Some gift shopping



Idag hann jag med lite shopping i Trondheim, och jag måste säga att utbudet faktiskt är relativt bra!
Två butiker ni måste besöka om ni är i Trondheim är RETRO (finns även i Bergen och på flera andra ställen också) som har en bra herr och damavdelning med märken som T by AW & Alexander Wang, Stella McCartney, Acne, Woolrich, Filippa K, Tiger, UGG, Whyred, Hope, Amanda Christensen m.fl. och den andra är Cosmo som har märken som Mulberry, Marc by Marc Jacobs, D&G, 7 for all mankind, Helmut Lang, James Perse, Busnel, Juicy couture mfl.

Paketet ovan kommer från RETRO och är en torsdagsöverraskning ;)

Imorgon bär det av härifrån och ner till Oslo igen, 8 timmars körning non-stop väntar - puh! Väl nere blir det kontor/lagerjobb och så ska jag bita ihop under en vaxningstimme för att sen syrapensla ansiktet och avsluta med den ultimata lyxen - guldmask. Wiie! I'm so worth it! ;)

Mina behandlingar gör jag HÄR (för er som undrat det!)

Furcula




Say hello to my wishbone.

Wishes



- Helt underbara ringar från YSL & Björg skulle sitta finfint på mina fingrar!
- En ny klocka och denna från Triwa med dubbla läderband är väldans snygg!
- Lukta gott vill jag göra av Calvin Klein's Forbidden.
- Statementarmband som detta från By Malene Birger i nude och grönt känns somrigt och fräscht.
- Jakten på Ebay efter Gucci Iman-klackarna fortsätter...

Right now




Just nu gillar jag sandalerna från By Malene Birger i senaste numret av ELLE dk, som liknar på Chloésandalerna från förra året och de coola smyckena från Corpus Christi.

Vardagsfavoriter



Påfyllning av ögonskuggorna jag använder dagligen - den perfekta vardagsskuggningen! Addera eyeliner om du vill eller bara mascara - and there you go! :)

Make Up Store - Ghetto & Muffin.

All that's left

...of my Hermès bracelet...



Upptäckte att mitt clic armband börjat flaga i palladiumpläteringen i en skarv på undersidan för några veckor sen - efter bara 6-7 månader! :( Jag har aldrig duschat med det och jag har använt det bara ett par gånger i veckan (på helgen). Så jag passade på att gå in med det till Hermèsbutiken i Oslo i lördags och visst var de hjälpsamma, men lagningstiden beräknades till 3 månader!! Och det finns inga garantier för att Hermès täcker kostnaden för att laga det trots att det väldigt tydligt är ett produktionsfel, det är bara att hålla tummarna...
Dåligt av Hermès, ett superexklusivt märke men med riktigt dålig garantiservice... Man betalar 427 Euro för en kvalitetsvara och visar det sig inte vara det, ja så borde det ersättas med ett nytt - enkelt! Or?
Dessutom är det trist att vara utan det så länge...

Today's Pic(k)'s




Efter en härlig söndagsmiddag har jag krupit ner i soffan, ska läsa ELLE en stund innan det är dags att packa väskan och åka mot Gardermoen.

// Boots Acne // Coated jeans MQ // Top Zara // Bag Chanel // Coat Zara // Necklace H&M //




Vad gillar ni mitt nya armband med en svala i guldplätering då? I ♥ it. Köpte det i Oslo igår.

It's winter and it's green




YSL La Laque 43

Äntligen fick jag tag i YSLs lack Wintergreen! Jag har letat överallt känns det som, på Tax Free och även i Dubai(på både Bloomingdales och Saks), men igår norpade jag mig ett på Steen & Strøm i Oslo!
Har helt förälskat mig i färgen!♥ Grönblå med ett fint skimmer.
(Budget: Mavalas lack Racing Green är i princip i samma färg, dock utan skimmer)

Hade för övrigt en superbra dag i övrigt (minus en sak som jag berättar om sen)!
Hittade massor av fint till brorsans lägenhet! Många snygga lampor i alla former och en Poul Volther Corona fåtölj med fotpall ska få flytta in. Allra coolast blir det trådlösa tangentbordet i bambu med tillhörande mus, till min hightech-bro, som faktiskt matchar soffbordet istället för det svarta tangentbordet à la datanörd som ligger där idag (eftersom allt styrs via det....tydligen) Ska försöka fota det vid nästa besök, så ni får se vilken snygg inredningsdetalj det blir! Det verkligen smälter in i soffbordet i ek.

Vi avslutade shoppingrundan med en sen lunch på ORO Bar - god mat (åt dagens fisk) och schyst inredning!

