samtidigt som resultatet täcker bra och tonar ned rödheter. Det innehåller solskyddsfaktor 15, verkar rynkreducerande, är vattenfast och sitter heeela dagen. Att den är fri från parabener, sulfat och talk var de avgörande faktorerna till att jag bytte ut min foundation från Dior Nude och Smashbox photofinish primer (som förövrigt innehåller silikon...) till foundation och primer från Hourglass. En bronzer för att markera kindben och käklinje från samma märke åkte också med. Har använt produkterna i över en månad nu och jag har letat som en tok efter återförsäljare som shippar till Sverige så att jag kan bunkra på mig fler! Idag hittade jag zuneta.com som är en engelsk onlineshop som alltså skeppar till Sverige - halleluja! :) 



Det bästa jag provat!

Philippe Starck


Inatt bor jag på ett designhotell och den här lampan från Philippe Starck hade gärna fått stå hemma också.

10 glammiga klänningar till julfesten


Julfester och julbord närmar sig med stormsteg och jag har plockat ut 10 självklara partyhöjare för alla plånböcker! Matcha som du vill med silver och guld, klackar och strumpbyxor, men ett hett tips är att satsa på något rött. Kanske en clutch eller ett par klackar?

1. Enaxlad, plisserad klänning med wet-look effekt från Topshop - £30
2. Kristallprydd bandeauklänning från Rare - £55
3. Sammetsklänning med markerade axlar från Rare - £45
4. Söt klänning med blomdetaljer och kantband från Rare - £32
5. Paljettprydd bandeauklänning från Rare - £59
6. Enaxlad klänning i rak modell med brosch på axeln från TFNC/Matchclothing - £45
7. Enaxlad klänning med paljettdetalj på axeln från Jeane Blush/Nelly - 349:-
8. Paljettprydd klänning från French Connection/Nelly - 1699:-
9. Långärmad klänning med dekorationer från GinaTricot exclusive - 499:-
10.Klänning med axeldetaljer från H&M - 299:-


Lanvin for H&M


Lanvin och H&M's kollektion släpptes för en förtitt på H&M's hemsida under helgen och visst några habegär ger det mig, men inte alls så många som jag trodde...sen är bilderna på lite långt avstånd och endast på provdockor vilket gör det lite svårt att avgöra form och material. Tänkta klick/köp innefattar solglasögonen, halsbanden med pärlor, T-shirt med tryck och eventuellt ett par klackar...

Vad tycker ni om kollektionen? Kommer det bli några klick/köp? :)

Update


Efter en lång och påfrestande dag har jag krupit ner i sängen på hotellet i Kristiansand. Imorgon vill jag vakna som en ny människa.

Läsarfråga!

Hej!

Måste bara säga att jag älskar din blogg! Kan du inte beskriva hur du lägger party-mejken?? Såg helt fantastiskt snyggt ut på bilden från i lördags. Och en önskan vore om du kunde säga vilka produkter du har i ditt hår och hur du sköter det. Så snyggt och fräscht! Ha det bäst.

/Jessica




Hej Jessica!

Tack så jättemycket! :) Självklart ska jag göra en how-to på min sotiga party-make! Det kommer snart! :)

Angående håret är jag väldigt noga och tyvärr finns inga genvägar utan rutiner, bra produkter och skonsam styling är A och O. Det här är mina rutiner och tips för att komma en bra bit på vägen:

- Jag tvättar bara håret en gång i veckan, no mercy. Visst kan det vara svårt att låta bli att tvätta det i början, men håret vänjer sig och producerar inte så mycket fett som tidigare. Det man vinner på att inte tvätta det så ofta är att tvätt sliter på håret, och vid varje tvätt kommer föning vilket också sliter på håret. Just nu använder jag mig av Bed Head Tigi Superstar, men brukar variera mig lite när det kommer till shampo och balsam. Men när jag köper shampo och balsam är mina kriterier:
♦ Frisörprodukter - alltid. Vanliga shampon tvättar håret för rent då de innehåller alldeles för mycket tvål och det rubbar fettproduktionen i hårbottnen
♦ Sulfatfria shampon för att  hårfärgen ska hålla så länge som möjligt.

