Dagens Outfit

I love shoes!


Bilder Asos

Asos har laddat upp webshopen med en massa nya coola skor med roliga sulor och kul modeller! Fräscht! Jag gillar alla! Vilka är era favoriter?

Idag blir det lunch och fika med några vänner, och så orkar jag väl inte hålla mig från att gå lite i butiker... ;)

Mulberry och Strawberry Daiquiri

Nu sitter jag efter en händelserik dag hemma i soffan i mitt chockrosa juicy set med magen proppfull av kinamat och myser med A. Härligt! Precis som det ska vara! :)

Idag har jag varit på stan med mamma och shoppat lite småsaker, bl.a 2 doftljus till, av mina favoriter Candle Factory i dofterna Mulberry och Strawberry Daiquiri! Helt underbara och doftar verkligen autentiskt! Håller länge och doftar även när man inte eldar på dem!



Sen köpte jag och mamma likadana örhängen! Måste säga att KappAhl har jättelåga priser på sina accessoarer! 29:50 för dessa! Nadisch!



Plockade även på mig några rullar med pads ( 2st för 30:- på Apoteket, sådana där bra som inte delar sig!) en rengöringssvamp för ansiktet, en desinfektionsspray för sminkborstarna och en ljudbok (på rea!) med en av mina favoritförfattare Marian Keyes! Lyssnar alltid på ljudbok i bilen till Oslo, perfekt för att få resan att gå snabbare! :)



Har även ätit semla idag! Det var mamma som var så gullig och bakade egna, från scratch (!), så att dottern skulle få! :D Bästaste mamman i världen! :)

Hoppas ni får en trevlig fredagskväll! :D

Kram!
 

Dagens Outfit!



♥ Ankelboots Topshop
♥ Jeans H&M
♥ Tunika GinaTricot
♥ Halskedjor H&M
♥ Armband H&M
♥ Klocka Guess

Elise-klänningen!

Idag fick jag hem ett paket till! :D Klänningen jag beställde från Matchclothing! Beställde i onsdags morse och idag fredag har jag den - från England! Fantastiskt bra gjort! Snabbare än de flesta svenska webshopar!

Men vet ni vad det bästa är??




Den satt perfekt!!

Mina Peeptoes!





Supersnygga! Jag är helnöjd! Känns välgjorda och riktigt fina till ett bra pris!

Åååhhh! Ge Mig!


Bild: Nelly

Grymt snyggt bakparti på den här tunikan från Rare! Jag vill ha!

Västen

Nu har jag kommit hem till mamma och pappa och öppnat mina paket! :D

Blev besviken på västen från Only, dels för att den kändes liten (gick inte över brösten alls utan hängde på sidan), materialet kändes sladdrigt och skrynkligt och nitarna var inte alls så robusta som jag trodde de skulle vara, helt ihåliga och superlätta. Ville ha kraftigare tyg med tyngre nitar! Synd! Den som var så fin på bild!



Visar hur den ser ut på imorgon! :)

Ankelbootsen däremot var jättefina och känns bra i kvalitén! Ena paret var något mindre än det andra, men tror det funkar ändå om jag får gå in dem en stund! Mocka töjer sig ju trots allt och lite smått trånga var mina topshop-platåer i början också, men sitter nu perfekt! :) Bilder kommer imorgon! :D

Nyheter hos H&M


Kul med nya och fräscha saker! Dessa fanns ju med i H&M Magazine som kom för ett par dagar sen, men kom in på nätet först idag! Spana in! Kavajen ser ruggigt snygg ut, so does baddräkten!

Bilder; H&M

Rabattskynda



I min mailbox igår låg detta från La Redoute. Om ni tänkt beställa något så är det läge att passa på! Rabatten gäller bara fram tills på söndag! Ange kod 91320 för att få rabatten!

TGIT

Idag är det min fredag! Slutar nämligen för helgen lite senare idag! Härligt! :D Då reser jag hem till Sverige och hälsar på mamma och pappa!
Väl hemma ligger 2 paket och väntar på mig...en väst från Only och 2 par ankelboots med peeptoe i Jimmy Choo modell!  Längtar. längtar! :D

Ett annat paket jag väntar på är från Chicy, vad jag beställt där ser ni här nedanför, men det dröjer nog tills nästa vecka innan jag får det. Slog till på lacktightsen med dragkedja, de är såå snygga och sen ett nitarmband att ha till vardags! :)


Bilder: Modekungen, Only, Chicy

Har dessutom precis gjort klart allt inför en ny tv-serie som ska spelas in här i Norge. Vi tillhandahåller en del rekvisita som de kommer och hämtar idag! Spännande att se resultatet sen! :D

Nä nu blir det kaffe! Hej så länge! :D

Already?

I morse beställde jag den här klänningen och bara några timmar efter att jag lagt min beställning fick jag ett mail om att den var skickad! Snacka om snabba leveranser! Nu får jag vänta några dagar iaf pga att den skickas från England, men ändå! Riktigt bra! Det här tror jag kommer bli the perfect LBD som jag letat efter ett tag. Det är en viktig pelare i garderoben att ha en liten svart klänning för alla tillfällen!
Bild: Matchclothing

Fuck Off T-Shirt

Nu har T-shirten med Heidi Klum says Fuck Off kommit in i min storlek igen! Det lutar åt en beställning, tycker den är så himla cool...


Bild: Colorez

Det börjar likna nåt...

För mig som jobbar i Norge är detta underbara siffror!


Bild: Forex

Så för varje 10 000 norska jag tjänar får jag 2 400 kronor extra i svenska! Bästa kursen för sparandet! :) Jag gillar finanskrisen!  ;P 

Sommarinspirerad Shopping

Jag vill ha vår och sommar nu!! Så det blev lite vår/sommarshopping för min del idag!


En snygg skjorta/tunika i halvtransparent tyg med knyt från Cubus. Kommer nog börja smyganvända den redan nu... :)


En ögonskuggepalett från IsaDora i sommarens alla färger! Perfekt! Med den här behöver du inget annat! På dagtid iaf... :) Min erfarenhet av IsaDoras ögonskuggor är att de faktiskt håller riktigt bra och innehåller mycket pigment för en billig slant. Om du vill få en ännu mer hållbar och intensiv färg, använd primer under skuggan och en riktig pensel, strunta alltså i applikatorerna som följer med! They are useless!

Sött i Rosa!

Spanade på Style by Stars klänningar och de är jättefina! Såg även att klänningen jag beställde förra året har kommit in igen! En rosa dröm som jag hade på mig när vi firade min kusins student!

Fettisdagen


Bild: Blogspot

Idag är det fettisdagen kära vänner och man får officiellt trycka i sig precis hur många semlor, fastlagsbullar, hetväggar, fettisdagsbullar man vill! Mums! För imorgon är det askonsdagen och enligt den kristna tradtionen börjar den 7 veckor långa fastan just imorgon! Om jag skulle ha behövt fasta i 7 veckor hade jag nog klämt i mig femtioelva stycken! Istället kommer jag att äta minst en semla i veckan de närmsta sju veckorna innan påsk, en mycket bättre lösning tycker jag! :) Haha!


Kommer ni äta semlor idag?

Being Nude


Bilder: Topshop, Net-a-Porter, Haléns

- Ring Topshop
- Pumps Fendi/Net-a-Porter
- Klänning (Gosh vad snygg!!) Rare/Haléns

En pyton på armen?

Det vill i alla fall jag ha!

Om den ser ut så här då... :)



Supersnygg och mucho expensive väska från Jimmy Choo...Lovely eller hur? :)


Bild: Net-a-Porter

Harlow blir storasyster!

Joel Madden och hans Nicole Richie ska än en gång bli föräldrar!