Nu ska jag hoppa in i duschen, svida om för söndagsmiddag och köpa en knippe tulpaner :)

Off I go



Hello sweeties!

Snart åker jag och brorsan till Oslo och närmare bestämt till House of Oslo! Vi ska titta på inredning till hans nyrenoverade lägenhet! :) Och så ska jag spana till mig själv! Mucho fun!

Hörs ikväll! :)

Beauty update



Alla dessa produkter från Jan Marini ska jag nu frossa i!
Testade rengöringen och ögonkrämen ikväll och sen ska jag sakteliga gå över till krämerna i takt med att mina Exuvianceprodukter tar slut. Ska bli himla kul att prova något nytt eftersom jag har kört på Exuviance de senaste 3-4 åren (!) för att se om det är bättre, annars byter jag tillbaka! :) Ett minus dock med Jan Marinis produkter är priset, så vi får hoppas de gör underverk ;)

Det är otroligt sällan jag experimenterar med min hud, hittar jag något som fungerar kör jag på det, men nu har jag hört flera personer säga att Jan Marini är jättebra, så okej tänkte jag, vi provar. Man måste ju hänga med i utvecklingen, bättre och mer effektiva produkter än gamla  trotjänare landar varje dag i butíker världen över.


Racing Green



Letade efter L'Oreal's nya serie Color Riche i en härligt mörk smaragdgrön färg idag, men tydligen hade den inte kommit än, som befarat. Ska kolla efter den i Oslo imorgon när det är dags för inredningsshopping på Illum, och så ska jag banne mig leta rätt på YSL Wintergreen once and for all.

Tills dess får Mavalas lack Racing Green agera stand in - love the color!

Balsamico Pasta

Ikväll snodde jag ihop med superenkel, supergod och nyttig pasta!
Fullkornspasta, körsbärstomater, rödlök, vitlök, färsk basilika, balsamvinäger, olivoja och en grillad kyckligfilé. Yummie!



Nu blir det filmmys, och idag ska jag passa på att se något riktigt tjejigt när jag är home alone ;)

Today's Pic(k)'s




Jag har snöat in på min mintgröna skjorta! :)
Idag matchar jag med dressade kostymbyxor och skyhöga klackar!

// Shoes Hervé Léger // Pants H&M // Shirt Flash // Necklace H&M // Coat Zara // Shawl Missoni // Ring Ginatricot //

Delivery

Äntligen fredag!
Idag ska jag hämta ut paket, ett har redan kommit med bud, som jag tänkte visa er nu :), sen ska jag köpa nagellack (och måla, mina naglar behöver manikyr badly, I assure you) - har spanat in ett som ser supersnyggt ut men är osäker på om det kommit ut i butik än, luncha, fika och ha en superskön och lugn fredagskväll! Vad ska ni göra? :)

Hursomhelst kom denna svarta box till mig under veckan, and of course it's from Net-a-Porter! :) Och jag tror många av er redan gissat vad som göms i den...






Oh yes, you guessed right! :)
Slog till på en bikini från Missoni! Har velat ha en så himla länge och när jag skulle klicka hem en förra året var de slut i min storlek :( Det må vara Januari fortfarande, men nu tas inga risker att bli utan i år igen ;) Om inte annat kan den få hänga framme som inspiration så länge (bikinin blir ju såå mycket snyggare med en tränad mage, hoho) och tittar man på den tillräckligt ofta så kanske det leder till dåligt samvete och fler magövningar under våren ;) I'll let you know if it works ;D Haha!



Älskar den!
Är alltid lite skeptisk mot trekantbikinis som inte har någon padding i sig alls, men denna har på något mirakulöst sätt lyckats få till skärningen runt brösten snyggt så de inte ser det minsta hängiga ut (jo, faktiskt, jag har inte hängbröst - om ni ursäktar ordvalet, men i bikinis kan vems som helst bröst se hängiga ut eller behöva lite omformning). Dock var jag i valet och kvalet gällande storleken, normalt sett drar jag en medium på toppen och small på trosan, men här var det samma storlek på båda, vilket gjorde det svårare, jag ville ju inte ha för liten kupa, men heller inte säckiga trosor. Det slutade iaf med att jag valde den större storleken, dvs IT44 (Medium), och faktiskt satt den perfekt över både bröst och rumpa! Trosan är ganska liten i sig (brazilian style), och justerar bredden gör man ju bara med knytbanden i sidan. Är ni sugna på att beställa en likadan så skulle jag säga att trosan i IT44 motsvarar 36/38 och toppen ca 75C (jag har 65D, men kupstorleken blir ungefär densamma) drar ni 80C eller över skulle jag nog gå upp en storlek, och har ni 70-75B skulle jag gå ner en storlek.