Jag brukar shamponera ca 2 gånger (eller tills hela håret löddrar, och det gör det aldrig första gången om man bara tvättar en gång i veckan) och sen balsamerar jag innan jag avslutar med hårinpackning. Jag använder Revlon's färgbomber som hårinpackning, de friskar upp färgen på håret (det ser nästan nyfärgat/tonat ut efteråt)samtidigt som den vårdar på djupet. Hårinpackningen gör jag alltså varje gång jag tvättar håret.
 

Till vänster ser ni färgbomberna i färgerna marron och copper gold, och til höger shampo och balsam.

- Mellan shamponeringarna använder jag mig av torrshampo från Kisby (finns på Åhléns bl.a) för att fräscha upp och ge volym. Torrshamp använder jag bara i hårbotten när håret börjar bli lite tungt och se lite fett ut. Det här torrshampot är grymt, men var noga med att borsta igenom håret ordentligt om du som mig är mörkhårig, annars syns det vita pulvret vilket inte är så snyggt... ;)



Innan jag blåser håret sprayar jag i en färgbevarande produkt och kramar in lite serum i topparna som oftast brukar bli lite torra.


Den röda flaskan är den färgbevarande sprayen: L'anza Magic Bullet. Längst ut till höger är serumet Silk Serum, också från L'anza.

- Jag blåser håret halvtorrt och sen kammar jag igenom håret för första gånget och formar det med en rundborste, allt för att inte kamma av hårstråna som blir extra känsliga när de är våta.

- Oftast använder jag plattång för att forma lockar eller göra det rakt. Plattången jag använder kommer från GAMA och är helt keramisk.

- Innan jag plattar eller lockar sprayar jag i en värmeskyddande spray, L'anza Spray Gel som innehåller lite stadga för att hålla håret på plats. Den skyddar även mot att håret ska bli frissigt om det regnar ute.


Till vänster ser ni den värmeskyddande sprayen och till höger hårsprayen.

- När det kommer till avslutande spray brukar jag passa mig för att köpa torra sprayer, det får gärna vara stadga i dem, men måste också innehålla en viss glansgivande faktor för att håret ska se friskt och fräscht ut. Stela hår som ser torra ut är en mardröm. Som ni ser kommer inte min hårspray från frisören utan är ett helt vanligt från Kicks, men om man ska spara in på något så kan man göra det på hårsprayen.

- Jag sover alltid med fläta för att det sliter minst på håret.

- Är håret tovigt har jag alltid i lite serum innan jag försöker reda ut tovan.

- Jag klipper mig var tredje/fjärde månad - inte så ofta men det beror på hårkvalitet, sköter man det bra behöver man inte klippa sig så ofta - enkelt.

- Var noga med att få i dig rätt kost med mycket vitaminer - om inte, använd kosttillskott som Mivitotal.

På fredag ska jag prova på behandlingen Brazilian Blowout som ska göra håret ännu glansigare och starkare, så det ska bli spännande att se resultatet. Ni ska få se före och efter bilder.


Hoppas du fick svar på dina funderingar och har du eller ni fler frågor - shoot! :)

Kram!

Ränder

Den här snygga zebraklänningen/skjortan från Exaltation finner du hos Monroeworld.se  Deras faktiska butik (Monroe) ligger i Sturegallerian och har otroligt mycket fint! Hemsidan är inte långt därefter.