Jag tycker det är jättekul att det fungerar så bra mellan dem och att Nicole har fått ordning på sitt liv! Lilla Harlow är dessutom så söt att man smälter! Pappas ögon och ögonbryn, men mammas mun och näsa! :)


Bilder: Veckorevyn

Nitdetaljer



Otroligt läcker skinnjacka med nitdetaljer från Modekungen. Hade jag inte redan en skulle jag nog ha slagit till på den här!

Bild: Modekungen

Oscarsgalan: Röda Mattan

Efter att ha spanat igenom alla kändisar som äntrade röda mattan kommer här mina favoritkreationer från Oscarsgalan:


Penelope Cruz (i en vintage Balmain) och Sarah Jessica Parker (i en Dior Haute Couture) såg båda ut som prinsessor i sina tyllklänningar. Tummen upp!


Vanessa Hudgens (i Marchesa) och Angelina Jolie (i Elie Saab) var snyggast i svart. Angelina hottar upp sin klänning från att bli tråkigt klasssisk med ett par gröna örhängen!


Natalie Portman (i Rodarte) och Alicia Keys (i Armani) var stunning i sina vackra men enkla kreationer i rosa.


Anne Hathaway (i Armani Privé) och Freida Pinto (i John Galliano) hade båda fantastiska glittrande blåsor. Freidas har en underbar blå färg och skärning medan Anne's matchar hennes hy perfekt!


Mina Big No-No's går till:


Meryl Streep, Tilda Swinton och Mary Hart anser jag bör byta stylist. Meryl ser dödstrist ut i en gråaktig ton på klänningen och Tilda försvinner i sin blus, medan Mary har en fruktasvärt gräslig färg på klänningen som drar all uppmärksamhet från ansiktet.


Källor och bilder: Oscar, Kanal 9Telegraph

IKEA-besök

Idag har jag strosat runt på IKEA, käkat cheesecake och druckit kaffe. Med hem blev det ett överkast (eftersom vårt sovrum blivit totalt omgjort så behövdes det lite nya färger på allt), 4 st kuddar att sova på och 8 frukostskålar i vitt och svart. Lite basic stuff, men välbehövliga!

Nu ska jag sätta igång med att laga lite mat, potatis, falukorv och senapssås, medan A  roar sig med senaste versionen av NHL tv-spelet på playstation. Ikväll blir det film och sen ska jag köra till Oslo-igen. Gud vad snabbt en helg går egentligen!!

Hur har ni spenderat dagen? :)

Dagens Outfit




♥ Knähöga skinnstövlar Novita
♥ Trasiga jeans Levi's
♥ Vitt linne LOGG H&M
♥ Bandjacka GinaTricot
♥ Pärlörhängen Glitter

Victoria Beckham - That extra half an inch



Har nästan kommit halvvägs i den här boken som jag hämtade ut igår! Den är rolig, lättläst, har massor av bilder och många bra tips! En bok jag verkligen kan rekommendera till alla er som är intresserade av kläder, skor, väskor och skönhet!

Gårdagens Shopping



Jodå, det fick bli en lördagsshopping istället! :)

Det här fick följa med:

- Tunika i korall. Jättesöta och går att ha till det mesta! GinaTricot
- Basic vitt linne, tänkte jag skulle prova någon ny modell, man snöar oftast in på dem man gillar och köper bara dem och missar alla nya som kommer som kanske är lika bra! Om dessa funkar bra är priset lovely! 59,50:-!! LOGG H&M
- Leggings med lackrevärer. GinaTricot
- Band/orkester jacka. Hot hot hot! I love it!! GinaTricot
- Clutch med nitar. GinaTricot
- Gröna armband Har de orange och cerise, så det blir coolt att matcha allihop samtidigt H&M

Underbar Middag

Ikväll har A bjudit mig på en underbar hemlagad middag bestående av Carpaccio av oxfilé till förrätt och fylld kycklingfilé med fetaost och soltorkad tomat samt potatisgratäng till huvudrätt. Efterrätten fick bli en drink! :) Jag älskar verkligen Carpaccio, min absoluta favorit-förrätt! Så tror ni att jag blev glad??? :D Han är så gullig, av bästa sort. :)


Mums!

Nu blir det snart sängen men först blir det lite läsning! Har börjat läsa Victoria Beckhams bok and so far so good! :) Imorgon ska jag visa er vad jag shoppade idag! :)

Godnattkramar!

Dagens Outfit

Nu äntligen ville min kamera samarbeta, men av typ 25 bilder blev 3 bra...alla andra suddiga...hmmm....irriterande!





♥ Ankelboots Din Sko
♥ Leggings med nitar Bik Bok
♥ Tunika GinaTricot
♥ Zebrarandig väst Second Hand
♥ Halskedja Cubus
♥ Ringar Efva Attling
♥ Armband H&M

Lördag

Nu är jag på väg in till stan! :) Försökte lägga upp dagens outfit tidigare, men min kamera ville bara ta suddiga bilder! Hoppas den är mer medgörlig när jag kommer hem! Vill verkligen inte köpa en ny kamera riktigt än... Men ni som har bra kameror, vilka har ni? Vad ska man tänka på när man köper en kamera?

If only I could have a Marchesa dress...


Bild: Celebrityfashion

Eva Longoria är stunning i den här vackra kreationen från Marchesa! En dröm vore att någon gång få bära en klänning som denna....fab!

At Home

Efter ett antal timmar i bilen är jag nu hemma hos A! Skönt med helg! Imorgon blir det lite strosande på stan, en mysig lunch och en fika förhoppningsvis! :) Hämta ut Victoria Beckhams bok That extra half an inch, ska jag också göra!

Vad ska ni hitta på?

Kram!

Fredagsshopping

Åh, jag är så sugen på att fredagsshoppa som jag alltid brukar göra! Istället sitter jag på jobbet med pappersarbete en masse. Urk.

Men om jag skulle shoppa idag.....ja då skulle det definitivt bli på GinaTricot! Gosh, vad mycket snyggt de fått in! Leggingsen måste jag bara ha! Och spana in orkester/band jackan! Lovely! Clutchen har ni sett tidigare, men lika snygg är den fortfarande! En pom pom sjal till skinnjackan och längre fram jeansjackan! En tunika i korall vill jag också ha, har den här modellen i vit och jag tycker den är underbar!


Bilder: GinaTricot


Sådärja, det var min tankeshopping för idag :)

Vad är ni sugna på att shoppa?

Ha-begär!


Bild: Chicy

Såå snygga leggings med dragkedjor! Liknar mycket på Les Chiffoniers leggings (förutom att de är ännu mer lackiga) men priset är mycket snällare på de här!

TGIF

Idag är det fredag - äntligen!! :D

I övrigt gick jag till sängs med halvblött hår igår så nu sitter jag med ett stort skatbo på huvudet, ska bli spännande att se hur jag ska lyckas platta ner det... :)

Idag har jag dessutom en lyxfrukost som väntar, hihi! :D Något måste man unna sig för att det är fredag!

Ha en bra dag allihop! :D

Kram!

Tadaaaa! Mina Balmain-lookies från Zara!



Jaaaaa!! Jag fick tag i dem! :D Känns som en riktig vinst! Ringde Zara i morse och frågade om de skulle få in dem idag (som de sa i tisdags) och det skulle de!! Så jag frågade om tjejen i butiken kunde lägga undan ett par åt mig och hon sa: nja...vi gör egentligen inte det eftersom de här är så populära...och jag bara snälla!!! Bara en halvtimme tills jag kommer och hämtar dem?...och då blev svaret okej då, men skynda dig! :) Supergulligt! Så nu är de alltså mina! LYCKA! Och visst är de sååå snygga? Jag sitter här och dreglar över dem fortfarande!

Oh my god I'm so happy

Wiiiee! Jag var tvungen att göra ett glädjetjut när jag kom tillbaka till bilen! Något som jag suktat efter har blivit mitt! Åh jag kan nästan inte sluta le! Vad jag har köpt får ni se senare!