Passade även på att klicka hem lite Hanky Pankys på rean, fick dem för lite under hundringen styck, och alla i färger jag inte hade sedan tidigare. Kap!

On the plane

Sitter just nu på planet till Oslo, tänk vad det skulle ta tid innan wifi introducerades ombord på SAS inrikes, men sjutton vad bra nu när det finns! :) En liten Chanelpåse och danska Elle får följa med mig hem!
Hörs på backen! ;)

Today's wishes



Idag vill jag gå klädd i det här! Petrol, nude och svart - perfekt combo!


// Tröja & jeans Topshop // Väska Proenza Schouler // Ring Yves Saint Laurent // Ankelboots Hervé Léger //

Bortglömda & kasserade skor



Längesen jag använde dessa pumps från Zara  - måste rotas fram då de ju faktiskt är DÖsnygga för att uttrycka det milt - hade jag vetat att de skulle bli ett par favoriter hade jag slagit till på Stella McCartney's varianter direkt innan de blev slutsålda... Samma sak var det med mina sandaler à la Gucci som jag har slitit på i flera år och som jag älskar - hade jag vetat det innan hur använda de skulle bli hade jag pungat ut de 7-8000:- de hade kostat så hade jag kanske inte behövt kassera dem nu...



Oh well, ser ni dem på Ebay i strl 36, hojta till är ni snälla! ;)

I just had a date with KARL



Har ni träffat KARL?

Godbitar som paljetter, skinnjackor och metalliska plagg fastnar på min näthinna.

Recreation



Ikväll slappnar jag av på hotellrummet med en riktigt skön exfolierande mask som ger en pirrande känsla i huden. Resultatet? Babymjukt! 
Och rengöringen? Ja, den har jag norpat från grabben den här veckan eftersom jag väntar på min nya som är på väg från England as we speak. Älskar att få paket (always have and always will verkar det som ;) ), och denna gång är det ett välfyllt paket härifrån med massa nya produkter som jag tänkte testa!
Och så kommer det en svart box... ;)

Spring/Summer 2012 Inspiration Part Four



Metallic, mönster, stenar, paljetter etc. fortsätter att inspirera mig, och så även på catwalken.
Ska rota fram mina gamla paljettleggings, och leta rätt på en metallisk clutch - den HÄR är ju himla fin...och hitta en kopia av Pucci's guldklänning. Och visst är det fint med så nätta sandaletter med enkla smala remmar som håller fötterna på plats? I like.

// Elie Saab // Gucci // Isabel Marant // Emilio Pucci //

Spring/Summer 2012 Inspiration Part Three



Brights.
Färgerna sprakade på catwalken, men matcha med något nedtonat, exempelvis nude/beige och du får en cool och sommarfräsch look utan att se ut som en clown.

//Matthew Williamson // Matthew Williamson // Milly // Matthew Williamson //

Spring/Summer 2012 Inspiration Part Two



D&G gjorde det förra säsongen med stjärnprintet och nu tror jag banne mig att de gör det igen! Får man inte bara lust att hoppa på första bästa plan til orienten iförd exakt detta? I do for sure. 
Vill man inte gå all the way, kan man alltid hotta upp outfiten med en scarf i samma mönster som hårband, runt väskan eller knuten i midjan.



Och glöm inte bort polotröjan! Den hänger med över sommaren och till hösten också!
Och statement-örhängen - ju större desto bättre!

Spring/Summer 2012 Inspiration Part One



Ibland är det enkla det snyggaste. Dressat causal med en edge. Just the way I like it.
Slog förresten till på ett par dressade kostymbyxor i lördags, I'll show them on soon!

3.1 Phillip Lim // Diane von Furstenberg // Jason Wu // Balmain

Today's Pic(k)'s







Mintgrönt!
Matchar gör jag med svart - än så länge - och bubbelgumsrosa lack från Essie (Spaghetti Strap). 

Söndagskvällen ska jag spendera med att packa, klicka hem en finfin sak, äta gott och klämma ut varenda droppe som är kvar av den här helgen!

Mint

Idag har jag varit på en shoppingrunda med mamma - hur mysigt som helst! Slog till på en massa fint, men speciellt den här skjortan i den supersnygga och fräscha färgen - MINT. Just loooove it. Perfekt transparent och färgen är underbar! Dock väldigt svårt att få till den med kameran, men den åker nog på redan imorgon, så då får ni se den på och kanske kameran lyckas fånga färgen bättre i dagsljus! Hursomhelst är den lovely!
Älskar btw att det börjar komma vårnytt i butikerna, som jag har väntat, rean gör mig omotiverad...(om det inte är rea på något designerplagg jag suktat efter länge då vill säga...) ;)




2 x likes right now



Superbäret Açai.



