Dagen i korthet


En vit skjorta är ett säkert köp i vår.

Har: Jobbat, blivit grattad av mamma på namnsdagen, tittat på Stylisterna och tagit en tur på stan.
Just nu: Bläddrar i ELLE Norges trendbibel.
Ska: Ta en dusch, boka hotell och sova.
Humör: Bra.
Äter: Inget.
Dricker: Vatten.
Bästa: Att jag planerar en shoppingresa i April.
Sämsta: Att jag fått en P-bot, förseningar med färjor och att jag har mycket huvudbry i allmänt.
Väder: +4 och supermycket dimma så att flygplatsen haft stängt hela dagen.

Uppvikt




I vår ska byxorna, vare sig det är jeans, chinos eller skinnbyxor, vikas upp. Supersnyggt och en riktig benförlängare. Try it!

Idag har jag jobbat i ankelboots från Scorett, jeans från Zara, volangtopp från H&M och mullvadsbrun kashmirkofta från Zara.

Designerbag #9




Den här plånboken från Marc Jacobs använder jag som en miniclutch till en mer downdressed outfit som jeans och en T-shirt och klackar.

Dagen i korthet


Kvällslektyr.

Har: Hälsat på mamma & pappa, spanat på resor, landat på Flesland och checkat in på hotellet i Bergen.
Just nu: Bläddrar i ELLE.
Ska: Titta på webtv innan jag somnar.
Humör: Nja. Trött och sliten.
Äter: Inget.
Dricker: Inget.
Bästa: Att jag bara har 3 veckor kvar på jobbet innan semester.
Sämsta: Att två påsar med kläder (i princip bara nya kläder som skulle tvättas) har åkt i soporna av misstag. Jag gråter krokodiltårar.
Väder: 4 plusgrader & regn.  

Cableknitted






Boots Scorett, jeansleggings H&M, linne GinaTricot, kabelstickad kofta H&M LOGG, halsband Kenneth Jay Lane, väska Mulberry Bayswater.

Finally, cognac shoes





Trots att jag helst hade velat ha Acne's varianter känns dessa som ett fullgott alternativ. Viktigast var färgen (som ser något mörkare ut på bilderna här än vad de är i verkligheten, de är i exakt sama färg som min Mulberry Bayswater) och att de är i skinn. Very important.

Dinner




Love my new tanned leather shorts.

Ankelboots Topshop, skinnshorts Vila, topp med fransar Ginatricot, halsband Kenneth Jay Lane.

Godmorgon!

Idag blir det söndagsmiddag hemma hos mamma & pappa, packande inför Norge och sorterande av kläder som ligger nerstoppade i påsar - är så himla trött på att leva i en kappsäck ibland så att jag spyr! Saker högt och lågt - i min walk-in, i garderober hos pojkvännen, i garderober hos mamma och pappa och i min resväska + en massa kläder som ligger nerstoppade i påsar i förrådet. M Å S T E ta tag i det innan jag får magsår av allt letande efter saker jag aldrig hittar. Det var dagens klagomål ;p I övrigt ska jag njuta av en ledig söndag, hoppas ni gör detsamma!

Jeans



Gillar min jeansskjorta a lot.

Har hunnit med en vända på stan och  en tur hem till svärisarna. Två nya saker fick följa med mig hem, bl.a bootsen från Scorett som enligt mig har den perfekta färgen i vår - bilder får ni se imorgon. Nu ska jag välja kläder för ikväll, måla naglarna och hoppa in i duschen, för vi är nämligen bortbjudna på middag. :)

New in

Hej allihopa!

Tog en liten kort paus från bloggandet då jag har spenderat lite quality time med min b-friend i Oslo. Vi har strosat runt på stan, shoppat lite, jag tog med honom till Bib Gourmand restaurangen Eik och åt en god femrätters (+tre bonusrätter) meny inkl. viner, åt en god lunch på ORO på fredag, softade länge på hotellrummet och så kilade jag iväg på ansiktsbehandling medan babe tog en nap. Kvällen avslutades med räkor, småplock, ostar och en film - the American. Supermysigt och vad viktigt det är att bara kunna koppla bort allt annat för en stund!

Nu ska jag hoppa in i duschen innan vi drar iväg på en liten shoppingrunda till, tänkte att jag skulle slå till på bootsen från Scorett.

Under tiden ska ni få kika på mina nya shoes från Zara:




Kvällen på byn

Efter en strulig dag med färjeturer och flygändringar landade jag i Oslo, mötte upp min chef, vår kinesiska agent och en kollega för en helkväll som startade med en 8 rätters VM-meny på Dinner. Supergott! Efter det blev det barhoppande runt om i stan och mina ögon fick vila någon gång efter fyra i morse.






Dinner, ju fler glas desto bättre tycker min chef - rött vin, vitt vin, ice wine, sake, cosmopolitan och latte- all at once, snöskulpturer och VM-invigning kryddade kvällen.

Ofrivillig väntan

Sitter och väntar på en färja som gick mer sällan än jag trodde...nästa går 12:10 och jag har väntat sedan 10:20. Ibland går det jäkligt långsamt att transportera sig i Norge. Och för att ger er lite perspektiv på våra vägar i Sverige som många klagar över, så alla ni som har en gata som är lite sprucken eller en mindre väg i dåligt skick...detta mina kära vänner är en helt vanlig EUROPAVÄG i Norge, ni vet som E18 eller E6.




Ser ni mittlinjen? Inte jag heller... Möter man en lastbil måste man bromsa in och köra ut i kanten. Men en sjuhelsikes fin natur får jag se åtminstone.

Morning

I eftermiddag landar jag i ett VM-hysteriskt Oslo, härligt med lite puls, speciellt när man ska ut på byn. :) Checkar in på det nya hotellet Hotel Xpress som slog upp portarna nu i Januari (kul att testa nya hotell) och sen väntar middag på Dinner.

Spana in klänningen som kommer landa i H&M's butiker i vår, vet ej om det är Trend eller om den kommer att finnas överallt, men jag ska definitivt hålla ögonen öppna efter den här citrongula skapelsen.
 

Vi hörs ikväll! Ha en riktigt bra lill-lördag på er!