H&M Home




Bilder: H&M Home

Idag slog H&M  upp portarna till sitt inredningskoncept Home. Än så länge består kollektionen av textilier i form av örngott, lakan, handdukar, gardiner, duschdraperier osv. men jag hoppas på att det ska bli lite mer interiör vad det lider. Priserna ligger i mellanskiktet och är dyrare än exempelvis Ikea, men fortfarande hyfsat billigt. Visst är bilderna inspirerande och fina?

Party Studded


Bilder: Ginatricot, Forever 21, MrsH, H&M


Clutch med nitar Ginatricot
Klänning Forever 21
Sandaletter med nitar Balmain
Tygbrosch/blomma H&M

Så tar du bäst hand om dina jeans!


                              
Bild: Net-a-Porter


♥ Jeans ska aldrig tvättas i mer än 60 grader. Mörka/svarta jeans aldrig över 30 grader, helst handtvätt!

♥ Kom ihåg att alltid vränga jeansen före tvätt, då håller färgen längre,

♥ Jeans med stretch bör inte tvättas i mer än 30 grader, färgen sitter också mycket bättre om man byter ut starka tvättmedel mot ett milt ulltvättmedel.

♥ När du köpt nya jeans ska du gå in dem ett bra tag innan du tvättar dem första gången. Detta gör att jeansen bättre anpassar sig till din kroppsform även efter tvätt.

Nya jeans är ofta ytbehandlade och bör därför alltid tvättas separat eller med liknande färger de första 3 gångerna.

Undvik att torktumla dina jeans, det sliter på tyget och jeansen krymper. Det bästa är att sträcka på jeansen, hänga upp den på en byxgalge och låta den lufttorka.

Jeanstyget slätas ut av kroppsvärme när du använder jeansen, så det finns ingen anledning till att stryka jeans.

Mörka jeans ska tvättas helt utan sköljmedel! Sköljmedlet gör att jeansen bleks snabbare.

Bokrea


Bild: Googlad

Bokrean startar den 24 Februari
och vem orkar rusa runt i bokhandeln efter alla böcker man vill ha? Många förhandsbeställer och hämtar ut i butik, men jag kommer att förhandsboka mina böcker här och få dem hemskickade till mig den 23:e! Smidigt och man behöver inte ens fundera över bokrean när den väl startar!

Fiskbullar

TIllbaka efter en lång arbetsdag med spränghuvudvärk, tagit 2 tabletter och käkat svenska Fiskbullar i Dillsås (joo, de finns här i Norge också!) med kokt potatis till middag. Hoppas det blir bättre nu! :)

Ikväll ska jag bara slappa framför en film och äta popcorn! Skönt! Egentid är viktigt! :)

Jag kunde inte hålla mig...

...från att klicka hem den här västen från Only. Gillar detaljerna...och priset. 260:- inkl. frakt och allt!

Bild: Only

Inspirerande hos Forever 21

Godmorgon!

Äntligen onsdag! Wihoo! Snart fredag.... :)

Varje gång jag går in på Forever 21 nuförtiden, spanar jag alltid in Shop by Outfit! Så otroligt mycket enklare och man ser tydligare hur snygga kläderna kan bli tillsammans, samt hur passformen är. Inspirerande med andra ord! Och lägger man sen till att ingen av outfiterna kostar mer än 1000:- så blir det full pott från min sida! Alla de här skulle jag lätt kunna klicka hem!

Bilder: Forever21

DKNY Fresh Blossom


Bild: Kicks

I fredags lanserades DKNY's fjärde "Be Delicious" doft, Fresh Blossom, på Kicksbutikerna runt om i landet och jag kan verkligen rekommendera den!  En riktigt lätt och frisk sommardoft! Jag har både den gröna coh röda parfymen sedan tidigare, så om ni gillar dem kommer ni garanterat gilla denna! Fint rosa på badrumshyllan blir det dessutom. Jag kommer köpa!

Barbie on the Runway

Barbie fyller 50 år och i USA är barbien så hypad att den till och med har fått sin egna visning under New York Fashion Week! 50 designers har specialdesignat en kreation vardera som en hyllning till Barbie!


Bilder: Chic

Favoriter

Godmorgon!

Vad tomt det känns den här veckan i Oslo utan allt ståhej med modeveckan...bara att lägga undan sitt pass och vänta på nästa modevecka. Men hallå varför sitter jag här och grinar?? Vi har ju New York Fashion Week!  :) Och att titta på bilder från visningarna är nästan lika bra som att vara där...

En av dem som visade under helgen var Alexander Wang och efter ett par dagars studerande av kollektionen har jag kommit fram till att jag fullkomligt älskar den (Det enda jag inte gillar så värst mycket är cykelbyxan)! Kavajerna, skinnet, de tuffa bootsen och de assymetriska skärningarna är fantastiska! Här har ni mina 9 favoriter från visningen!

Vilka är era favoriter?




Bilder: Style.com

Vill ni spana i hela Alexander Wang's kollektion för hösten 2009??  Klicka HÄR

Sommardrömmen


Bilder: Nelly

Åh vad fin den här skulle vara i sommar till brun hy och ett par tuffa svarta klackar med coola spännen, jeansjacka eller kanske bikerjackan i skinn....

Fiberwig på nätet!

Nu är äntligen den omskrivna Fiberwig a.k.a lösögonfransmascaran tillgänglig på nätet hos e-beautyshop.com. Den har tidigare bara sålts på NK. Jag har testat den och om ni vill se resultatet klicka HÄR


Bild: E-beautyshop.com


Update: Såg att även Eleven har den i lager nu.

Det var väl ändå för väl...


Bild: Aftonbladet

Lee Redmond är känd för sina otroligt långa naglar, tillsammans 8,5 meter långa! Men i tisdags var hon med om en bilolycka och naglarna kunde inte räddas. Synd tycker Guiness Rekordbok, bra tycker jag! Är det bara jag som får kräkreflexer av denna bild??

A's Present

Eftersom A fyller år i det närmsta och jag inte kan fira honom när han fyller, så passade vi på att fira det nu! Det här har han tjatat om ett bra tag och tror ni han blev glad? ;D







Ett vändbart bälte i orange och svart med guldspänne från Hermès!

Ett snyggt bälte på en kille är lika viktigt som en snygg klocka, tycker jag!  

Darlings!


Bild: Scorett

De här snyggingarna klämde jag på i helgen och fick ett ordentligt ha-begär. Tyvärr var de slut i min storlek i alla de 3 butiker som jag har i närheten, men skam den som ger sig! :) I mitten av april kommer det en ny leverans för alla er, som precis som jag, blev utan den här gången...

Snöigt

Idag kommer det bli krångligt på vägarna, det fullkomligt vräker ner en massa snö och eftersom det redan är dryga metern så känns det som om det räcker nu! I-landsproblem som  t ex skymd sikt i rondeller pga snövallar och stora grävmaskiner som lastar upp snö på lastbilar för att sedan köra utanför stan och dumpa, är vanligt förekommande. Nä, nu får det ta och bli vår! Jag vill ha knoppar på träden, fågelkvitter och ljusa kvällar!

Dags att sluta drömma och sätta igång med arbetet!

Ha en bra start på veckan allihop!

Nattlektyr

Har precis kommit fram till Oslo och ska snart krypa till kojs! Brukar alltid läsa en stund innan jag somnar och inatt får den här boken göra mig sällskap!



Sov gott sötnosar!

Beauty Essentials



Här är de produkter jag inhandlade idag:

SachaJuan Dry Hair Shampoo och Conditioner: Första gången jag köpte denna serie var för ca 2 år sen, har använt många andra märken inemellan, såsom Redken, KMS, L'anza, L'Oreal Professionel, men jag kommer ständigt tillbaka till SachaJuan. Bara för att inget annat kan mäta sig! It works wonders med mitt långa, risiga hår. Mest vill jag rekommendera deras conditioner som är fantastisk! Du kan i princip gå in i duschen med en svintotuss bak i nacken och ha i conditionern, vänta 2 minuter och skölja ur, och inget av tussen finns kvar! Har ni inte provat den så tycker jag att ni ska göra det! Finns att köpa på de flesta skönhetskedjor som Kicks, Affection och Åhléns. 100:- för shampot och 120:- för balsamet.