Armbanden från Kurt Geiger.

ELLE - Dubai




Vill ni läsa mer om den fantastiska staden Dubai kan ni göra det i senaste ELLE.
Och det verkar som om jag och Hermine har gjort i princip samma stopp i Dubai; Armani, the Palm, passionsfruktsdrinken á la fabulous, Burj al Arab och Burj Kalifa, restaurangen och den fantastiska utsikten över den konstgjorda sjön med vattenspelen à la Bellagio. Och tjejerna i sheylas hade en Hermès Birkin (nästan alla, och hade man inte det var det en Chanel Maxi Flap) på armen och YSL Tribute på fötterna, precis som i Sex and the City 2 (Abu Dhabi), vilket även Hermines modeöga reflekterade över. Kul!

MEN, jag lovar att skriva ett inlägg om resan lite grundligare, flygresor, hotell, sevärdheter, priser osv. för några av er har undrat. Sounds good?


Wash cloth




De bästa tvättlapparna (helt klart!) för ansiktet kommer från Kanebo Sensai och heter Sponge Chief.
Tvättbara i 60 grader, är ekologiska, håller inte bakterier pga materialet som även miniexfolierar och passar känslig hy.
Perfekt att ta bort rengöringen eller ansiktsmasken med!
Varje gång jag är på Tax Free lassar jag på några stycken, men har man inte möjlighet till det, kan man köpa dem HÄR.
Har ni inte provat tycker jag att ni ska göra det.


Ikväll blir det sömn tidigt, kört bil i 13 timmar idag....och en flygresa på det. Men nu är det helg - ordning och reda, ledig på freda' ;)

Update



Just nu ligger mina röda sulor väl långt borta, istället är det slitna Converse och blåjeans som gäller - arbetsdagarna är 12+ timmar och innan veckan är slut ska jag ha hunnit upp till Trondheim och tillbaka - puh! Men jag klagar inte, det är ju därför jag har möjligheten att lyxa mig med röda sulor. ;)
Och på fredag ska jag pusta ut med en 90-minuters dunderskön facial - YES! Perfekt start på helgen, som förövrigt ska spenderas tittande på inredning, en sängram, snygga fåtöljer och en ottoman (älskar ju Mies van der Rohe) står på listan. :)

På min önskelista



Den här bikinin från Missoni och en solsemester över påsk, tack!

New in: Red pumps





Röda pumps! ♥ 

Dessa blev mina danspartners på juldagsnatten tillsammans med metallic jeans.

Helgen har bara sprungit iväg med jobb, en ångestladdad IKEA-runda (välja resårbotten på 10 minuter är inte helt enkelt...) och middagsbjudning hos vänner igår kväll! Himla trevligt, men tröttheten tog tyvärr ut sin rätt med hemgång runt två.
Idag blir det söndagsmiddag hemma hos mamma och pappa.
Later!

More pics




Next up: Röda pumps!

My new coat



Mina nya kappa! I ♥ it!

Bättre bilder får ni senare!

Thursday off



Idag är jag ledig!
Dock jobbar jag imorgon men inte från min vanliga arbetsplats - utan från kontoret i Sverige :)

Ska alldeles strax bjussa er på ett grymt köp som jag gjorde i Dubai och sen tänkte jag bli bjuden på fika! ;)

New Face Cream

På vintern blir min hy extra torr, samtidigt som jag har en blandhy i botten. Det gör att jag blir yttorr, vilket täpper igen porer och jag får små vita prickar (milier) på kinderna och svarta pormaskar på näsan - SÅ, jag har hört massor av bra saker om den här cremen från Jan Marini från flera med samma "problem" som jag och nu tänkte jag göra slag i saken och testa den! Den ska vara väldigt återfuktande, samtidigt som den renar på djupet, motverkar orenheter, tilltäppta porer och exfolierar döda hudceller.


I'll let you know how it works!

Någon av er läsare som testat Jan Marini?

Mina resterande dunderköp under 2011

Gjorde så otroligt många bra köp/investeringar ;) under 2011 och fick så många fina presenter att jag bara måste summera året som gått! So here we go! :)


Perfekta vardagströjan från Stella McCartney.



 Brogue boots från Tommy Hilfiger.



Den superfina coyotepälsen från Garthus.



Heels från Hervé Léger.