Idag tänkte jag svara på frågorna från Jessica som undrade hur jag tar hand om mitt hår, jag kommer berätta om produkter, tvättning, behandlingar och vardagstips för att få ett friskt och starkt hår. Är ni nyfikna på det, så kika in lite senare igen. :)











Status

Idag har det varit en riktigt lång dag, först optiker, lunch hos svärmor/svärfar, frisörbesök (ej brazilian blowout, gjorde bara klipp, färg och slingor idag då man måste göra det innan en blowout för annars fastnar inte färgen lika bra. Blowouten är bokad till på fredag och ni ska få höra allt om den!), IKEA en snabbis, fika, hem till mamma & pappa och sen en take-away thai innan det var dags att crasha i soffan samtidigt som kursupplägget för marknadsföringen droppat in på mail och jag har ca 500 sidor att plugga in a.s.a.p. Visserligen är det himla intressant men sjuttsingen vad många sidor... 

Anyways, nu ska jag läsa dagens Klick innan det är dags för skönhetssömnen, hörs imorgon! :)

Nya klänningen



Idag kom klänningen från French Connection och den var superfin! Känns och syns att det är kvalitet, speciellt på paljetterna som är perfekt sydda.

Päls


Idag körde jag på pälskragen till skinnjackan.

Ledig



Idag är jag LEDIG! Fast lite ofrivilligt förstås, (skulle egentligen på Årets Företagare i Örebro, men tyvärr har något oförutsett hänt och vi kan inte åka) så nu får jag jobba fredag nästa vecka istället. Anyways, har startat dagen i sängen med Sofie's Mode och nu sitter jag vid köksbordet, tittar på de fina blommorna jag köpte igår, äter frukost; en kesoburk och kikar mailen om vartannat. Snart ska jag sätta igång med tråkgöra - kvitton som ska redovisas - och ja det blir en hel del när man är ute och reser i jobbet hela tiden, 4-5 kvitton om dagen i snitt och när Eurocard-räkningen kommer så är det 30 dagar som ska redovisas på ett bräde. Oh well, är man lite effektiv går det på en timme eller två...

I eftermiddag blir det lunch med babe, och sen ska vi köpa julgardiner och kanske lite pynt...en adventsljusstake känns som prio eftersom advent infaller så tidigt i år. Gillar Georg Jensen's ljusstakar - inte så juliga kanske - men så som jag vill ha det. Funderar även på att byta ut orkidéerna i fönstren till Amaryllis eller sådana där små toppiga buskar/enar/granar (vet ni vilka jag menar??) och använda mig av samma vita krukor som jag haft orkidéerna i... Vi får se, men jag började faktiskt köpa pynt till julgranen häromdagen! Vi har kommit överens om att det ska bli en silvrig jul med vita, svarta och röda inslag (såklart grönt också but that goes without saying) och de här kommer bli superfina i granen:

Köpte 10 stycken så länge så får vi se hur mycket de fyller ut, ska även ha kulor och lite annat typ av pynt i också. Fina? :)

Brazilian Blowout

Idag har jag bokat tid för en sådan här behandling.

Love Ostrich


Sitter just nu på flygplatsen, käkar en 7elevencarbonara och dricker en latte medan jag spanar på denna underbara clutch från Mulberry. Älskar strutsmönstret och färgen - grått. Just clutches skulle jag verkligen behöva fler av då jag i princip använder min YSL every time (förutom den ormmönstrade från Michael Kors som jag köpte i USA då...) Kan tänka mig att den är sådär härligt mjuk i skinnet...åååh....snälla tomten? :)

Las Vegas




Utsikten från hotellrummet i Las Vegas. Till höger ser ni den berömda fontänen utanför Bellagio som är med i Ocean's-filmen.


Den här nachotallriken är en starter på menyn.... Galet!


En Strawberry Daquiri vid poolen - typ den största jag sett! Skulle tippa på att den är ca 8 dl...





Vi bodde på Paris Hotel.


































Las Vegas var helt surreal! Allt finns här, fast i miniatyrer. Bilderna är tagna på Bellagio, Caesar's Palace, MGM Grand, New York, Paris, Venetian, Aria och Excalibur. Vi var på shower, åt god mat, spelade på slotsmaskiner och Black Jack, solade, drack drinkar och shoppade, varenda lyxbutik man kan tänka sig var samlade i samma gallerior - love, det var även här jag slog till på Chanelväskan.