Redken Hot Sets: Den här har jag fått rekommenderad, så jag bestämde mig för att testa den. Värmeskyddande spray som ger stadga när du lockar eller plattar håret.

Decléor Cleansing Water: I helgen när jag kom hem och öppnade min resväska var allting genomvått! Allt mitt ansiktsvatten hade runnit ut!! Typiskt! 400ml ansiktsvatten.... Så det var bara att köpa nytt! Eftersom jag har känslig hy och speciellt tydligt blir det nu på vintern, så valde jag att köpa ett cleansing water istället, som rengör utan att irritera och inget ansiktsvatten behövs. Kommer använda min cleansing milk först för att få bort den grövsta makeupen och sen ta en bomullstuss med denna för att ta bort det sista.

L'Oreal Eye & Makeup Remover Waterproof: Mitt absolut bästa budgettips! Fungerar precis lika bra som de flesta dyra märken som Lancôme Bi-Facil , Clinique Take the day off makeup Remover och Clarins Makeup remover, och kostar bara  55:- !! Eftersom det här är en produkt som verkligen går åt mycket av i mitt badrumsskåp så känns det extra skönt att inte behöva lägga 150-250:- på en makeupremover som ändå tar slut lika fort!

Dagens Outfit

Idag har vi varit på stan och handlat lite nödvändigheter såsom schampo & balsam, makeup remover, ansiktsvatten och värmeskydd till håret. Sen har jag även hämtat ut boken The 21st century beauty bible som jag beställde för ett par veckor sedan, jättemycket läsning om bara skönhet och de bästa produkterna! En lunch och en fika med en kompis blev det också! Härligt! En riktigt bra söndag so far! Nu väntar tv och slappande innan jag ska börja packa väskan...

Så här har jag sett ut idag! Har helt snöat in på kavaj och en massa armband, men jag älskar det! Hot hot hot!

 


♥ Ankelboots med platå i mocka Topshop
♥ Leggings med nitar Bik Bok
♥ Linne med illustration av Rufus Vainwright H&M
♥ Kavaj Ellos
♥ Armband H&M och A V Max
♥ Ringar Ti Sento och Efva Attling 

Söndagsmorgon

Godmorgon! :D

Hade en alldeles underbar Alla Hjärtans Dag- middag igår! Det enda som drog ned betyget på själva middagen var att de helt enkelt satsat på bara en Alla Hjärtans Dag- meny och det var det enda de hade! En förrätt, 2 huvudrätter att välja mellan, kött och fisk, och en efterrätt (som bestod av ananas som jag förövrigt är allergisk mot!) Restaurangens vanliga meny är hur bra som helst, så det var lite tråkigt! Men det var ändå väldigt gott! Andbröst till förrätt och Hjort till huvudrätt och nougatcheesecake till efterrätt. Men jag hade superskojigt och vi satt och pratade, drack vin och pratade ännu mer i flera timmar! Avslutade gjorde vi med en film! Perfekt!

Nu håller vi på och äter frukost.....en sådan här:



En honungspomelo! Det är som en supersized apelsin med klyftor och allt, men smakar mer som en mild grapefrukt! Gott och fräscht!

Kvällens Outfit

Hemma från en alldeles underbar middag! Berättar mer imorgon!
Här har ni kvällens outfit:





♥ Ankelboots i mocka med platå Topshop
♥ Lackleggings American Apparel
♥ Oversized top Blanco (Köpt i Spanien)
♥ Clutch Bozzini
♥ Armband brett H&M, armband smala svart och orange A V Max
♥ Ring Ti Sento

Happy Valentine's Day!


Den här stora och fina rosen fick igårkväll! Superfin!

Idag är det jättefint väder här med massor av snö och solen skiner från en klarblå himmel, så jag och A bestämde oss för att dra ut på en runda längdskidor (!). Sagt och gjort, har nog inte åkt skidor sen jag var 12! Men det var ganska kul och jag vurpade inte en enda gång, till skillnad mot vissa andra som andades mer snö än luft... haha!! ;D

Ikväll har faktiskt A alldeles själv bokat bord på en jättefin restaurang! Guldstjärna i kanten! Så kl 1800 är det dags för middag. :) Kul, eftersom jag inte trodde att det skulle firas alls!

Hur firar ni er Alla Hjärtans Dag?

Dagens Outfit

Har precis varit på två visningar, Johnny Love och Rudy Wolff. Nu väntar Iselin Engan! Spännande! Hinner inte skriva mer nu men bjussar på dagens outfit så länge! :)




♥ Ankelboots Din Sko
♥ Jeans H&M
♥ Tunika GinaTricot
♥ Kavaj Vila
♥ Halskedjor Cubus
♥ Armband H&M

My Makeup For The Day



Lite sotigt brunt. Fint till kvällen men funkar även jättebra på dagen!

Bästa Presenten?


Bild: Upplevelsepresent

Har du svårt att hitta bra och roliga presenter till dina vänner, pojkvän eller familj? Varför inte ge dem en upplevelse de kan minnas för resten av livet? Nu har finns det nämligen en hemsida där man har samlat alla möjliga olika upplevelser, allt från helikopterflygning, fashionmakeover, chokladprovning, blanda sin egen parfym till blomsterkurs,kurs i smyckesdesign eller glasblåsning. Du kan t.o.m spela in en egen CD. Något som passar alla! Spana in där nästa gång du behöver hjälp med den perfekta presenten!

Så behandlar du bäst dina kashmirplagg!


Bild: Net-a-Porter

Eftersom många gillade mina tips om hur ni bäst tar hand om era skor, så kör vi på med ett tipsigt inlägg till. Denna gången om kashmir! 
 
Kashmirullen är en exklusiv, men ömtålig typ av ull och måste därför tvättas med försiktighet.

♥ Plagg som är gjorda av kashmir föredrar en kort tvätt. Tänk på att inte gnida eller vrida ur plagget!

Tvättmedelsrester kan förstöra de ömtåliga fibrerna, så kom ihåg att skölja plagget flera gånger efter en tvätt, helst tills vattnet är helt klart.

Kashmir bör inte tvättas för ofta. Är man bara noga med vädringen så försvinner all svettlukt eller röklukt av sig själv.

Kashmir bör handtvättas med milt tvättmedel eller babyschampo. Efter tvätt, rulla in kashmirplagget i en handuk och tryck lite lätt för att få ut vattnet. Låt därefter plagget ligga och torka plant och luftigt. Tänk på att om du hänger ett kashmirplagg förlorar det formen.

Ta bort noppor några gånger om året med en kashmirkam eller en noppmaskin. Detta gör att plagget håller sig finare längre.

♥ Tänk på att inte lägga  en precis använd kashmirtröja underst i garderoben där den inte kan andas. För då kan de bli malätna och det blir nopphål i den

Vill ni läsa mer om kashmirullen? Var den kommer ifrån, hur den tillverkas osv? Kolla HÄR

Fredag den 13:e

Jaha, det här är dagen då alla onda makter samlas, som tur är så tror jag inte på sånt, annars hade jag nog legat under bordet och darrat och vägrat visa mig på hela dagen! :) Tur att det inte är så.

Hur är det för er? Är ni extra försiktiga på fredag den 13:e? Kan man göra vissa saker men inte andra? Åka bil men inte flyga osv?