Dagen i korthet


Underbart fin skärning och färg på klänningen signerad Fendi.

Har: Jobbat, tränat, ätit middag och bokat om lite resor hit och dit.
Just nu: Tittar på NCIS.
Ska: Packa väskan.
Humör: Bra.
Äter: Inget.
Dricker: Vatten.
Bästa: Att jag flyger till Oslo redan imorgon eftermiddag för en business&pleasure-middag.
Sämsta: Att jag inte har tagit med mig några partykläder i resväskan och måste springa och panikhandla något imorgon.
Väder: Sol/moln och -1.


Update av dagens sämsta: Att jag fick ett par beigea Acne Pistols igen efter att jag mailat fram och tillbaka med Nelly. De sa att de skickat fel färg och att jag skulle lägga en ny beställning och att de skulle vara extra noga vid packningen så att jag skulle få rätt färg, men nu finns inte färgen på hemsidan längre och varför ber de mig beställa en gång till när de vet att färgen jag vill ha inte finns i lager? Eller gör den det? Och jo, jag tycker nog att man ser skillnad på ett par cognacsbruna och ett par beige - twice. Nu har jag tröttnat och på lördag köper jag ett par kopior från Scorett, om de finns kvar i min storlek.

Loose yourself with tassels, dazzling colours, bronze and camel.

Våren närmar sig snart (hoppas jag!) och faktiskt känns det mer vår att få flyga till Vestlandet i Norge varje vecka, då jag slipper både snö och många minusgrader! Nästa vecka får mina Converse följa med, det är vårtecken om något! :)

Och vet ni, jag har kärat ner mig i Gucci's tasselbälten.





Älskar färgchocken i första bilden och den bronziga looken i den andra och de avslappnade haremsbyxorna i den tredje. Frida Giannini har lyckats med ytterligare en kollektion.

Inspiration




Victoria Beckhams stil blir verkligen bättre och bättre med åren och jag gillar det skarpt! Den mittersta bilden är verkligen perfektion, hon ser absolutely stunning ut från topp till tå.

Designerbag #8

Min vardagsväska nummer ett! Jag älskar min Louis Vuitton Neverfull redan trots att jag bara haft den i 2 månader, perfekt för mig som kånkar runt på så mycket hela dagarna; laptop (får plats) kalender, papper och allt annat för en arbetsdag. Och finast är den helt klart i Damier.


Dagen i korthet


Kommer bli så fin till solbrännan.

Har: Jobbat, tränat, ätit middag och tittat på Stylisterna.
Just nu: Väntar på att nagellacket ska torka.
Ska: Försöka sova tidigare ikväll.
Humör: Bra.
Äter: Inget.
Dricker: Vatten.
Bästa: Att jag ska ha en "Oslo-dag" på fredag. Trots att mitt kontor ligger där är det inte såå ofta jag hinner med en shopping/lunch/fika/spa-dag.
Sämsta: Inget vad jag kommer på just nu. 
Väder: -1 och soligt.

Lady in red



Den här plisserade, enaxlade, röda klänningen beställde jag från Nelly för några veckor sen, men var tvungen att byta storlek så det tog ett litet tag extra innan jag fick den. Nu hänger den dock fint i min garderob.

Önskelista Mars



- Nagellacken från Chanel, Black Pearl har jag redan och igår bockade jag även av Pêche Nacrée - sommarens lack nummer 1.
- Ballerinas från Lanvin.
- Röda skinnbrallor. Isabel Marant's är en dröm och kommer förbli en dröm, men dessa från Zara hoppas jag finns kvar på fredag då jag ska ta mig en runda i Oslo.
- Smyckeskrin från Zara Home. Skulle behöva flera stycken för att få ordning på mina smycken som ligger högt och lågt och som jag aldrig hittar när jag väl ska ha dem.
- Spabehandlingar en masse  på vår resort i slutet av Mars.

Designerbag #7

Min Louis Vuitton Murakami Keepall 45 har hängt med i evigheter på en massa resor och det är inte utan att det syns. Så fort jag köpt en ny Keepall, blir nog en 60 och eventuellt i Damier eller vanligt monogram, så kommer jag att ge bort den här till bättre behövande.

Dagen i korthet



Har: Landat i Haugesund och checkat in på Radisson.
Just nu: Stör mig över den extremt dåliga trådlösa uppkopplingen på hotellet - var tvungen att hämta en nätverkskabel(!).
Ska: Läsa trendbibeln och sen sova.
Humör: Trött
Äter: Inget.
Dricker: Vatten.
Bästa: Att jag kan bocka av Marc Jacobs Eau so Fresh på min önskelista.
Sämsta: Att saker inte kan göras ogjorda.
Väder: Snöfritt men 5 minusgrader.

Designerbag #6

Jag köpte den här ormskinnsclutchen på Michael Kors i Miami i höstas. Jag gillar den jättemycket och den piffar till helt svarta outfits på nolltid!

Over knee





Over knee stövlar i mocka Topshop, leomönstrad skjorta Jeane Blush/Nelly, bälte H&M Trend, ring GinaTricot, örhängen Forever 21, väska Chanel.

Acne Pistols Short i....?

From this:

or maybe this:


TO THIS:




Vad hände? Från kanske cognac eller brun till ett par nude... Blev verkligen superförvånad när jag öppnade.

Har mailat med Nelly och de säger att de skickat fel (!?) men på produktlappen på kartongen står det brun...hmm... anyway så håller jag nu på att utreda huruvida de andra är cognacsfärgade eller bruna och om det är värt att krångla med att beställa en gång till och sen bli besviken över ett par bruna...så typiskt!

Visst är dessa fina också och skulle passa bra med min ljusa skinnjacka, men jag vill samtidigt ha ett par skor som är hållbara och frågan är hur fula de beigea blir efter lite användande. Det ljusa skinnet måste ju bli lortigt...

Min Vardagsmakeup - Steg för steg


Jag börjar med att lägga en bra grund på en återfuktad och primad hy, touchar lite med solpuder och sprayar Mac Fix+ över hela ansiktet för att inte få en så pudrig finish samtidigt dom makeupen håller längre.