Godkväll


Nu ska jag strax träna Pilates innan kvällens middag. Later!

The dress


Just love this dress from French Connection. Kanske man skulle ta och klicka hem den nu när man ändå får en väska på köpet hos Nelly... Skulle passa perfekt nu på torsdag då jag ska följa med pojkvännen på semifinalen av Årets Företagare på Örebro slott (vinnarna utses sen i Blå Hallen).

Converse


Fortsätter med lite shopping från USA. Uppdaterade skohyllan med ett par nya vita Converse och ett par rosa fick också hänga med. Men de får ligga längst inne i garderoben tills vårsolen skiner igen, så fortsätter jag att slita på mina gamla så länge. Runt 300:- paret fick jag pröjsa.

Nu ska jag slå upp min marknadsföringsbok för första gången och läsa in mig på kommande föreläsning. :) Hur bra är inte distansundervisning egentligen?  Räddningen för mig som förmodligen aldrig skulle lämna lönen för studiebidrag i några år.

I Grythyttan












Under helgen var vi alltså i Grythyttan, var på vinprovning, åt fyrarätters, drack gott vin och champagne, besökte Måltidens hus och fick en titt i Karl Jans "gamla" vinkällare. Flaskan  ni ser på bordet  (den till höger) är en Romano Conti och går lös på ca 97 000:- Helt galet!

Det var en trevlig helg med gott sällskap, men tyvärr blev jag besviken på konceptet Grythyttan, för lägger man ribban så högt som de gör, då är förväntningarna höga och de ska definitivt levas upp till! Rummen kunde ha renoverats och maten var inte ens i närheten av så bra som man förväntar sig av ett ställe som Grythyttan. Dessutom var det dyrt! Mat, vinprovning, övernattning och vinpaket till maten gick på 3000:- per person. Inte värt pengarna enligt mig...

Ta mig till havet

Under helgen har vi varit i Grythyttan med ett gäng vänner, därav den dåliga uppdateringen, men ni ska få höra allt om det lite senare! Nu blir det jobb och den här fina utsikten hade jag från hotellrummet i morse - älskar kusten!

Tänkte fortsätta lägga upp shopping från USA, bilder från resan och även lite frågor som ni haft senaste tiden under veckan, så stay tuned ;)

By Charlotte Falck




Idag köpte jag nya adventsljusstakar till fönstren, designade av Charlotte Falck. De är mig på pricken; vitt, stort men samtidigt stilrent och sparsmakat, inte bara en massa pynt för att... utan färre saker med större inflytande, som ändå skapar julstämning, om ni förstår vad jag menar. Julröda panelgardiner tänkte jag matcha de linfärgade med så småningom.

Fix


Idag har det varit en riktig fixardag, varit hos tandläkaren (inga hål wohoo! :) Är supernöjd över att jag aldrig haft ett hål i hela mitt liv och så ska det fortsätta!), beställt synundersökning och shoppat  en massa necessities. Skönt att köpa på sig mycket på en gång så är det oftast inte tomt när man verkligen behöver det. Lager är bra att ha :)

Har även köpt adventsljusstakar till fönstren som ni ska få se alldeles strax! :)

New York




Vi bodde på The Roosevelt Hotel på Madison Ave 45th street.




En av de bästa restaurangerna jag någonsin ätit på är STK som ligger i Meatpacking District. Den grymma inredningen gör inte saken sämre.


Här tar vi en drink under bron i meatpacking.


I frukostmackorna ligger ett helt charkpaket! Här äter vi på Central Station på ett Café brevid Magnolia Bakery.






Grand Central Station.





New York is major!








Vi åkte häst och vagn i Central Park, precis som Carrie och Big ;)





Här sitter vi på ett supermysigt café på en innergård och precis utanför går fifth avenue.



Drinkarna i USA var dunderstarka!



China Town.