Mina 8 värsta ovanor

Marie har utmanat mig att berätta om 8 av mina ovanor/vanor, det var lika bra att ta tjuren vid hornen och skriva om ovanorna. Kanske fungerar som terapi att få det på pränt! Eller vad tror ni? :)

Den rätta personen att svara på den här uppgiften är egentligen min pojkvän! Haha! :D Fast då skulle säkert listan bli längre... ;P Och det vill vi ju inte! :)

1. Jag är urusel på att diska, inte det att jag inte kan, men jag tycker det är dödstråkigt! Nu har vi diskmaskin för att underlätta....men vad händer då? Jo det är alldeles för jobbigt att ställa in det i diskmaskinen...lättare att ställa det på bänken tills någon annan (läs: A) tar bort det, när denne någon ska ta bort sina egna saker... Lättja.

2. Jag gillar att ha det rent omkring mig men hatar  att städa och jag tackar gud för att  A ordnat med städhjälp. Ingen hemmafru så långt ögat når. Men ibland får jag riktiga städryck då allt ska vara skinande rent, och då menar jag allt, från städskrubb till taklister. Allt eller inget är min melodi.

3. Jag är jättedålig förlorare, pinsamt dålig ibland. Väldigt enerverande för mina medmänniskor eftersom man knappt kan spela Fia med knuff med mig. Det enda positiva med det är att det gör mig till en envis jävel och hade jag inte varit det hade jag inte kommit så långt som jag kommit idag.

4. Jag är slarvig. Sprider saker omkring mig hela tiden, på golvet, på bänkar, i soffan...ja överallt. Att orkanen Veronica dragit fram kan alla se. Allting ligger överst-principen fungerar faktiskt väldigt bra... Att jag skjuter upp saker hela tiden gör det inte bättre. Allt som inte måste göras idag kan jag göra imorgon, typ. Dock är det en otrolig skillnad mellan jobb-Veronica och privat-Veronica. På jobbet sköts allt perfekt, men hemma blir det lidande....

5. Någonstans i allt detta slarv, bor en perfektionist. Allt jag gör och presterar måste vara bra, eller helst bäst! Jag har svårt att släppa över saker till andra för jag är rädd att det inte blir gjort "ordentligt"¨(läs: på mitt sätt)

6. Jag har dåligt tålamod och en framtid inom någon förskola eller skola kan jag se mig i skyarna efter! Jag förväntar mig att folk är klipska och förstår efter första förklaringen.

7. Jag har svårt att erkänna när jag har fel. Blivit mycket bättre på det på senaste tiden, men lite mer arbete krävs för att jag inte ska behöva känna en mental nedgång varje gång jag har fel.

8. Jag är konfliktsökande. En diskussion om dagen är bra för magen.

Bitch? Absolut inte! Jag har en hel del bra sidor också! :D


Nu utmanar jag:

Caroline
Elin
Helena
Anna

Jenny
Frida
E
Sandra

Kom igen nu! :D

Klick, klick...


Bild: Modekungen.se

Såg att Engla fick chansen att recensera dessa godingar och jag har spanat på dem en stund. Idag var det dags att slå till kände jag, men mina favoriter är de blå! Beställde både svarta och blå för jag gillade modellen så mycket, men de blå är helt klart coolast! Och bara 599:- för mocka?? Som hittat!

Sen om ni missat dessa ankelboots med nitar, som förövrigt är exakt likadana som Chicy har för 1098:-, så kostar de bara 599:- hos Modekungen! I äkta skinn och allt!


Bild: Modekungen.se

Så förlänger du hållbarheten på dina pumps!


Bild: Kristopher Dukes

Mitt inne i eran av Slow Fashion, är det viktigt att återanvända gammalt och investera i nytt med bra kvalitet som kommer hålla länge, länge. Dock varar inte allt för evigt utan underhåll! Här kommer mina bästa tips för att hålla dina pumps (och alla andra skor för den delen) fina genom åren:

♥ När du köper nya skor bör du tänka på passform och kvalitet, investera i dina fötter! Tänk på att ett par skor du har gått i en hel dag bör vila i 24 timmar innan de är "redo" igen. Då hinner skon återhämta sig och passformen håller längre.

Skinn och läder är material som vidgar sig med tiden och lätt formar sig efter dina fötter. Tänk på det nästa gång,  är det skinn gör det inget att skorna är något trånga - de töjer sig!

Använd tidningspapper, eller allra helst silkespapper att fylla ut dina skor med under tiden du inte använder dem. Dels suger pappret upp fukten i skorna snabbare och formen på skorna håller längre.

♥ För att fräscha upp mockaskor, håll dem över kokande vatten och borsta sedan med en mjuk borste. Låt dem lufttorka.

Våta skor ska torka långsamt! Det är viktigt att inte ställa dem i torkskåpet, vid ett element, öppen spis, blåsa med hårblås eller ställa dem på ett varmt golv. Skinn och läder har en tendens till att spricka och torka ut om de torkar för snabbt med hjälp av värme.

Skinnskor bör förvaras i skolådor eller i tygpåsar när de inte används på ett tag. Plastpåsar eller plastboxar bör undvikas till varje pris eftersom skinnet inte kan andas då.

Använd skohorn, så håller sig dina skor finare längre!

♥ Det är viktigt att rengöra skorna från fläckar innan de impregneras. Detta kan göras med en mjuk borste doppad i ljummet vatten. För att få bort saltkanter kan borsten doppas i ättika eller i ljummen mjölk!

Lackskor är extra känsliga för sprickor och bör vaxbehandlas med jämna mellanrum. Lackskor ska heller inte förvaras i alltför kalla utrymmen, då de lätt spricker.

Gå regelbundet till skomakaren med dina skor, klacka och sula om! Ett bra tips för att få skon att hålla ännu längre är att sätta på en extra sula när skorna är nya. Då håller de formen bättre!

Favoriten i Tyll

Jaha då var det torsdag och vanligtvis är det hemfärd för mig idag, men eftersom jag kom igår så kör jag en dag extra för att ta ikapp. Har massor att göra och idag, med både kontorsarbete och kundbesök. Sen kör Iselin Engan sin visning på fredag kväll, så den tänkte jag få med mig innan jag åker hem. Det var hon som gjorde min favoritklänning för våren med allt tyll i mintgrönt, vitt och hallonrosa! Här kommer den igen ifall ni glömt:



Hoppas Höst/Vinterkollektionen blir lika spännande och snygg som denna!

TSH Höst/Vinter 09/10

Den första designern att visa sig på Oslo Fashion Week var TSH, eller Tina Steffenakk Hermansen som hon heter egentligen. Hennes kollektioner brukar vara mina favoriter och detta är en av de viktigaste visningarna under hela veckan.
Kollektionen kallades Street chic glamour, och var lite rockigare än vad det vanligtvis är. Hon matchade sött med rockigt, skinny skinnbyxor matchade med söta jackor, blommiga detaljer och fransar. Pälsen stannar kvar en säsong till och de små biker skinnhandskarna matchas med allt, t.o.m. brudklänningen! Färgerna gick mestadels i svart och vitt, med inslag av grönt, lila och rosa.

Väldigt skönt att se att "slow fashion" har anammats på riktigt och allt vi ser är nästan i samma material som vi hade i höstas men med några små ändringar.

Spana in! Jag äääälskar hela kollektionen, speciellt den svarta, helt magiska volangklänningen och brudklänningen är to die for! :D























Bilder: Costume

Nyckelplagg: Pälsjackor/västar, fransklänningar, tajta skinnbyxor, och biker skinnhandskar.

Material: Päls, skinn, stickat, siden, fransar.

Inspiration till kollektionen: En japansk kultfigur vid namn Lady Snowblood, en kvinna med stil som kämpar mot ondskan.

Framme


Bild: Skistar.com

Jisses,
vad snö det har kommit här i Oslo under helgen! Typ 4 decimeter! Hela min firmabil är insnöad!