Jag lägger en greigeskimrande skugga i globlinjen och på yttre delen av ögonlocket med en stor pensel, dels för att det ska gå snabbt (har inte så mycket tid på morgonen) och att det är lättare att få jämnt och man får mer färg i ett drag. Skuggan jag använder kommer från Make Up Store och heter Velvet. Penslarna kommer från Eleven och är gjorda av gethår.




Jag lägger en ljus beigeskimrande skugga i inre ögonvrån och på toppen av ögonlocket samt en dutt under ögonbrynet för att lyfta blicken. Jag använder samma pensel som tidigare (orkar inte dra med mig hela kitet när jag är ute och reser och då gäller det att komprimera på ett sätt som inte kompromissar på maken) och eftersom båda färgerna är så ljusa fungerar det alldeles utmärkt att bara borsta av den lite. Skuggan kommer från Make Up Sore och heter Muffin.


Denna ljusa skugga kan jag även använda som highlighter på kindben, näsrygg, panna, käkben, alla ställen där ljuset faller i ditt ansikte för att skapa fina konturer.


Jag ramar in ögat med en kajal, inte sådär supernoga att det blir jämnt eftersom det ska suddas, suddas och suddas för att inte se ut som en geisha ;) Glöm inte att dutta in färg mellan ögonfransarna så att det inte blir ljusa fläckar mellan mascaran och kajalen! Pennan kommer från Make Up Store den med, inte min favorit (men absolut inte dålig!) men var tvungen att ta den då den jag egentligen vill ha (darkest shadow) var slut.


Jag lägger kajalen lite tjockare i ytterkanten av ögonlocket för att lyfta det lite.



Med hjälp av Make Up Stores Tri Brow color och en snedställd pensel suddar jag ut de skarpa linjerna från kajalen. Samma Tri Brow Color och samma pensel använder jag även till ögonbrynen, allt för att spara plats i makeväskan.


Jag suddar även den undre linjen.



Jag avslutar med en volymgivande och förlängande mascara från Givenchy.





Resultatet!
Lite glans på läpparna and I'm off for work! :) Har jag grym tidsbrist någon dag skippar jag kajalen och kör bara på skuggor och mascara.

Hoppas ni gillade min lilla tutorial och hojta till om ni har frågor! En kvällsmake kommer inom kort! :)

Nightie

Hemma från mitt Norge och ska strax sova, men först blir det lite läsning i nya ELLE. :)

Har hunnit hämta ut mitt paket med mina Acne Pistols och man kan lugnt säga att jag blev förvånad över vad som fanns i kartongen när jag öppnade. Varför? Ja det får ni se imorgon.

Min lilla sminkskola som efterfrågats, tänkte jag bjussa på imorgon också, en dagmakeup med alla produkter jag använder och how-to do it.

Imorgon alltså! See you then!

Nattis!

Designerbag #5

Min favoritclutch är signerad Yves Saint Laurent och har hängt med mig på det mesta under året!


Longing

Startskottet har gått och nu ska jag bara pränta ner min "ritning" som jag har i huvudet på ett rutat papper, så kör vi! Hantverkaren kommer om två veckor och börjar snickra & måla. Perfekt! Och såklart pratar jag om min nya walk-in closet i min och pojkvännens lägenhet!

 En viktig detalj är ön i mitten som jag tänkte ha alla smycken och accessoarer i.



I och med detta ska jag dessutom börja rensa ur min gamla walk-in och många av er mailar mig lite då och då om kläder som ni vill köpa av mig, så jag tänkte att jag lägger upp de plagg jag inte längre använder eller som inte passar längre här på bloggen så får ni maila mig vid intresse. Hur låter det? Goodie? :)

Dagen i korthet






Bilder från den fantastiskt fina dagen på isen i lördags - vädret kunde inte ha blivit bättre! Dåligt napp på pimplet, supergoda paprikakabanosser och ännu godare varm choklad blandat med minttu.

Har: Jobbat, tränat och ätit middag.
Just nu: På hotellrummet och softar.
Ska: Packa lite, imorgon flyger jag från Haugesund till Oslo.
Humör: Bra! Snart slut på veckan och det ska bli skönt att komma hem, mer än vanligt.
Äter: Inget, men åt en jättegod torsk med råris i en krämig röra med morot och rödlök.
Dricker: Vatten.
Bästa: Att jag tränat duktigt den här veckan.
Sämsta: Att jag måste gå till frisören snart, och jag har inte riktigt tid med det och borde inte förrän jag har avklarat salt och klorvattnet på Gran Canaria.
Väder: +1 och mulet.

Designerbag #4

Min Louis Vuitton Manhattan GM kommer från Louis Vuitton-butiken i Rom och blev min för ca 3 år sen. Detta har helt klart varit den väska jag använt mest under året, dels för att man får plats med allt, den är klassisk, passar till det mesta och är förbaskat snygg! Det ljusa skinnet har mörknat och det gillar jag mest, gillar inte när de ser helt nya ut.


Details


Skrivbordslampan TabT från Flos.


Tv på löpbandet. Att slippa titta på samma kanal som alla andra och bestämma om man vill lyssna på radio, titta på tv eller köpa pay-film är super. Hur har vi klarat oss utan detta? ;)

Har: Jobbat, spanat på Stavangers sjukhus skorsten, som är minst sagt ganska rejäl, som lossnade och var på väg att välta pga av blåsten idag, lite som lutande tornet i Pisa...och alla byggnader runtomkring utrymdes. Sprungit en timme på löpbandet och ätit middag.
Just nu: Messar med babe och spanar på halv åtta hos mig.
Ska: Snart sova.
Humör: Bra.
Äter: Inget, men åt en god oxfilé med stekta grönsaker och champinjonsås till middag.
Dricker: Vatten.
Bästa: Att ett paket ligger och väntar på mig när jag kommer hem och att jag fick en ros idag. 
Sämsta: Att brandlarmet gick på hotellet 06:30 i morse och vi var tvungna att utrymma. Falsklarm som det ofta är på hotell, någon har rökt inne på rummet, eller duschat för varmt i duschen och haft dörren öppen eller så har någon anställd bränt något i micron och man har lust att ge dem en peppis för oaktsamt beteende. ;)
Väder: +1 och växlande molnighet med några solglimtar.