Ballerinas från Tory Burch.



Iphonefodral från Louis Vuitton.



Armbandet från Hermès fick jag av pojkvännen och det har används flitigast av alla mina smycken under året.



Skinnbyxorna från Zara som är supermjuka och i perfekt längd - som jag har letat!




Acneklänninge fick jag i födelsedagspresent av brorsan och jag har använt den massor! Supersnygg färg!




Sjalen med stjärnor från Beck Söndergaard.





Nya solisar från Rayban, Max Mara och Persol.



Chloé-sandalerna blev till slut de sandaler som användes mest under 2011.




De beigea Lanvin-ballerinasen tillsammans med de guldiga som jag fick i födelsedagspresent av brorsan.



Långklänningen från Accessorize fick pryda bl.a midsommar och många andra sommardagar!



Den vita kavajen från H&M Trend sitter som ett smäck!



Den kabelstickade klänningen från Rag & Bone som jag fick i födelsedagspresent.



Jackan från Parajumpers och de glittriga Louboutinsen som jag fick i julklapp!


Yesterday's Pic(k)'s




Glitter pumps Christian Louboutin
Jeans Zara
Shirt Nelly
Clutch Balenciaga
Earrings and necklace H&M

Better pics of my new YSL Tribute Sandals








Mina fiiiiina fiiiiina sandaler!
Och matchar gör de med min YSL clutch i black patent också! ;)
Är supernöjd med dem, och faktiskt kan jag rekommendera dem till er med lite bredare fötter, som exempelvis har svårt att komma i Louboutin's, för dessa är inte alls lika smala! Och real comfy även vid första användandet (som gjordes på svullna fötter i Dubai och efter en hel dags traskande fick de följa med ut en sen natt, och galant gick det!) 


Äntligen helg!
Vaknat för en timme sen - JVM-hockey till fem i morse - oundvikligt är ordet vad gäller hockeyn ;) Sista knuffen i sidan kom vid 05:14: "De vann! I sudden! Vilken j-vla match! Fy f-n vad roligt för dem! Fatta, det är 31 år sen juniorlaget vann i JVM - treeeetttttiooooeeeennn!!!"

Oh well, nu ska jag på middag hemma hos mamma och pappa och ikväll ska vi iväg tillsammans med vänner och se "The girl with the dragon tattoo". Äntligen! Jag ser fram emot en sjuhelsikes påkostad rulle - dvs. bättre effekter, skådisar, scener och omgivningar - storyn är ju fortfarande densamma! Efteråt väntar middag and then we take it from there!

Trevlig fredag och trettondag på er! :)

Dubai - Part Two





En outfit från hotellrummet i mina nya ormskinnsbrallor.




Underbar middag på TEATRO.






På rooftop bar 43, där vi fick en rejäl skrattfest!









Supermysig restaurang med utsikt mot Burj Khalifa och deras fontänshow à la Bellagio, Las Vegas. Vi fick bordet längst ut och njöt av omgivningen!



 
På stranden på The Palms.


 
Cocktail och vin-lunch på Atlantis på The Palm. Sooo nice!



Pyntade granar - deluxe ;)






Offentliga toaletter har fått ett nytt ansikte.



Shoppingen var grym! Men trots Tax-free zonen var priserna som här hemma och i vissa butiker t.o.m. lite dyrare. Men sa jag grym?? ;)




Utanför Armani Hotel.




Åt den dyraste tornedos jag någonsin ätit i hela mitt liv på Buddha Bar, som för övrigt stod för en sjuhelsikes partystämning!

Fab vacation - och MIML fick höra "mmm, jag gillar Dubai, eller jag menar, jag gillar verkligen Dubai, på riktigt! Jag vill hit igen!" - säkert hundra gånger... ;) och det måste ju vara ett bra betyg... :)

Mina tre bästa köp

Jag har blivit utmanad av JETS att lista mina tre bästa köp 2010, och jisses vad svårt det är att välja mellan alla bra köp! Har säkert gjort 10 dunderköp i år, men OK, här är dem, noga avvägt... ;)



Pigalle 100 med svarta nitar från Christian Louboutin.





Balenciaga Giant Rose Gold i Blue Lavande.


YSL Tribute Sandals i black patent.
(Har inte hunnit fota dem själv än!)

2012






Nyåret firades in med vänner, nyårsdukning, pilgrim/mussel/sparrissoppa, grillad oxfilé, chocolate cake, champagne, fyrverkerier, röda sulor, statementhalsband och attans många starka GT.
År 2012 kommer bli outstanding - det känner jag på mig! ;)

Happy new year!