Världens godaste cheesecake

Buffén var riktigt riktigt god och det fanns en uppsjö av olika rätter att välja bland, nästan Villa del Conde stuk. Jag fastnade som vanligt i dessertbordet och smakade på den godaste cheesecaken jag någonsin ätit! Den var helt fantastisk! Jag bad naturligtvis om receptet och kocken kom ut personligen och förklarade hur jag skulle tillaga den. Ska laga den för mina nära och kära så fort jag kommer hem :) Det bästa med den är att den inte är sååå söt utan mer fruktigt syrlig, om ni förstår vad jag menar :) 

Här kommer receptet till världens godaste cheescake: (detta är ganska stora mått eftersom de gör stora satser varje gång på hotellet, men tänkte att om man halverar receptet kanske det blir lagom, ska testa mig fram, kanske till och med räcker att göra en kvarts del. Avgör själva hur mycket ni vill göra! Här är iaf det stora receptet.)

Botten:

24 stk Digestive kex (smulade)
50 gram smör
30 gram socker
Kanel


Smält smöret och häll i sockret samt smula ner Digestivekexen, krydda efter smak med kanel. Platta ut allt i en form med fingarna så att du får en ca 0.5-1 cm tunn botten.

Fyllning:

1 kg vispad grädde
1 kg mascarpone
2 dl hallonsås
5 plattor gelatin
1 vaniljstång
Rivet skal från 1 citron


Vispa ihop hallonsåsen, mascarponen, vaniljstången och gelatinet och blanda ut med hårt vispad grädde. Häll över bottnen och låt stå kallt tills det blivit stelt/geleaktigt, garnera med rivet citronskal. Man kan även om man vill göra en geléfyllning på toppen.

Mums!

 

Kommentera inlägget här :