Jag ser rött


Sjuttsingen vad fina skinnbrallor i rött! Undrar bara om jag hinner lägga vantarna på ett par... Och Stella McCartney kopiorna till spetsiga pumps är också helt underbara. Zara, Zara - såklart.

Designerbag #3

En annan stor favorit bland mina väskor är min svarta Mulberry Mabel Large med gulddetaljer. Den är sådär perfekt mjuk och slapp, man får plats med massor och en perfekt vardagsväska. En rackare som har några år på nacken nu men fortfarande lika fin, Mulberry's kvalitet är verkligen klanderfri!

Lanvin Flats


I vår/sommar ska jag investera i ett par ordentliga ballerinas. Är så trött på billig skit som inte håller, glappar, tappar formen, hårda i skinnet eller ännu värre syntet som inte andas. Once you try, you'll never go back, så är det verkligen med ballerinas! Köpte mig ett par riktigt bra i USA från Matt Bernson, men inte hittat någon återförsäljare här. Hursom står ett par Lanvin högst på önskelistan under kategorierna; skönast, snyggast och mest hållbara. Om  det blir ett par nude, svarta, tvådelade, guldiga, gråa eller kanske vågade orangea ska jag klura lite på.

Kanske t.o.m baby kan vara så snäll att köpa med ett par hem från Kapstaden?

Brisbane Bronze


Lacket från OPI är en ny favorit som jag tror kommer bli grym med en solbränna längre fram, men den är tillräckligt grym redan för att jag ska trotsa mina bleka händer med den bronsiga färgen. :) Eftersom det är lite glitterskimrigt trodde jag att hållbarheten skulle vara sämre än de "vanliga" lacken från OPI, men någon större skillnad har jag faktiskt inte märkt. Bra där!

Roses are red


Idag fick jag en sådan fin ros av en kund, för att jag helt enkelt inte fick någon ros på Valentine eftersom den firades ensam på hotellrummet och de tyckte såklart synd om mig (vilket det inte är eftersom jag firade redan i fredags, men i alla fall) ;) Gulliga! :)

Christophe Decarnin


Den här våren kommer jag att inspireras otroligt mycket av Christophe Decarnin's kollektion för Balmain S/S11. Skinnbyxor, slitna jeans - uppkavlade, spetsiga pumps, skinnshorts, skinnjackor, vita kavajer och slappa linnen. Många av dessa outfits skulle jag kunna kopiera rakt av.

Something petite, something black and something Grrr

I fredags hämtade jag ut paket från både H&M och Nelly.Vad som låg i H&M's paket hade jag totalt glömt bort så det blev en liten överraskning, nog kände jag igen det när jag väl öppnade, men jaja, ni fattar ;)


Nyckelhalsband från H&M.



Oversized linne med dragkedja från H&M Divided. Till skinnbrallor eller skinnshorts.



Leopardmönstrad (är inte alls så svartvit som på bilden utan det vita är mer lite nude/beige så att det blir lite mer "riktig" leopard) oversized skjorta från Jeane Blush/Nelly. Med over knee stövlar och bälte i midjan. Snyggt, snyggt.

Designerbag #2

Denna väska Från Donna Karan kommer jag ihåg att jag köpte på Macy's på en semester för 4-5 år sen. Lite mindre väska med snygga nitar som jag verkligen borde använda oftare!


Happy Valentine!


Önskar er alla en jättemysig Alla hjärtans dag med mycket kärlek! ♥

Jag har precis kommit till hotellet och ska snart ta en vända på löpbandet. Härligt, har massor av energi så jag tänker minst en timmes löpning! :)

Lite senare visar jag en till väska ur min samling och tre nyheter i garderoben. Later!


















Leather with zip


De här skinnbrallorna är vansinnigt snygga, dock lite onödigt dyra... 3995:- Men trots det...VILL HA!

Från Kenzas kollektion för Jofama.

Dagen i korthet



Nu ska jag och mina demoner över sängen snart sova.

Har: Ätit söndagsmiddag hemma hos mamma och pappa, sett I rymden finns inga känslor, packat väskan, checkat in på Gardermoen, landat i Stavanger och checkat in på Square.
Just nu: Packar upp.
Ska: Snart sova.
Humör: Jovars, trött och lite seg.
Bästa: Att jag hittade mina over knee stövlar i mocka hemma hos mamma och pappa. Som jag har letat!
Sämsta: Den bumpiga inflygningen mot Sola Lufthavn, trodde vi skulle blåsa bort.
Väder: Oslo -18 grader och massor av snö, Stavanger +2 och storm, ingen snö alls.

Designerbag #1

Eftersom ni vill se mina designerväskor tänkte jag visa er en ny väska varje dag från min samling. Sounds good?

Min allra första designerväska fick jag för ca 7 år sen i julklapp av min lillebror♥  Det var en Mulberry Bayswater i Oak och den har hängt med i vått och torrt och är fortfarande så fin! Skinnet har mörknat lite och har fått en mjuk cognacston.


Black & White



Ankelboots Topshop, spetsklänning Elise Ryan, halsband Glitter, blomma & ring H&M, clutch YSL. På naglarna kör jag nya lacket Brisbane Bronze.

After Fish


Nu ska jag och "svägerskan" strax ta och kila ner till våra grabbar och ett helt gäng (70 pers) och ha lite trevligt på isen. Det ska pimplas, ätas grillade kabanosser och drickas irish coffee. Det ska bli superkul! Efter några timmar blir det hemgång och omsvidning inför middag med alla dessa trevliga människor. :)

Förutom Peakthermobrallor och woolrichjackan är det UGG's, tights, linnen/tröjor i lager på lager som gäller. Hoodien kommer från H&M's träningsavdelning (riktigt skön!), mössan kommer från Seger. Solisarna är mina favoriter och kommer från Moods of Norway.

Oh my

En mysig och skön fredagskväll med god mat, vin och ostar, bästa sällskapet och till råga på allt, tog han mig helt på sängen med den här! (han låtsades hela kvällen att han inte hade köpt något, så när jag gav honom en tröja från Tiger spelade han som att han skämdes att han inte hade köpt något den lilla luringen, haha)


Underbart fin! ♥

En "dagens" make


Såhär ser min everyday makeup ut, en närmare presentation kommer, håll ut! :)

Paisley, leather and nude suede


Jag vill ha vår nu! Och trotsar det med att bära nude varvat med svart skinn.