Ground Zero = byggarbetsplats. Man kan inte förstå att twin towers stod här, men däremot paniken när de föll ihop förstår jag när jag vet hur tätt det är mellan byggnaderna.


New Yorks city-outlet. Här kan man göra fynd om man orkar armbåga sig fram och bläddra igenom vartenda litet plagg. Skulle kunna  spendera många timmar där inne... :) Jag fyndade ett par supersköna ballerinas från Matt Bernson.



Times Square var kaotiskt! Tror varenda turist i hela New York hade hittat dit.


Brooklyn Bridge, taget av en icke professionell fotograf som ni kanske ser ;P







Vi åkte helikopter över Manhattan, mäktigt!



Missa inte restaurangen Ninja när ni är i New York, verkligen en upplevelse utöver det vanliga och då menar jag inte bara maten...men boka bord!


Victoria's Secret och Sephora är givna stopp.


Love, love, love New York, och trots våra 5 fullspäckade dagar så känns det bara som om jag har scratchat denna underbara stad på ytan.

Bilder från Las Vegas och Miami kommer också :) (Har tagit mig hela kvällen att lägga upp dessa från New York...)

Nu är det sängen som gäller, hörs imorgon! :)
 

Top ten


Här tittar ni på Sephora's 10 bästsäljare när det kommer till mascaror, och jag tänkte prova dem alla! De olika märkena är I.d. Laura Mercier, Too Faced, Make Up Forever, hourglass, Benefit, Josie Maran, Tarte, blinc och sephoras egna mascara. Hojtar till om det är någon som är outstanding, som ni borde prova! :)

Metallic


Jag har en fling för metallicfärgat på kläder right now men min garderob har ännu inget som faller inom kategorin. Just därför klickade jag hem denna underbara tubtoppsklänning i silver/gråsvart metallic från Nelly. Gillar att den ger en lite tuffare edge med kedja och sen kan man faktiskt ha lite kraftigare boots till, typ mina från Carin Wester med ull i som jag köpte förra vintern... Attitude.

Hanky's


Köpte på mig 11 Hanky Panky's på Sawgrass Mills Outlet utanför Miami, för halva priset och dessutom den nya kollektionen. :) Prenumererar fortfarande på Hankisar också, så snart är det det enda som finns i byrålådan, men de är ju så förbaskat sköna! :)

Treats


Igår hade jag grym söndagsångest, ville inte åka till Norge och vara borta hela veckan, lämna darlingen osv. Det brukar oftast inte vara några problem men det kanske är mörkret, hösten och kylan som framkallar känslan? I alla fall är jag så himla glad att jag har en älskling som gör allt för att få mig på andra tankar, som att tappa upp ett bubbelbad, tända ljus och hänga fram en nytvättad morgonrock. Kärlek♥

Nu har jag precis checkat in på hotellet i Kongsberg och ska hoppa i träningskläderna. Later!

Booster


Idag har jag varit och fått den regelbundna vaxningen samt AHA-syre penslingen, som har gjort underverk på min hy! Den är slät, jämn i hudtonen och inga breakouts längre, kom på mig själv i lördags när jag skulle sminka mig inför utgången att "shit, jag behöver inte ens använda någon concealer - inte ens på kinderna som brukar vara lite röda!" Jag är hursomhelst supernöjd med behandlingen och jag tänkte tipsa er om hur ni kan få nästan lika fin hy hemma! Denna boostern från Exuviance används under behandlingen och ger en fin glow och förbättrar upptaget av dina cremer. Den har tidigare bara använts på behandlingar men har nu släppts för hemmabruk. Den ska användas som en kur i 10 veckor (1 pad i veckan) och kan vara ett alternativ till att gå på dyra behandlingar för att få den där fina lystern i hyn. Trots att jag går på behandling var 4:e vecka, mår huden bra av att få en rengörande peeling varje vecka och därför slog jag till på den här boostern att varva med de veckor jag inte har behandling. Den innehåller 10 servetter och kostar 495:- MEN det är värt varenda krona!