Nu ska jag strax ta tag i jobbet som ligger och väntar eftersom jag varit sjuk i 2 dagar. Känner mig dock fasligt trött...och hur kan man vara det nu?? När jag inte gjort något annat än vilat hela tiden? Hmm... Oh well, dags att ta tjuren vid hornen! :)

Off I Go!

Nu bär det av till Oslo och jobb och Fashion Week!!

Vi hörs när jag kommit fram!

Kramar!

Makeuptrend vår/sommar 2009

Enligt Gucci's visning och Pat "Queen of the makeup" McGrath, är det turkost sotat som gäller framöver. Jag själv älskar färgen och hade själv mycket turkost för ca 2 somrar sedan. Kul att det kommer tillbaka! Jättesnyggt till solbrännan, man får vitare ögonvitor och ögonen blir definitivt mer intensiva!
 
 
Bild: Style.com

Så dags att ladda sminkväskan med lite mer turkost! :)


Bild: Make Up Store

Fantastiska Ringar


Bilder: Net-a-Porter

Yves Saint Laurent har gjort fantastiska ringar för våren 2009! Jag älskar dem allihop! Men....om jag verkligen var tvungen att välja skulle min lott hamna på den turkosa...eller kanske den gröna... Säg vilken outfit skulle inte bli piffig med en ring som någon av de här?? 125 euro per styck hos Net-a-Porter.

The Rachel Zoe Project



Blir ni som jag inspirerade av Rachel Zoe? Spana då in hennes serie, där vi får följa med i allt hon gör dagligen! En hel säsong med 7 avsnitt finns att titta på!

Utmanad

Jag blev utmanad av Caroline att visa bild nr 6 i mapp nr 6 på min dator!
 



Det här är från min ochA's semester i somras! Här sitter vi på en mysig trattoria i Rom. Jag sippar på en Bellini och vi ska precis få in vår lunch, medan vi beundrar utsikten över Collosseum. Amazing! 

Jag utmanar alla som känner sig manade! :D Kom igen nu! ;D

Ellos-kavajen!


Bilder: Ellos

I förra veckan fick jag hem de här kavajerna! Helt okej passform, trots att det stod rymlig passform i beskrivningen! Dock tycker jag att den svarta var något större i modellen än den grå. Den svarta var jättesvår att fånga bra på bild så ni får se hur den gråa ser ut på!





Ursäkta min osminkade feja och rufsiga hår...men jag är faktiskt sjuk... :) På mig i övrigt har jag leggings med knappar nedtill från mbyM och en randig klänning från H&M.

Den svarta får åka tillbaka, dels för att den var större och dels för att jag hittade den här kavajen från Vila som satt som en smäck! Men den gråa är jag fortfarande lite kluven om....jag är rädd att jag ska se för kort ut...

Vad tycker ni? Keeper?

H&M - Paket!



Mitt H&M - paket kom också idag och här passade allt mycket bättre! Lättare att beställa därifrån eftersom H&M oftast har samma storlekar på allt och inga speciellt konstiga modeller på något. Det enda som stör mig lite är sandalerna, de har dubbelstorlekar, dvs 36/37 och jag som är en 36:a passar det aldrig för att de är anpassade till en 37:a. Nu får dessa stanna iaf, och de här var inte sååå farliga, en extra centimeter fram och bak får väl gå bra, men H&M's storlekar på skor är redan stora tycker jag...kommer ni ihåg kilklackarna från i fjol med strå och satintyg? Tog dem i 36, men efter ett par veckor glappade de som tusan! 

Oh well :) , det här fick jag:

- Leopardmönstrad Push-up bikini. Normal i storleken och fin passform.
- Armband i grälla färger som cerise och orange. I like!
- Supersnygga squin jeans i ljus tvätt med slitningar. Kan inte säga det här för många gånger, men jag älskar verkligen H&M's jeans! De är billiga, passar mig perfekt och bra i kvalitén! Jag har massor av dem! 
- Sandaler med remmar. Sköna, men något stora...
- Paljettbikini i silver(?). Ja det står att det är silver och det ser så ut på bilden, men skulle mer vilja säga gråmelerad med lite shimmer i tyget. Fin ändå, men bara så att ni inte bli besvikna ifall ni vill ha den helt i silver!
- Bandeau-top med knyt i nacken! Jättefin! Rekommenderas verkligen, jag ska köpa den i fler färger! Finns det något bättre casual linne för sommaren?? Nä, tänkte väl det. :D


Har ni beställt från H&M? Vad beställde ni? Blev ni nöjda?

La Redoute - paket

Hämtade ut mitt La Redoute paket idag och av 5 saker får 3 stanna. De saker som inte får stanna var 2 klänningar i halvlång modell och konstig passform samt att den ena var i någon blekt smutsrosa färg som inte alls såg lika snygg ut på eller i verkligheten som på bild! Visar inte dem eftersom jag inte vill hålla på med dem i onödan eftersom de ska skickas tillbaka.

Det här fick stanna:



- En topp med ena axeln bar i skönt draperat material.
- Mönstrad tunika, kommer bli perfekt i sommar på stranden eller after beachen med ett par heels och guldsmycken.
- Svarta mockastövletter. Superläckra! Kommer bland annat ha dem till tunikor som den ovan men även till mina haremsbyxor! 

Ni glömmer väl inte?



Det är bara idag och imorgon kvarAsos 10-kronors frakt! Så om ni hade tänkt handla något, gör det nu!

Zara Spring/Summer 2009


Bilder: Zara

Zara visar upp riktigt många godisbitar för kommande säsong! Kolla bara in Balmain-liknande nit/glittrande stenar sandaletterna som modell 1 har!! De kommer förmodligen ta slut jättesnabbt i butik! Och den snygga klänningen på modell 2 går inte av för hackor! Jag vill ha båda två! Gimme!

Morning!

Nu är doktorstid bokad 13:40, så vi får hoppas att det blir bra! :)

Tänkte hinna hämta mitt La Redoute-paket innan det. Hoppas allt passar!! :D Ska även visa er Ellos-kavajerna som jag har tjatat länge och väl om. Förlåt! Men igår infann sig inte riktigt orken. 

Kram!

Inget jobb

Det blev inget resande till Oslo för mig idag, har helt enkelt fortfarande alldeles för ont i magen  för att orka jobba. Ja, jag vet, låter lite luddigt, men det är verkligen illa, helt febrig känner jag mig. Usch! Och lite ångest har jag också...brukar inte vara den som bangar jobbet....min första sjukdag på 3 år och 1 månad! Jag har pumpat mig igenom det mesta, men nu känner jag mig slagen... =/

Imorgon åker jag till mamma och pappa för att bli ompysslad, hatar att ligga sjuk ensam hemma!

Sov gott sötnosar!

Dagens Outfit - H&M All Over



Dagens outfit är ganska enkel men ändå söndagssnygg - allt från H&M.

♥ Svarta jeans H&M
♥ Broderad top H&M
♥ Armband H&M

Utomhus blir det skinnstövlar från Novita, jacka från Woolrich och väska Mulberry Mabel.

Söndag

Godmorgon!
Sitter just nu framför reprisen av Let's Dance och har ätit lite frukost. Ska snart ta tag i dagen och sätta på mig lite "riktiga" kläder (har på mig min chockrosa velourmorgonrock). Snart ska vi käka lunch hos A's pappa + sambo.

Tänkte även ta tag i att visa er mina kavajer från Ellos idag också! :) Stay Tuned!

Kramar!

Dagens Outfit



♥ Ankelboots Din Sko
♥ Leggings med dragkedja nedtill Bik Bok
♥ Kjol med tulpaneffekt Zoul/MQ
♥ Mintgrön tee GinaTricot
♥ Nitbälte Lindex

Mañana

Idag har det varit en ganska lugn dag med fika, först med en kompis och sen med A's mamma. Nu har vi kommit hem och ska krypa upp i soffan och bara ta det lugnt. Äta lite god mat och se på tv. Melodifestivalen håller på as we speak, egentligen hatar jag alla delfinaler, för jag tycker det blir så drygt, men bra "slökollar" tv när man inte har något annat för sig! :)

Trevlig kväll!