Ankelboots Hope, skinnbrallor MQ, paisleymönstrad tunika Zara, mockabälte H&M Trend, ring Gina Tricot, väska Chanel, örhängen Forever21.

TGIF

Godmorgon och trevlig fredag på er!

Någon värre sovmorgon blev det inte idag - som vanligt ;) Älsklingen väckte mig vid halv nio när han skulle upp och sen dess har jag spanat på Nyhetsmorgon och läst danska ELLE.


Danska ELLE är min absoluta favorittidning och jag blir alltid superinspirerad och den känns fullproppad med nytänk (tillsammans med Costume), mycket bättre än alla andra ELLE tycker jag.

Idag har jag lite småpyssel framför mig, möta en kompis för lite fika, hälsa på mamma och pappa, träffa brorsan över en kopp kaffe, uträtta lite ärenden, hämta paket (spännande) och förbereda inför kvällens alla ♥-ans mys med baby (japp så är det när man är borta på veckorna, då får man fira/mysa när tid finnes).

Som en av er läsare önskade tänkte jag hinna med att fota mina designerväskor och visa er lite senare idag. Sounds good?

Dagen i korthet


Typiska dumpningsrepliken även vid 80-års ålder? Haha! Sådan här humor gillar jag.

Har: Äntligen kommit hem till b-frienden! En lång arbetsvecka och dessutom struligt med flygen när det har varit sådant snöoväder, vilket ger tråkiga förseningar.
Just nu: Bläddrar i Sofi's Mode.
Ska: Snart sova.
Humör: Bra, men lite trött. Sovmorgon imorgon! :)
Äter: Inget.
Dricker: Inget.
Bästa: Att jag förhoppningsvis äntligen fått tag på Acne Pistolsen i cognac, så ska det ämnet vara slutdiskuterat här på bloggen ;) Räknar man inläggen om dessa pjucks räcker inte ens två händer...haha! :)
Sämsta: Att min bil var totalt insnöad på långtidsparkeringen! 4 decimeter snö låg som ett täcke över bilen och jag såg inte ens däcken. Suck. Efter att jag fått bort all snö...ja då spinner bilen bara och jag kommer ingenstans. Suck igen. Spanar omkring om det kan tänkas finnas någon som kan hjälpa mig att knuffa ut bilen. Ingen. Öde som på kyrkogården en natt klockan tolv. Det tog mig en timme att lyckas få ut bilen själv genom att gunga den fram och tillbaka, fram och tillbaka...tills den flyttade sig någon centimeter/decimeter. (totalt 2 meter...)Borde få medalj idag för att tjejer kan! Nu är jag helt mör i armarna...bästa träningspasset är nog ofrivilligt tror jag ;P
Väder: Från ett fantastiskt vårväder i Stavanger med 7 plusgrader, sol och gröna gräsmattor landade jag på ett kaosartat gardermoen som har haft stängt i omgångar hela dagen pga snöstorm och plogarbete. Och typ en meter snö kändes det som... Konstigt hur det kan vara, känns som om jag befunnit mig på en annan breddgrad hela veckan och så har jag bara varit inom samma land på ungefär samma höjd.

Konfunderad

Gulliga Emilie tipsade mig om att Acne Pistolsen i cognac hade kommit in hos Nelly igen! Tack snälla! :) Sådant gillas!

Däremot blir jag konfunderad när det står att färgen är brun och de visar två olika bilder på samma produkt...hmmm...anyways var jag tvungen att klicka hem dem, i annat fall för att kolla, hoppas, hoppas, hoppas verkligen att de är i cognac och inte bruna som på modellens fötter... Vad tror ni?


Which one is it??

Dagen i korthet


Den gigantiska tågstationen i Frankfurt.

Har: Varit på en mysig italiensk trattoria och blivit serverad av en äkta italienare.
Just nu: Inspireras av alla vårnyheter som dyker upp i nätbutikerna. Äntligen!
Ska: Ta en snabbdusch och sen sova.
Humör: Bra.
Äter: Inget just nu, men åt en jättegod tomatsallad med mozzarella, basilika, rödlök, pesto och svarta oliver. Enkelt, men fantastiskt gott, och jag blev jättemätt!
Dricker: Vatten.
Bästa: Att det är helg snart igen, och att jag ska hämta mina Reebok Easytones i Oslo imorgon (som förvarats där så länge eftersom jag inte fick med mig dem till Frankfurt). Nu jädrans blir det en rejäl powerwalk på fredag morgon innan jag möter upp en tjejkompis för lite skvaller.
Sämsta: Att mina hudvårdsprodukter alltid tar slut samtidigt, nu måste jag köpa allt på en gång - igen. Ögoncreme, serum, dagcreme och nattcreme. Tråkiga pengar.
Väder: 7 plusgrader och soligt.

On my list for spring


En pudrig/nude halvtransparent skjorta i sidenstuk står på listan över vårens "måste"-köp. Om det blir denna från GinaTricot för 199 pix eller någon annan får vi se, viktigt att kvalteten är följsam och faller fint.

Har checkat in på hotellet i Stavanger och nu ska jag ut en sväng på byn! Här i Stavanger kan man verkligen välja och vraka bland alla restauranger. Me like. Ska gå runt och spana på lite menyer, så får vi se om det blir norskt, italienskt, thailändskt, kinesiskt, amerikanskt, japanskt, spanskt eller något annat kul! :)

Later! :)

WOW



Oj jisses vad jag ser fram emot det HÄR 

Älskar Rachel Zoe's stil och förväntningarna är höga!

Gold


Nej, jag ska inte ta studenten... MEN jag har spanat in mig på armringen, dags att skaffa en sådan nu. Roligast vore att ha en i äkta guld och kanske helt runt med lite detaljer på och ett spänne som man öppnar och stänger med. Har velat ha ett ända sedan Nicole Richie sprang runt i sina bohoklänningar och hade armringar i princip på varenda bild man såg. Men har man handleder som Nicole har överarmar är det relativt svårt att få tag i armringar eftersom de flesta armringar faktiskt är vanliga armband som dragits upp.

Men allt går ju att fixa hos en guldsmed! :) Snyggt, snyggt!

Dagen i korthet


Man skulle kunna tro att vi bodde på Maria "Tassel" Montazami's hotell i Frankfurt...kanske hon har en tofs med i spelet? ;P Haha!

Har: Ätit god middag, duschat och tittat på halv åtta hos mig.
Just nu: Surfar runt lite liggandes i sängen. Spanar på vårens solglasögon och inser att det kommer bli omöjligt att bara köpa ett par...
Ska: Packa väskan, imorgon lämnar jag Kristiansand för oljestaden Stavanger.
Humör: Okej, lite huvudvärk.
Äter: Inget just nu, men åt en supergod lax med fräscha wokade grönsaker, groddar och en klick örtcreme förut och till efterrätt en smaskig frukttallrik . Härligt med hotell som satsar på nyttig mat till sina hotellgäster, tar ansvar och som har förstått att man varken kan (för figuren) eller vill äta hamburgare och club sandwich varje dag. Ett hotell för resande är det verkligen, när man kommer in i restaurangen är det 20 tagna bord och det sitter bara en person vid varje bord, alla med tidningen eller mobilen/datan som enda sällskap. Så är livet för mig!
Dricker: Vatten.
Bästa: Att jag till 99% hittat balklänningen jag vill ha! Tänk puder, chiffong och silver i en smal silhuett.
Sämsta: Att jag tänkt boka in laserbehandlingen, men snart blir det sol och bad igen och jag får det aldrig till att passa...men början av maj borde ju brännan från i Mars vara borta och man har väl inte visat benen för den svenska solen än då va?
Väder: Raka motsatsen mot igår, strålande solsken, 9 plusgrader och inte en snödriva så långt ögat kan nå! Älskar kusten, känns som vår redan här( ja jag vet, det kommer säkert mer ruskväder, men det vill jag inte tänka på nu!)

Tipsigt - torra händer


På väg till Frankfurt krackelerade mina händer totalt av kylan i Norge och började spricka och svida av torrhet. :( Eftersom jag inte hade serumet från Nougat London med mig fick en tub handkräm från L'Occitane med 20% sheasmör göra jobbet - och riktigt bra dessutom! En räddare i nöden (bokstavligt talat) vid snustorra händer. Billig också, en femtilapp pröjsade jag för den här tuben till skillnad mot likvärdiga konkurrenter som Elizabeth Arden's Eight hour cream eller mitt Nougat London serum som ligger på flera hundralappar.

Love leo

Leopardmönstrat kan verkligen piffa till och framförallt tuffa till en outfit rejält. Denna oversized skjorta (en av vårens trender) med leomönster (ytterligare en trend) kommer bli supersnygg till klackar, leggings, flätat skärp, stora smycken och yvigt hår.


Klick!

Budgettips!


Måste tipsa er om dessa snygga cardigans i 60% viskos och 40% bomull som precis landat i Lindex butiker. Så himla snygga och enkla att bara slänga över axlarna tillsammans med ett linne, stuprörsbrallor och ankelboots. Jag vill ha alla tre, men måste jag välja vill jag ha den rostbruna längst ut till höger. 299:- stycket.

Dagen i korthet


Tröja & jeans H&M, halsduk Missoni, stövlar Ilse Jacobsen.

Har: Jobbat klart, tagit en kaffe och kollat lite på datorn framför den öppna brasan i lobbyn.
Just nu: Softar på sängen.
Ska: Äta middag i restaurangen, titta på stylisterna och halv åtta hos mig. Ska försöka lägga mig relativt tidigt eftersom det blivit många sena nätter den sista tiden.
Humör: Bra.
Äter: Inget - än. 
Dricker: Kaffe med mjölk.
Bästa: Att jag bor i sviten på hotellet, får tidningen levererad till dörren varje morgon och gratis trerätters varje dag.
Sämsta: Att vädret är skit.
Väder: Snöblandat regn, slaskigt och blött. 3 plusgrader.

The new it-bag?


Den nya tillie toten från Mulberry klämde jag på igår och den är förbaskat fin, mycket mjukare i skinnet än det vanliga som på exempelvis Bayswatern, vilket gör att den sjunker ihop sådär chict snyggt, fina detaljer och lite läkarväska (in a positive way of course!) med facken utanpå. Känns lika het som Alexa-bagen om ni frågar mig.

Önskelista Februari



- Acne Pistols i cognac, men tror jag måste förlika mig med dem från Scorett som fått in just denna färg i butikerna.

- Marc Jacobs Eau so Fresh. Denna köper jag på tax freen nästa gång jag flyger från Gardermoen.

- Beige/kamelfärgade skinnshorts. Dessa från Vila är grymt snygga.

- En ny årsprenumeration på Hanky Panky. Tror min prenumeration går ut denna månaden eller nästa...

Roomers

I Frankfurt var vi på ett riktigt häftigt hotell med en grym restaurang och schyst bar, samma ägare som till hotellet vi bodde på. Spana in!





Strawberry daquiri with refill...perfekt.

Snyggt handfat med långa kranar ändå från taket...läckert!



Roomers alltså.

Eau so fresh!


Jag har hittat en ny favoritparfym! Och då menar jag verkligen F A V O R I T !! Helt oemotståndlig är den nya sommardoften från Marc Jacob's Daisy-kollektion! Söt, fruktig och fresh!

Midnight blue


Så här var jag dressed igår. Efter många om och men hoppade jag i ett fodral från H&M, ankelboots från Topshop och väska från YSL.

By train


Vet ni...det enda som är bra med SJ:s första klass är att det i alla fall är tyst i kupéerna och aningens bredare säten. Annars kan det kvitta. Var tvungen att ta tåget (som ni kanske förstår) till Oslo idag eftersom min bil redan står på långtidsparkeringen på gardermoen. Har landat in Kristiansand för ca en timme sen och snart blir det lite käk i hotellrestaurangen.

Camel


Idag har jag varit och fikat och spanat lite i affärer! :) Ikväll blir det 30-års fest och jag ska alldeles strax hoppa in i duschen!