Kramar!

Gårdagskvällens outfit



♥ Ankelboots i mocka med platå Topshop
♥ Klorblekta jeans H&M
♥ Tunika GinaTricot
♥ Kavaj Vila
♥ Clutch Bozzini
♥ Armband H&M

Gårdagens Outfit




Lite halvdålig dagens från ett provrum, men vad gör man? :)

♥ Lårhöga skinnsrövlar Novita
♥ Lacklegginga American Apparel
♥ Vit tunika GinaTricot
♥ Jeansväst GinaTricot
♥ Bälten med nitar Lindex

Lördag


En gullig bartender matchande min alkoholfria drink med min väska... Läckert va?

Inget bloggande igår, för jag hade så fruktansvärt ont i magen igår natt och på dagen att jag var sängliggande och inte orkade ta mig för någonting. Sen på kvällen piggnade jag dock till och orkade åka in till stan för att träffa en kompis. Vi gick ut och drack några drinkar (för mig blev det alkoholfritt för magens skull!) och spelade lite biljard och bara pratade en massa. Riktigt kul! :D

Hemfärd

Nu är det snart dags att sätta sig i bilen och åka hem till Sverige, ska bara packa lite först! :)  Pappa var så gullig och lovade att hämta ut mitt paket med mina kavajer från Ellos eftersom jag kommer så sent. Så nu kan jag prova dem redan ikväll! :D Mitt paket från La Redoute kom också idag, men får hämta ut det under helgen istället! :) 

Morgondagen är fullspäckad, lunch, fika och sen drinkar på kvällen! :D Kul, kul!

Vad ska ni göra under helgen?

Kram!

Dagens Tips!

Måste tipsa om dessa jättefina leggings med dragkedja nedtill! Köpte dem i förra veckan på Bik Bok och de är jättesköna i kvalitén! De funkar nu i vår, men även till hösten då det var mycket dragkedjedetaljer på höstvisningarna 2009. Såg faktiskt ett par exakt likadana leggings på en visning men kommer inte ihåg vilken...hjälp mig gärna om ni vet! :)  Ett kap med andra ord. 149 pix.


Bild: Bik Bok 

Ännu bättre!

Söta Carolina tipsade mig om ett budgetalternativ till fransstövlarna från Bianco. Nästan lika, så när som på fransarna... :) Och vi tackar och tar emot! Eller hur? ;)


Bild: Have2Have

598 riksdaler kostar dessa, en tredjedel alltså.

Sista dagen

Idag är det sista dagen på jobbet för den här veckan! Wihoo!! :D Sweden here I come!! Och ikväll hämtar A mig, säkert mest för att han lånar min bil.....hum. Men jag låtsas att det är för att han vill det också... haha! ;D

Kramar!

Armband i massor!



Älskar armband! Och det ska vara många! :) De här fick följa med från H&M idag! Jag kommer använda alla samtidigt och fördela dem på båda armarna.


Bilder: Style.com

Snyggaste Fransarna

Kommer från Bianco. Blev helt kär i de här skorna när jag var inne där förut, tyvärr blev inte min plånbok det...men iaf! :) 1800:- går godingarna på, men jag lovar, det är de finaste fransstövlarna jag sett! :D


Bilder: Bianco

Kavajer

Fick ett sms om att mina kavajer (jag beställde både grå och svart) som jag beställt från Ellos fanns att hämta på posten och det ska bli riktigt spännande att se hur passformen är. Lite rädd att de kommer kännas för stora, stod att det var rymlig passform. Anledningen till att jag chansade var att den ser okej ut på modellen men man vet ju aldrig hur många klypor hon har i ryggen....och priset såklart, 299:- st. Som hittat!


Bilder: Ellos

Kommer matcha kavajen (uppkavlade ärmar såklart) med ett par trasiga/klorblekta jeans, ankelboots, löst (halvtransparent) linne eller en tee med tryck och en stor clutch.

Vad tror ni? Blir det bra? Någon av er som köpt kavajen?

Godmorgon!

Idag sitter jag som vanligt med mitt te...och tröstar mig med att det iaf är onsdag, dvs nästan slut på veckan. Har inte haft någon arbetsork alls måndag och tisdag! Inte likt mig. Naturligtvis har jag gjort alla mina arbetsuppgifter, men det har känts såååå segt! Jag får skylla på vintertrötthet. Och så håller jag på att frysa ihjäl också, 14 minus ute och allt jag har är en ullkappa...så det betyder att jag har bylsat på mig massa kläder för att jag frusit konstant i 2 dagar, linne, långärmad tröja och 3 koftor är vad som sitter på min frusna kropp nu. Huh!!

Nä, dags att sluta klaga! :)

Ha en jättebra dag allesammans!


Kram!

Stört Omöjligt

Hur jag än vrider och vänder på mig, eller hur jag än står vägrar mina haremsbyxor att uppföra sig! Man ser helt enkelt inte hur bra de sitter egentligen! Men men, här har ni iaf vad jag lyckades åstadkomma! :)



(Fel skor har jag också...och fel linne...ifall någon undrar hur fasiken jag har matchat)

Skitsnygga är de iaf och tyget faller hur fint som helst! Från Cubus alltså, 149 pix.

Matcha kommer jag göra med pumps eller peeptoe's, en snäv top och massor av armband!

Books

Var inne på bokhandeln i helgen och beställde de här böckerna:



- The 21st Century Beauty Bible av Sarah Stacey & Josephine Fairlet.
- Victoria Beckham: That extra half an inch.

Älskar mode och skönhetsböcker! Alltid några tips och trix man kan anamma själv! Det bästa med dem är att de innehåller stiltips som faktiskt fungerar om 10 år också. Riktigt bra uppslagsböcker med andra ord! Funderar även på att klicka hem Rachel Zoe's stilbok From A to Zoe och Kate Moss Style. Och har ni inte boken Fashionista av Martina Bonnier så tycker jag att ni ska klicka hem den också! :)

Recensioner kommer såklart!

Dagen Avklarad

Precis klar med arbetsdagen och sitter och bläddrar i Oslo Fahion Week's magasin. Massor av inspirerande bilder! Kollar även in schemat för veckan, bockar av vilka visningar jag vill gå på osv. Men attans att det ska vara den bästa visningen på lördag. Suck. En Haute Couture visning hade ju varit himla skojig att gå på annars...

10 sätt att hålla sig vintersnygg när plånboken är tom!

Jodå, det går faktiskt.



Här kommer några av de budgettips jag använder:

1. Torr och fnasig hy? På vintern får min hy i ansiktet ( i övrigt också) en chock av all kyla och börjar flaga av torrhet. Istället för att köpa en jättedyr mask, lägger jag på ett tjockt lager av min vanliga nattcreme. Låt verka 10 minuter. Har all creme sjunkit in? Lägg på mer! Låt hyn "dricka" tills den är nöjd och den kommer att stråla!

2. Vill du få dina produkter att vara längre? Det här tricket har jag lärt mig av mamma. Jag brukar alltid fukta mina pads med lite vatten innan jag tar på makeupremover eller ansiktsvatten, för att den inte ska suga in allt i padsen. Då behöver du ta mindre för att uppnå samma effekt och plånboken blir gladare!

3. Tandkräm är superbra mot finnar! Lägg ett tjockt lager på finnen och sov med det, en klar förbättring syns redan nästa morgon!

4. En slät, återfuktad och gyllene hud? Enkelt! Blanda grovmalt kaffe, havssalt och olja (kan vara babyolja eller olivolja), hoppa in i duschen och börja scrubba! Avsluta med att gnida 2 apelsinhalvor över hela kroppen. Skölj av! Mjukare kropp har inte skådats på länge! Dessutom sägs kaffe/koffein ha positiva egenskaper på celluliter, vilket de flesta av alla dyra hudcremer innehåller. Läs gärna mitt inlägg om just denna fantastiska kaffescrub!