Boots Ella of Sweden, byxor Zara, topp H&M, halsband H&M.

Love the necklace


Ankelboots Hope, skinnbrallor MQ, tröjklänning H&M, halsband Zara, väska Chanel, ring GinaTricot.

Nu ska jag studsa iväg till affären och inhandla vad som behövs till trerättersmiddagen som jag ska laga ikväll. Gästerna är mina föräldrar och lillebror med hans tjej. Trevligt! :)

Svar på era frågor!

Jag tokgillar din blogg och tittar in här varje dag. =)
Vilket skulle du säga är ditt mest använda plagg i din garderob, Samt det minst använda plagget?
Gör du många felköp?
/Emmelie

Tack snälla, det gör mig jätteglad! :)

Mitt mest använda plagg är mina kashmirkoftor som passar till precis allt! I väskväg är det nog min Louis Vuitton Manhattan GM som har använts flitigast under året, i skoväg mina Acne Pistols och av ytterkläder är skinnjackan från C-girl favoriten.





Mitt minst använda plagg är mina whyred-jeans som jag inte orkat fålla upp än...och de har legat där i ett och ett halvt år. Förstår egentligen inte varför eftersom jag köpte ett par nya i exakt samma modell som jag hade tidigare (de andra slet jag ut) för att de sitter så otroligt snyggt. Måste ta tag i det.

Jag gör en hel del felköp, sällan felköp direkt i butik som jag sedan inte använder, men däremot kan jag göra felköp då det gäller kvalitet, jag tror att sömmarna ska hålla, inte bli urtvättade eller noppriga osv. vilket budgetplagg ofta blir. Vissa köper jag med vetskapen om att de kommer att bli det så jag förväntar mig inte mer än så, men med andra blir jag direkt besviken. Måste bli bättre på att lägga mer pengar på basplagg som verkligen håller. 

______________________________________________________________________________________________

Hej! Din blogg är så inspirerande. Jag vill veta lite mer om hudvård. Min hy blir blank hela tiden även om jag använder sådana produkter som är till för det. Hur ska man göra?
/Lina

Hej! Tack, tack, tack! :)
Eftersom min hy är av det torrare slaget så har jag inte riktigt samma problem, (skulle nästan vilja att min hy var lite snyggt blank sådär...) men jag vet vänner till mig som har samma problem och de löser det genom att använda bra produkter som tar bort överskottsfettet på huden, använder alltid primer under foundation som hjälper till att hålla huden matt och foundationen på plats. I tillägg till det använder de exempelvis mineralpuder som I.d Matte, som dämpar blank hy. Är man ute och partajar en kväll och man lätt får blank hy kan man testa utöver ett mattifying powder så kallade blotting papers. En annan utväg är att boka in en ansikstbehandling hos en hudterapeut och förklara dina problem, kanske har de något extra tips att komma med?

Hoppas det var till någon hjälp! :)

______________________________________________________________________________________________


Hej tack för en bra blogg. Har några frågor=)
1. Har aldrig förstått vad du jobbar med? och på vilket företag?

2. Hur mycket shoppar du för varje månad? på ett ungefär. jag shoppar på tok för mycket enligt min man så det är alltid kul att höra hur andras "budget" ser ut.

3. Vilka bloggar läser du?

4. Hur kommer det sig att du reser så mycket i jobbet? är det inte jobbigt?

Kram Sandra


Hej Sandra! Tack snälla! :)

1. Jag jobbar som resande säljare för ett företag som säljer greeting cards till återförsäljare i Norge.

2. Oj, ja det skulle jag nog inte vilja veta själv... Men det varierar såklart! När vi var i USA på semester shoppade jag säkert för 40-50 000:- På våren och hösten blir det alltid mycket mer när man är sugen på en ny säsong, men en vanlig tråkmånad som januari blir det väl från 2000:- och uppåt. I'm a sucker för kläder, skor och väskor och min bror är en sucker på teknik, vilket är betydligt dyrare än mitt klädintresse...men det verkar vara mer accepterat. För mig spelar det absolut ingen roll om jag har en tv från Samsung eller från Bang & Olufsen, däremot spelar det roll om jag har en väska från H&M eller en från Chanel. Same same.

3. Jag läser många olika bloggar, men de jag spanar in oftast är: Sofi Fahrman, Me and my style, JETS och Tilda Fingal.

4. Jag reser mycket pga av att mina kunder befinner sig över stora delar av Norge, sedan reser jag på mässor och andra liknande event. Ibland kan det vara slitigt, men oftast är det väldigt kul att få nya intryck, se sig omkring och möta många nya trevliga människor!

Kram!

______________________________________________________________________________________________


Jag funderar, precis som föregående, exakt vad du jobbar med. Förstår att det är inom säljbranschen? Hur fick du det jobbet och trivs du med det? Vad har du för utbildning, utöver det du pluggar just nu?

Och tack för en inspirerande blogg! /P


Hej! Hoppas att jag kan fortsätta inspirera dig! :)

Se ovan vilket jobb jag har. Jag blev headhuntad när jag var 20 år gammal. Jag trivs jättebra och har jobbat med detta i 6 år! Mycket pga mina arbetsförmåner, många veckors semester varje år, ledig fredagar och så tjänar jag bra. Då är det svårt att byta till något annat! :) Men möjligheter att utvecklas ytterligare inom företaget finns, bl.a därför jag var i Frankfurt under veckan.

På gymnasiet gick jag International Baccalaureate med inriktning ekonomi och psykologi, efter det har jag gått lite olika säljutbildningar och jobbat som säljare tidigare.

_______________________________________________________________________________________________


Bor du tillsammans med din pojkvän? hur gammal är han? när vill du skaffa barn?


Vi blev faktiskt sambos på riktigt först nu i januari och vi har precis börjat planera renoveringen av vår lägenhet så att vi ska kunna bygga något "eget" tillsammans.

Min darling är 35 år gammal, det skiljer alltså lite drygt åtta år mellan oss.

Oj vilken svår fråga! Har ingen aning om när jag vill skaffa barn, det enda jag vet är att jag inte vill att det sker inom de närmsta åren. Känner mig inte alls mogen och tror inte jag skulle varken vilja eller klara av ansvaret som det ser ut idag. Sen är karriären väldigt viktig för mig... Jag är fortfarande ung och känner att det inte är något jag behöver fundera över just nu.

________________________________________________________________________________________________


Har frågat förrut om hur du fixar din snygga sotade party-make men jag frågar igen :)
Skulle väldigt gärna villa ha en vardags rest part smink-guide!

Vad är din värsta stilmiss?

Jag kan tänka mig att ett jobb som innebär att man reser mycket och är borta från varandra mycket sliter på ett förhållande (eller kan göra), hur löser du det?

Vad är det finaste du gjort för en vän?


och sist: hur hanterar du att brazilian-blowout stoppats i Sverige pga av gifthalter? ;) /J


Hej!

Jag vet! :) Och jag lovar att jag ska ta tag i sminkningarna, brukar oftast ha dåligt med tid, MEN jag ska göra min dag-make och min kvälls-make steg för steg för er snarast! Fy mig! ;) 

Haha, jag har gjort många stilmissar! Tror att man gör det om man vågar testa olika saker, som spacade frisyrer eller chockrosa jeans...och jag tror att jag gör det fortfarande bara att jag inte inser det förrän om några år ;)

Visst är det tråkigt att lämna hjärtat och resa till Norge varje vecka, men samtidigt är det vad som får mig att utvecklas som person och som det ser ut just nu finns inte de möjligheter jag vill ha där vi bor. Jag tror också att om vi båda gör vad vi vill blir vi ett lyckligare par än om någon av oss var tvungen att ge upp det vi brinner för. Vi löser det genom att umgås mycket på helgerna, åka på semestrar och prata i telefon flera ggr varje dag. Det är en vanesak och jag har gjort det så länge nu... En annan viktig sak är att kunna lita på varandra och veta var man har varandra. And hey, vi har ju hela livet på oss ;) Får vi familj blir det en annan sak, då måste båda göra uppoffringar.

Kan nog inte peka ut en specifik sak jag gjort för en vän, men jag tror att de vet att jag alltid ställer upp på dem och finns här ifall de behöver mig. 100% lojalitet är nog det finaste man kan göra för en vän.

Jag tycker att det är jättesynd att de stoppat Brazilian Blowout-behandlingen och hoppas att de snart drar igång med den igen. Den gjorde underverk på mitt hår och jag är beredd att ta risken. Man kan dö av allt är lite min filosofi och man kan heller inte vara rädd för allt. Tror att en behandling var tredje månad gör varken till eller från för mig som konsument, och i vilken utsträckning det skadar frisörerna återstår att se. Man får väl utveckla masker, precis som man gör inom tillverkningsindustrin som handskas med höga halter formaldehyd dagligen och ingen klagar över deras arbetssituation.

_________________________________________________________________________________________________

Favorit designer? Favorit maträtt? Blir det fler chanel väskor, vilken modell vill du ha isf? drömväskan? och vilka skor vill du ha just nu? :)

kram /Patricia


Har många favoriter när det kommer till design, Chanel, Gucci, Louis Vuitton, Balenciaga, Marchesa och sen är det olika beroende på kollektioner varje säsong :)

Favoriträtten måste vara en riktigt god medium kolgrillad tornedos med färsk sparris. Love, love.

Man kan alltid hoppas att det blir fler Chanelväskor, dock finns det väldigt många fler väskor från andra designers jag vill ha innan. Har ju redan favoritväskan från Chanel! :)



Drömväskan är en svart Hermès Birkin med gold harware.

Precis nu, vill jag ha klackarna från Marlene Birger som jag bloggat om tidigare, annars vill jag alltid fylla på min samling av Louboutin-skor.



Kram! :)

___________________________________________________________________________________________________

Hej! :)
Vilka är dina favorit webbshoppar?
Kan du inte lägga upp bilder på alla dina väskor? Har ett jätte stort intresse för designer väskor, det vore kul att se vad du har för några :)
Kram /Maria


Hej! :)

Mina favoritwebshopar är (förutom H&M som det klickas hem en hel del per åt från) Nelly.se, sidandsally.se, styledrops.com, asos.com, lipsy.co.uk, net-a-porter.com, mytheresa.com, luisaviaroma.com och Forever21.com.

Självklart kan jag lägga upp min samling av designerväskor här på bloggen. Watch out! :)

___________________________________________________________________________________________________

Hej:) såg att du hade denna klänningen:


Funderar på att beställa den, men är osäker på storlek? Vad tog du för storlek och vad brukar du ha?

Tacksam för svar:)

Kram! /Amanda


Hej!

Min är i storlek UK10, (har normalt 36)  men den är reglerbar i ryggen med snören så den är lite anpassningsbar. Den passar 36-38 tycker jag. :)

Kram!

Lace, snakeskin & Wet-look


Bjussar på en kvällens från veckan i Frankfurt.

Ankelboots Topshop, lackleggings H&M, spetsklänning Mango, halsband House of Harlow, ormskinnsclutch Michael Kors, ring GinaTricot.

Nu blir det strax lunch! Later! :)

Day off

Godmorgon på er!



Just nu är det nyhetsmorgon, morgonrock och Sofi's Mode som gäller. Ska ta det lugna hela dagen idag, handla lite ingredienser till 3-rättersmiddagen som jag ska laga imorgon, hämta ut och skicka tillbaka paket, luncha, but that's about it! Och så ska jag förstås mysa med baby, kom hem till både vita tulpaner (som han vet att jag tycker är så fint) och en stor bukett med stora rosa rosor Love you, du är bäst på att överraska mig!

Bilder från Frankfurtresan kommer också!

Autobahn

Äntligen hemma efter arton timmars körning från Frankfurt (med stopp för mat då...) Ska ta en dusch och lägga huvudet på kudden snabbt som busen!


Det här var på hotellet längs med autobahn som jag sov på inatt, spartanskt, och istället för en lyxig chokladpralin på kudden låg en minipåse Haribo's nallar. Allt är inte glitter och glamour alltid.

Imorgon ska jag ta tag i alla era frågor, och har ni några fler eller missat min frågestund, kan ni fortsätta ställa frågor HÄR.

Hörs imorgon, kramar!