5. Kladdigt nagellack? Finns det något värre än nagellack som blir sådär kladdiga och svårapplicerade? Lösning: istället för att köpa nytt, droppa ett par droppar nagellacksremover i nagellacket och skaka om. Vips så har du ett fräscht lack igen!

6. Nu i dessa vintertider är det många som använder sig av Brun-utan-Sol produkter, men vad gör man om det blir fläckigt? Vilket det har lätt att bli exempelvis på knäna, armvecken, armbågarna och händerna. Fukta en svamp, häll på lite vanligt hederligt bakpulver och skrubba bort! Använd alltid en oljefri hudcreme innan du applicerar BUS-produkter för att skapa ett så jämnt och intensivt resultat som möjligt!

7. Fett hår, men hinner inte duscha och äger inget torrschampo? Ta en stor puderborste och pudra i hårbotten med ett transparent puder. Det suger upp allt överskottsfett, så att ingen kan se att du inte har tvättat håret! OBS! Ta inte för mycket, pudra, vänta en stund och sen pudra mer om det behövs.

8. Vaselin. Räddaren i nöden. Hjälper mot nästan allt: Torra läppar, armbågar, nagelband, sprickor på fötterna (smörj på och sov med strumpor). Brukar även använda den som primer för mina ögonskuggor när jag vill att intensiteten på färgpigmenten ska förhöjas.

9. Hårinpackning? Ta ditt vanliga balsam, vira in håret i plastfolie, vira en handduk över, sitt så i ca 10-15 minuter. Dunderkur!

10. Le! Le allt vad du orkar, så att det nästan gör ont i kinderna, i 10 sekunder. Släpp i några sekunder. Upprepa 3 ggr och märk hur du på fjärde gången inte kan hålla dig från att le självmant! Alla glada människor blir automatiskt vackrare i andras ögon!

Tisdagsmorgon

Orka. Hålla. Upp. Ögonen. Vaknade runt halv fem i morse och var klarvaken, inte tillstymmelse till trötthet, men man kan ju inte gå upp vi halv fem när man har flera timmar kvar att sova?! Så till slut somnar man igen och det slutar med att man ligger och snoozar femtioelva gånger innan man går upp för att man är så trött. Hur kan det komma sig??

Idag blir det jobb för hela slanten, energi, infinn dig!

Kanske lite te piggar upp? Japp. Så får det bli.

Ha en jättebra tisdag! Kramar!

Min sminkbox!





Handlade verktygslådan från Jula idag och jag är jättenöjd! Den kommer bli super att ha hemma  med alla prylar i! Just nu står det nog 3 eller 4 olika necessärer överallt med bara smink hemma! Har bara en necessär med mig till Oslo med det jag använder "dagligen"  (okej...lite mer men bara för nödsituationer, som alla after works vi går på...) resten står som sagt hemma på badrumsgolvet...Har börjat fyllt väskan som ni ser med min ena necessär, hoppas bara allt får plats! Har ögonskuggor till döddagar hemma! Och puder...och rouge...och alla mina penslar ska ju få plats också...hum. Men riktigt fin är den! Och rejäl!

Hur bra är Fiberwig?




Jag har testat den omskrivna Fiberwig-mascaran, som lovar samma effekt som lösögonfransar! I övrigt lovar den en hållbar mascara som inte kladdar eller faller av ju längre dagen går och lägger sig som mörka ringar under ögonen, inte ens svett eller tårar ska få den att kladda! Hur man får bort den? Bara genom varmt vatten!

Håller den vad den lovar??

Här är mina naturliga fransar (inte mycket för världen...)



Naturligtvis kommer mina fransar bli längre av mascaran jämfört med mina egna ögonfransar (det blir de ju med alla mascaror) så därför tänkte jag testa den mot en all time favourite över hela världen som ger både längre och fylligare fransar, Diorshow från Dior!



Hur mycket bättre är den? Spana in resultatet:



Här har jag applicerat 2 lager av vardera mascara och som ni kan se så ger Fiberwig längre fransar än Diorshow. Man kan även applicera på fler lager för en ännu längre effekt med Fiberwig på grund av borsten som inte kladdar utan separerar fransarna fint, det går dock inte lika bra med Diorshow.

Mascaran sitter som berget och håller definitivt för rinnande ögon och svett. Inget kladd här inte! När jag skulle testa att tvätta bort den i varmt vatten var jag lite skeptisk till att det skulle fungera, men det gjorde det! Galant dessutom! Mascaran bara gled av fransarna och det blev inget svart kladd under ögonen! Otroligt! Dock testade jag att ha både kajal och ögonskugga på tillsammans med mascaran, men när jag skulle ta bort det med makeupremover fungerade det inte riktigt lika bra att få av mascaran, eftersom removern inte var varm.

Sammanfattningsvis:

+ Längre, fylligare fransar
+ Bra borste som separerar och inte kladdar
+ Sitter perfekt ända tills du väljer att tvätta bort den!
+ Ser nyapplicerad ut hela dagen! Och kvällen Och natten!
+ Håller för ett svettigt pass på gymet eller en sorglig film.
+ Enkel att tvätta bort med varmt vatten.

- Fungerar inte alls lika bra att ta bort mascaran med makeupremover (vilket jag alltid gör eftersom jag använder kajal och ögonskugga nästan dagligen) Men man kan ju tvätta med varmt vatten efteråt...


Helt klart en ny favorit på mascarafronten!

Du kan köpa Fiberwig på NK Cosmetics för 219 riksdaler.

Måndagsmorgon

Jaha, då var det måndag igen och dags att ta tag i dagens arbetssysslor. Vad fort helgen går! Känns bara som om det var någon dag sen jag satt här på jobbet.  Idag skiner solen här i Oslo och det piggar alltid upp, har varit grått och trist i flera veckor med snö, tö och regn. Vår! Kom nu!! Jag vill springa runt utan jacka i ballerinaskor och känna hur solen värmer mer och mer. Lovely! :)

Jag får värma mig med lite te så länge!

Ha en bra start på veckan!

Kramar!

Test av Smashbox High Definition Foundation

Häromdagen testade jag Smashbox High Definition Foundation:


Applicerade foundationen med min foundationborste, vilket ger ett bättre och jämnare resultat.

Before:



After:



Betyg: ♥♥♥ (av 5 möjliga)

Aningens svårapplicerad, ville inte riktigt "sugas" in i huden utan lade sig som en hinna över ansiktet som var småkletigt i ett par timmar efteråt. Puder är därför nödvändigt för att fixera efter applicering. Den täcker dock väldigt bra och concealer känns onödig. Mjuk, behaglig och torkar inte ut, men det "syns" att man är sminkad och i jämförelse med min mineralfoundation från I.d känns den väldigt "tung" och inte alls lika fräsch. Lite halvkemisk doft. Överlag en helt okej foundation, eftersom den täcker så bra, men långt ifrån något jag kommer lägga flera hundralappar på.

Dagens Outfit



Gillade kombon sweatshirten och bältet, så jag körde på det idag med. Matchade med mina nya klorblekta jeans och heels.

♥ Ankelboots Din Sko
♥ Jeans H&M
♥ Sweatshirt GinaTricot
♥ Quiltat obi-bälte Asos

Typisk söndagsmorgon

Idag är det en typisk söndagsmorgon i mitt hem, jag sitter i soffan med laptopen, Nyhetsmorgon står på, det plockas med disken och snart ska det sättas på te! :) Underbart va? ;P Hihi!

Idag blir det en fika med en kompis och sen ikväll blir det avfärd mot Oslo igen.

Hoppas ni får en mysig söndag!

Kram!